Just nu i Trysil...

image7
image8

Sol och -4.9 °C
Åpne heiser: 31
Åpne bakker: 65
Vind: 5 m/s
Snødybde: 192 cm

Hoppas detta håller i sig... Nydelig!!!

Påsken 2008 enligt Folke

image6

Inga tveksamheter där inte.

Blod & snor

Min batalj med tandis blev väl ungefär som förväntat, det rycktes, putsades, tandtrådades, spolades, härjades - och blöddes utav helvete. Jag har lite svårt att förstå att mina gaddar är i så tveksamt skick, men om hon nu säger det så är det väl så antar jag. Tydligen måste jag nu köpa både något bakteriedödande tjafs som jag ska skölja med varje dag - och specialborstar för att borsta mellan tänderna. Annars riskerar jag uppenbarligen att få såna här - och det vill jag ju verkligen inte!

När jag väl kom hem kände jag mig lite småsnorig och halvhängig, men givetvis sparade kroppen det bästa till sist. Efter typ 1.5 timmes sömn vaknar jag av något varmt klet som rinner över fejan på mig... Och nej, jag hade inte haft en ovanligt trevlig dröm och sovit stående på huvudet - jag hade tydligen snorat ner mig å det grövsta. Så jävla äckligt. Efter det fick jag gå upp en gång i timmen och snyta ut helt obscena mängder klet, jag tror fan det hade räckt för att täta en hel radhuslänga.

Så när man väl vaknade i morse var man ju givetvis extra utvilad. Och som lök på laxen hade kroppen fått den där lilla förkylningstendensen att blomma ut under natten så nu är det halsont och huvudvärk. Helt perfekt timing med tanke på Trysilresan i helgen. Jävla kroppjävel.

Tvångsbloggar

Efter en fyradagarshelg borde man ha en massa spännande att berätta, men icke. Det har inte hänt ett smack under helgen mer än att vi var ute och åt med mina föräldrar och spenderade en hel dag åt att kolla när Tuva-Luva, 2 och ett halvt, levde rövare hemma hos Tinys mamma och pappa.

Efter det och en städdag så var helgen slut.

Idag ska jag till Världens Ondaste Människa, tandhygienisten från helvetet... Förra gången jag var där fick jag skäll för att jag tandtrådar för lite, och trots att jag verkligen försökt komma ihåg så har jag nog inte blivit så mycket bättre på det. Så det lär bli precis som förra gången: först ett blodbad utan dess like och sen ont i munnen i ett par dagar. Men det kan å andra sidan inte bli värre än förr-förra gången jag var hos käftis, fast då hemma i Salem, och jag inte kunde äta på en vecka! Tandköttet var så svullet att jag grät när jag pratade... Hon såg ut som hon i Carrie när vi var klara, helt sjukt.

Nu börjar det dra ihop sig inför både Trysilresa och den allsvenska premiären, och det blir sjukt spännande att se om DIF hittar de två utlovade spelarna innan söndag - och ifall den norska pan pizzan gått över 300 kronor...

Själv tror jag stenhårt på torsk (förlust alltså, inte fisken - även om norrmännen har mycket sån) mot Norrköping. Givetvis avgör Felix Magro.

Veckans mest obehagliga bild

image5

Nej, Homer skall nog fortsätta som tecknad...

Luciano

Här skulle det varit en recension av Lucianos fantastiska spelning som fick regnbågar att spruta ur väggarna, men eftersom jag är 67 år gammal gick jag hem klockan 2 eftersom jag höll på att somna. En Max-burgare senare satt jag på tuben hem och sov som ett barn, bara rent flyt att jag vaknade i Kransen och slapp åka till Fruängen och vända...

Tidigare på kvällen var jag och P på Indigo för att ta några öl och lyssna på Sportif Jr som skulle bjuda på en musikalisk buffé av världsklass. Väl där stötte vi på Bruce Leenus och sedan dök även Tårtan samt Da Jokesta + tjejkompis upp. Det utbyttes skumma historier, dracks öl och åts överdimensionerade oliver. På det hela mycket trevligt - fast trångt. Men det är det alltid där (har jag fått för mig).

Hur som helst, vid 23.30 drog vi oss mot Esque - jag och Tårtan i en taxi och P, Jokesta + tjejkompis per tunnelbana. Som uppvärmning för den gode chilenaren hade man tagit in två tjejer som - om jag inte missuppfattat något - är uppletade och upplärda på Ida Engberg-vis. Vi snackar den enkla ekvationen att det är mycket killar på klubbarna och mycket killar som är DJ's, kvinnliga DJ's är således "fräscht och annorlunda" och ganska lättsålt. Sen om de är bra eller inte, det är ganska oviktigt. Dessa två var inte bra. Alls. Dessutom gjorde de ett skönt rookiemisstag när de står och smattrar på hårdare musik än vad själva huvudakten ska spela... Jag skulle inte varit speciellt nöjd om jag var Luciano, men han var så artig och både pussade på kinden och kramade nybörjarna i båset.

Sen började han köra, och Zorro - som jag precis stötte in i - förutspådde att han skulle köra Villalobos "Chants (Enfants)" tillsammans med Guido's "Albertino". Och det gjorde han ju. Såklart. Mer spännande än så blev det inte för mig som då kände av ålderskrämporna och smög hem med svansen mellan benen.

Men allt som allt var det en trevlig kväll, bara de där oliverna hade räckt för mig tror jag...

Ett länktips

Den här bloggen innehåller en del kul.

Ett exempel:

image4

"Our chief weapon is Photoshop... and cloning... cloning and Photoshop. Photoshop and cloning. Our two weapons are Photoshop and cloning... and copying and pasting. Argh. Amongst our weaponry are such elements as Photoshop, cloning, copying, pasting. I'll come in again."

Helt sjukt vilka missar en del gör...

Köpa ny tee!

Nån som har pengar jag kan få låna, för detta känns ju som en investering...

The fuckest uppest

Ta det väckaste du någonsin sett någon och multiplicera det med oändligheten och du får Steve-O. Snubben har nu lagt upp ett 30-tal filmer med sig själv på Youtube. Bara att kolla in, skaka på huvudet och konstatera att han mår inte bra någonstans den mannen...

What-ever!

Den nya förmågan som börjat här, och som jag nämnde tidigare, inledde dagen med att först utbrista "mitt internet funkar inte!" Jag gillar verkligen folk som har ett EGET internet, det är grymt som faaa-aaan. Men jag ignorerade henne och fortsatte med mitt. Sedan kom hon inte in i vårt CRM-system, för användarnamnet "fungerade inte". Detta trots att det gjorde det förra veckan... Jag suckade och fortsatte återigen med mitt tjafs. När hon ylade om sitt internet för sådär sjätte sjunde gången, så gick jag över och kollade - och tror du inte att jag fixade "hennes" internet? Det tog ETT musklick. Helt otroligt, jag är värsta megahackern! Någon minut senare kom chefen över och hjälpte henne få till användarnamnet till CRM:en - alla FYRA bokstäverna. Och helt plötsligt så fungerade det igen!

Suck.

Funderade just över när jag var ute "på riktigt" sist, och det var ett bra tag sedan känns det som. Det får bli en tur förbi Esque på torsdag och kolla in Luciano som ska vara så jävla bra (läses lite halvsarkastiskt). Förmodligen blir man väl bara besviken, alla dessa upphypade jockeys är väldigt sällan ens i närheten av så bra som de sägs vara.
Men jag hoppas givetvis att han är så bra att himlen faller ner, regnbågar bara sprutar ur väggarna och folk röjer som om domedagen stod och knackade på dörren... 
Men jag vet inte när jag senast hörde en DJ som fick mig att känna "fy satan va grymt detta var!" Möjligen han den där som spelade på GK's övervåning 16/2, eller Joachim Garraud på Grodan - men då var jag tyvärr så full att jag inte minns hela kvällen. Sen sviker minnet. Dave Clarke på Stacys var ganska fett... tror jag?! Men det var väl 3-4 år sedan eller nåt, tiden går onekligen ganska fort.

Friska gärna upp mitt minne!

Det här klippet tycker jag var jävligt skönt. Lite skabbigare kläder och det skulle kunna vara världens grymmaste beatbox-uteliggare!

Jeansjakten

Var inne i stan en repa i lördags för att försöka hitta ett par jeans, och styrde kosan mot Caliroots eftersom jag sett de hade ett par schyssta på sin hemsida. Men den butiken är verkligen skum, på webben så har de hur mycket som helst och man kan hitta en del kul prylar - men väl i butiken så finns ingenting. Jag antar att de inte kan ha allt framme eftersom de inte har så stort, och att man då måste fråga personalen om hjälp. Men det är här strulet börjar. De som jobbar där är ju nämligen helt ointresserade av de potentiella kunderna, det är mycket roligare att spela en massa låtar för varandra, stå och läsa i nån tidning, ragga på nån brud som sitter på kassadisken, visa upp sina senaste Ebay-inköp eller egentligen vad som helst utom att hjälpa dig. Jävligt irriterande.

Så vi steppade ut därifrån och iväg till NK där P skulle botanisera bland alla turrebrats och andra förvirrade tätingar. Han slog till och köpte ett par blå Nudie-jeans, tror det var hans 46:e par.

Själv gjorde jag slag i saken till slut och köpte de där Evisu-brallorna som de gjort tillsammans med Puma, jag kollade på dom innan nyår och var tveksam men nu orkade jag inte fundera mer utan köpte dom på studs. Fick dock för första gången i mitt liv köpa - och det här är inget jag är stolt över - 36 i midjan. Helt sjukt. Men å andra sidan så är det något fuffens med den modellen, i ett par andra Evisu-Pumas var 36 så stora att jag kunde ta av dom utan att knäppa upp knapparna...

Men det är rätt märkligt att det kans skilja så mycket i storlek när det trots allt är tumstorlekar, en tum är 2.54 cm och då borde ju 33 tum alltid vara typ 84 cm men så är det inte. Om nån kan förklara vad detta tjafs beror på så bjuder jag på en cheeseburgare utan lök.

Jag avslutar med den wiggigaste wigga jag sett på länge.

Melodifestivalen 2008

Här kommer en klarsynt och genomtänkt analys av de medverkande i årets upplaga av melodifestivalen:

Charlotte Perrelli - Transvestit. Mer lik Rickard Engfors i drag än han själv. Har förmodligen en liten barnpenis.

Sibel - Helt hjärndöd. När hon tittar ut på världen är det som när vi tittar på testbilden.

Rongedal - Sjukt äckliga. Vuxna män som klär sig, rakar sig och pratar exakt likadant? Riktigt obehagligt, har de aldrig skaffat sig en egen identitet? Ligger med varandra, påhejade av sina föräldrar.

Linda Bengtzing - Hennes låt är inget roligt skämt utan helt sann. Med 100% säkerhet en stalker som dyker upp från ingenstans och tror hon ska få gifta sig. En sån som sparar sperma från sina onenightstands i en burk och försöker inseminera sig själv.

Christer Sjögren - Kiddiefiddler. Har ett ego större än Australien. Förnedrar tanter när han är på turné bara för att han kan.

Amy Diamond - Kommer att bli Sveriges Lindsey Lohan inom 2 år. Fett med ladd, dubbelmackor och sillisar.

Sanna Nielsen - Fetare kratrar i fejan än det finns på månen. 1.94 lång och väger 108 kilo, hennes lår räcker för att mätta hela Afrika.

Nordman - En tjackpundare och en helt menlös mupp med nyckelharpa? 1700-talskläder? De stank på 90-talet och gör det fortfarande, bara Svenska folkets dåliga smak håller dom kvar i branschen.

Frida - Att lyckas vara liten, fet, ful OCH från skåne är onekligen en bedrift. Jag trodde det var fel på TV'n när hon dök upp. Väldigt synd att hon den där Nour inte gav henne en present efter att hon hade framfört sitt bidrag, ett presentkort till en Schweizisk självmordsklinik hade varit perfekt!

BWO - En rysk barnamördare, en dandy som runkar till sin egen spegelbild och en helt intetsägande tant. Arrangerar bizarra sexlekar med blöjor på hotellrummet.

Steak & blowjob day

Vilken bluff! Kvinnfolken kan ju omöjligen varit briefade! Här satt man alltså med en hängmörad köttbit helt i onödan en hel kväll..? Till nästa år ska det banne mig vara bätte än femtio procents utdelning!

Amy Winehouse

När man trodde att det inte kunde bli läbbigare så dök denna video upp...

What the..?

Idag är det vår dag!

 

"You know the drill. Every 14th of February you get the chance to display your fondness for a significant other by showering her with gifts, flowers, dinner, shows and any other baubles that women find romantic. Every Valentines day you rack your brains for that one special, unique gift that will show your wife or girlfriend that you really do care for them more than any other. Now ladies, I'll let you in on a little secret; guys really don't enjoy this that much. Sure seeing that smile on your face when we get it right is priceless, but that smile is the result of weeks of blood, sweat and consideration. Another secret; guys feel left out. That's right, there's no special holiday for the ladies to show their appreciation for the men in their life. Men as a whole are either too proud or too embarrassed to admit it.

Which is why a new holiday has been created.

March 14th is now officially "Steak and Blowjob Day". Simple, effective and self explanatory, this holiday has been created so you ladies finally have a day to show your man how much you care for him.

No cards, no flowers, no special nights on the town; the name of the holiday explains it all, just a steak and a BJ. That's it. Finally, this twin pair of Valentine's Day and Steak and Blowjob Day will usher in a new age of love as men everywhere try THAT much harder in February to ensure a memorable March 14th!

The word is already beginning to spread, but as with any new idea, it needs a little push to start the ball rolling. So spread the word, and help bring love and peace to this crazy world. And, of course, steak and BJ's."

Remember. Steak. And blowjob.

De gör det igen!

Jag skulle kunna göra det enkelt för mig och bara lägga till detta under tjejer jag är rädd för, men jag tror faktiskt att det förtjänar en helt egen post.  

Det är nämligen så att ännu en gång slår min käre arbetsgivare till med ett klockrent beslut. För fjortonde gången (eller nåt) så tar man in nån gratismänniska som arbetsförmedlingen, socialen eller vilka fan det nu är, skickat hit. Personen i fråga ska sitta och uppdatera vårt kundregister, men det blir det väl som vanligt inte mycket gjort eftersom de har en tendens att sluta efter några dagar. Vad det gäller detta exemplar så har hon till att börja med haft på sig samma kläder varje dag denna vecka, och det är kanske inte så konstigt eftersom även om verkar hon vara en dvärg mentalt så är hon en jätte i omfång och det där tältet hon har på sig är kanske det enda som hon ryms i... En annan intressant sak är att hon, trots att hon bara ska jobba 10-14 går på lunch vid 12. Borde man inte klara sig FYRA timmar utan mat? Speciellt när man ser ut som om man ätit färdigt... för resten av sitt liv.  

Jag tror hur som helst att jag aldrig varit med om en människa som tagit en halv förmiddag på sig för att lyckas logga in i Windows - trots att hon sitter med användarnamn och lösenord framför sig på en lapp.  

Detta kan bli en återkommande punkt...

911-samtal man vill höra

"I was in my basement when a man broke in and... What I was doing? Eeeh, well..."

Och nu vet man också att hundar inte ska äta svamp.


Drömanalys - nej tack!

Ibland när man vaknar så undrar man verkligen vad som rör sig i hjärnan. I natt drömde jag att jag spöade skiten ur P, åkte på nån båt, deltog i nån sorts Fear Factor-aktig serie och dök från en väldigt hög höjd ner i en väldigt grund pool.

Hur ska man tolka det? Jag gör det enkelt för mig och tolkar det inte alls.

Veckans konstigaste hoodie

image3
Presenteras av (givetvis?) LRG. De gillar verkligen att lägga till en massa cp-detaljer på sina plagg, jag är mest förvånad över att det inte var tvärtom - mönster på hela hoodien och svart i luvan och på fickorna.

Själv funderar jag på en Adidas-träningsjacka med det där klassiska diamantmönstret.
Lite halvtrist, men cleant.

Tjejer jag är rädd för

- Tjocka tjejer utan tuttar
Bara tjocka tjejer är ofta riktigt, riktigt otäckt. Sen gör man det hela ännu mer skrämmande genom att ta bort tuttarna. Det är ju liksom anatomiskt fel - tjocka brudar ska ju ha såna där mormorstuttar som väger 5-6 kilo styck och hänger ner i armhålan - men likförbannat ser man dessa obehagliga människor lite här och där. Jag ryser ända in i själen av obehag.    

- Tjejer med skitkonstiga tatueringar
Okej om de har ett fett hakkors i pannan, då vet man: "hon är toknazist och älskar Adolf Hitler". Inga konstigheter. Men hur fan ska man tolka en massa krumelurer, planeter, glassar, djur och annat skit över precis hela kroppen?!    

- Tjejer med mer tandkött än en travhäst 
Måste jag verkligen motivera detta? Jag har aldrig varit inne på tidelag. Skaffa en läppförlängning!    

- Långa tjejer  
Här har man gått och blivit lite längre än den genomsnittlige killen, men till vilken nytta är det när det travar runt en massa bautabrudar och ser ner på en?! Om de nästan är lika långa som jag, då är det obehagligt. Är de längre, då är det riktigt riktigt skrämmande. Använder de dessutom högklackat - HJÄLP! Dessutom är de oftast svindryga.  

Känner mig lite småsugen...

image1

Bara en sån sak att varje par är handgjorda och signerade av nån skön japan tycker jag räcker. Fast jag har ju redan 3-4 såna brallor, men jag är helt hooked på rådenim!

image2

De här var lite ljusare, men gissningsvis lär 32 vara för små i midjan och 34 vara så långa att jag kan vika upp dom ända till öronen. Taxben, jag förbannar er!

Helgen vecka 10

Tränade i fredags efter jobbet, tyvärr så var inte "Åh, jag vill ligga med min spegelbild"-snubben där, men det fanns tack och lov något annat som fick tiden att gå lite snabbare. Det var nämligen två fjortisbrudar där och deras beteende var väldigt underhållande - de spenderade halva tiden med att försöka lista ut hur de olika maskinerna fungerade (och jag tror inte de var i närheten av att göra rätt en enda gång!) och halva tiden med att försöka få någon "hunk" att kolla på dom. När den ena tjejen åkte upp och ner som en jojo i den där skulderbladsryggsterror-maskinen, då höll jag nästan på att garva ihjäl mig.

Efter det var det bara hem, duscha, svida om och så full fart mot BarCelona där det skulle käkas tapas en masse. I sann tapashak-anda så var inte bordet klart när vi kom utan vi fick vänta en stund i baren och där fick vi oss ett litet fniss åt tidernas långsammaste bartender. Fast det är klart, det är svårt att göra drinkar snabbt när man måste gå och hämta drinklistan och läsa vad som ska vara i - inför varje ny ingrediens. Dumt att lägga den bredvid sig om man är osäker. Nåväl, till sist fick vi vårt bord och en jävla massa mat beställdes in. Man vet att man är på rätt spår när servitrisen tycker att man beställt för mycket... Maten var väl kanske inte den bästa jag ätit på tapassidan, men helt okej och under måltiden avhandlades en massa trevliga samtalsämnen, varav en del som vi fick skjuta lite på för att vissa inte kunde äta när man pratar äckel. :)

Efteråt gick vi för att hitta ett ställe att dricka en, eller ett par, öl på och efter många om och men så hamnade vi på Man in the Moon där jag gjorde misstaget att beställa en Indianviken Pale Ale. Jag vill minnas att jag druckit den förut, på Bishops Arms, och tyckt den var okej men då måste jag ha haft både hjärnan och smaklökarna bedövade av 8-10 kalla, för den smakade verkligen skit. Näst intill odrickbar. Hur som helst så ljöd "gånggången" och vi hoppade över sista beställningen och åkte hem. Allt som allt var det en trevlig kväll som gick i vuxenhetens tecken, helt klart. Det var synd att Shredder och Cissi inte kunde följa med, men det får bli en annan gång. Som avslutning på kvällen fick man sig en dos Ombytta Roller och det är verkligen aldrig fel. Den filmen har allt: Eddie Murphy i toppform, yuppies som sjunger stämsång, osannolik handling - och Jamie Lee Curtis 80-talstuttar. You can't go wrong!

Lördagen spenderades märkligt nog som om man vore tokbakis - med soffliggande och slöande. Kollade lite simultanfotboll (en match på TV'n och en på datorn) och sedan började vi pilla lite med käket som skulle avnjutas när P kom över: kycklingfajitas. Han dök väl upp vid 19.30-tiden efter att än en gång spelat match och torskat (så länge mustaschmuppen har hand om det där laget blir det inga vinster) och var hungrig som en varg precis som vanligt. Vi kastade i oss maten och kastade givetvis också glåpord över de usla bidragen i melodifestivalen och svenska folkets ännu uslare smak. Att man fortfarande blir förvånad (och tittar) är väl egentligen det konstigaste.
Efteråt skulle vi kolla in en film men efter en ordentlig genomsökning av precis hela internet (och min hårddisk) så blev det Resident Evil på TV istället och efter att den där snubben blivit klyftpotatis tackade P för sig och åkte hem.

Söndag morgon klockan halv nio väcks man av en otäck mobilfanfar och påminns om att vi lovat vara mellanlandning för Tinys brorsa som skulle hem till urskogen igen, men inte skulle hämtas förrän senare på förmiddagen. Det blev lite frukost och skidåkning på TV innan han gav sig av hemåt och jag åkte in mot stan för att först hämta mina säsongsbiljetter och sedan kolla in den gambianske provspelaren som skulle briljera på DIF's mittfält mot Enköping. Efter en närmare analys av vädret så åkte jag raka spåret hem efter biljetthämtningen, 4 grader och regn är inte mitt favoritväder. Enligt rapporter missade jag inget, provspelaren var precis som på hans DVD: ganska opolerad i spelet (nästan utvisad i en träningsmatch!) och mycket drällande med bollen. Tydligen fick han dock iväg en rökare i krysset och det är väl bara att hoppas att det inte överglänser allt annat (det var ju så Tauer fick kontrakt). Men de får gärna ta med honom på Portugallägret och låta honom spela mot gnaget...

Istället för fotbollen så gick vi på två visningar, i Gröndal respektive Aspudden, och den första lägenheten var väl cool men kändes inte helt seriöst genomförd. Golvet på övervåningen sviktade som en trampolin och varje fotsteg på golvet ekade både där och i det underliggande kombinerade vardagsrummet/köket där det också fanns en del brister, brister som man inte vill ha i en helt nybyggd lägenhet. En ombyggd butiks- eller kontorslokal som bostad - på markplan dessutom - med stora skyltfönster?! Jag är skeptisk. Den andra lägenheten var det väl egentligen inget större fel på, förutom att den var en aning för liten och låg på 3.5 trappor utan hiss. Beach 2008 i all ära, men jag är fan inte ute efter att bli någon maratonlöpare. Rent spontant så var den väldigt Ned Flanders i övrigt, plain helt enkelt.

Resten av söndagen spenderades med en massa tjafs och "Mastermind", Skurt Wallander-filmen som tydligen inte skulle vara så svensk - vad det nu betyder. Personligen så tycker jag att den var helt okej i en timme, sedan blir det för platt. Alla figurer känns så tvådimensionella och det blir lite krystade lösningar för att få ihop handlingen. Men betyget blir väl ändå en sjua - på en skala mellan tre och tolv.

Helgen får avslutas med ett citat från en okänd tänkare:

"Den som talar om kvinnlig logik har uppenbarligen aldrig träffat en kvinna."

Garfield minus Garfield

Nåt geni kom på att Gustaf-strippen blir ännu roligare om man tar bort Gustaf...


I dream of Beach 2008

Sitter och slöar på jobbet, gnagandes på några punschpraliner, när det slår mig: hur i helvete ska jag orka bli Beach 2008-fit? Förra sommaren var jag som en strandad val, sommaren innan det var jag mediumfläbbig. Inför sommaren 2005 däremot, var jag faktiskt helt okej. Typ så som jag alltid skulle vilja vara, iallafall om man ser till kroppsfettet. Men hur kul hade jag för att bli så? Tränade 3-4 gånger i veckan, minst en timme styrka och 45 minuter förbränning varje gång. Jag var ute och gick en timme innan jobbet (förvisso inte varenda dag, men tillräckligt ofta för att det skulle vara riktigt jävla långtråkigt). Jag åt inte en pizza på nästan fyra månader, bara en massa nyttighetstrams. Det är inte gott, och det är inte kul.  

Får lägga upp nån sorts mental plan för hur det ska genomföras, och hur pass Beach 2008 jag egentligen orkar bli. Men i och för sig, det är ju som jag sa till P: det viktigaste är ju att armarna är grövre än Arnolds.  

Eller nåt.  

Hoppas den där killen som brukar ligga med sig själv i spegeln är på gymmet idag, det brukar vara kul att kolla på den nollan medan man sitter och pustar ut.   

En snabb lista över saker som borde vara förbjudna på ett gym:  

- Att träna i keps eller mössa, jag menar varför - vi skiter i hur du ser ut i håret!
- Att träna barfota, barfota i flip-flops eller i strumplästen. Äger du inga skor?
- Att träna i minimalt linne (obs! gäller endast killar).
- Att stå och posa framför spegeln, det är fan inte bodybuilder-SM.
- Att använda cykelbrallor någon annanstans än i spinningrummet.
- Att svettas som ett djur men inte använda handduk/torkpapper.
- Att äta banan!!! Fyyyyyyy fan vad det luktar.
- Att sjunga med till musiken.
- Att gå runt och tala om för folk att de "gör fel".
- Att lukta som om man inte duschat på ett halvår.
- Att ta timmar på sig vid varje "station" eftersom man måste snacka med precis alla.

Kom förresten att tänka på en kille på gymmet i Kista som jobbade i en av butikerna där, han brukade komma in på gymmet i sina arbetskläder och köra en timme. Vi snackar jeans, skjorta, pullover och "IT-dojor". Sedan gick han upp och jobbade de två sista timmarna innan stängning. Vilken jävla gris, fatta hur han måste ha luktat!

Nog om det. Snart lunch, och den måste ju väljas och intagas med kirurgisk precision och noggrannhet eftersom det är tapaskväll i kväll...

Tolv väl förvaltade timmar

Kom hem 18.00 från jobbet. Satte mig och kollade lite snabbt på vilka låtar som ska vara med i min kommande mix, ställde mig en snabbis och programmerade ihop dom hyfsat. Tittade en halvtimme på TV, bara skit förutom ett halloweenavsnitt av Simpsons som jag inte hade sett. Blev hungrig. Gick in till Tiny som låg i sovrummet av någon okänd anledning och sov. "Ska vi äta pannkakor eller inte?", fick en axelryckning till svar. Hällde upp en tallrik yoghurt med någon sorts müsli (folk som säger "mussli" borde avrättas) och åt upp det framför ännu ett skitprogram. Tiny kom ut efter en stund och bytte till den miljonte läkarserien som går på burken. Stod ut fem minuter, gick ut med min skål till köket och lade sedan mig i sängen. Kollade tio-femton minuter på Independence Day, kom ihåg hur jävla pissdålig den är. Stängde av. Somnade väl runt 21.30. Vaknade 02.30 av att jag fick en tok-hostattack. Gick upp, hällde i mig det sista av Doktor Erikssons hostmedicin, tog en "allergitablett" också eftersom det kändes lite tungt att andas. Tog täcket och lade mig på soffan, så att en av oss iallafall skulle få sova. Vaknade 04.00 av att bakhuvudet (!) domnat bort. Sjukt oskönt. Halvsov fram till 06.40 nångång, släpade mig in i duschen och sov där en halvtimme istället...

Livet leker!

Eric gör folk glada

Idag släppte så Pryllan sin sjukt internethypade låt "Pjanoo" till slut. Låten med... eh... ja, det där pianot som rullar som en lite försiktig berg-och-dalbana i typ åtta minuter. Den gemene bloggnörden har tjatat, tjatat och tjatat om den, och kallat den allt från "F12 (ID)" till "Skylark - Varna (Pryda edit)". Men det var alltså inget annat än ett Pjanoo hela tiden. Riktigt trevlig är den iallafall, och på ett stort system är den mäktig utav helvete.

Nu lär precis varenda DJ i hela världsrymden spela den inom en kvart, tjugo minuter - och folk kommer nynna "dum-dum-dum-dum-dum-du-du..." i veckor.

Lika bra att göra en ny mix ikväll så man inte är sist... :)

Sådärja!

Veckobudgeten är uppnådd, bord är bokat för fredagens middag (det var f.ö ett intressant samtal, mer om det sen) och jag har en smygande träningsvärk efter ett bra gympass igår. Nu kan jag ta det lugnt hela dagen och tömma hela internet i jakten på totalt oviktigt vetande. Det är ju trots allt det som jag är bäst på. Internet.

Fick just info av min käre far att skidresan vi ska på är söndag-söndag. AAARGHH!!! Då missar jag inte en DIF-match, som jag trodde, utan två! Hur ska jag överleva, hur ska laget klara sig? Men framförallt: hur ska mina bänkgrannar klara sig utan mina briljanta analyser och klarsynta tillrop? Enda hoppet är att sällskapet vill åka hem på lördagen (det är alltid skitjobbigt att komma hem från semestern sent på söndag, och så ska man jobba på måndag) och att vi åker tidigt så jag hinner till Stadion och hemmapremiären mot äckel-Malmö. Detta måste lobbas och jobbas in stenhårt.

Men just det, jag skulle ju säga nåt om mitt samtal med tapashaket. Lite kortfattat kan man väl säga att jag ville boka bord till 19.30, killen jag pratade med lät livrädd och lämnade över luren till någon annan som skulle gå iväg och fråga en tredje person eftersom det såg "ganska tjockt ut". Sedan fick jag sitta och lyssna på när de skällde på varandra ("men är du helt dum i huvudet, det är ju fullt ända fram till nio!") ungefär 50cm från telefonen, i någon minut. När killen sedan kom tillbaka så var det tydligen inga problem att få bord 20.30, det ska bli mycket intressant att se hur fan det här blir...

Booooom!

Det händer saker på jobbet. Nu har försäljningschefen "kommit överens" med VD:n om att "avträda" från sin tjänst och ta ut föräldraledighet resten av året för att i början av nästa år "diskutera vidare vilka utmaningar vi kan erbjuda".
Det är nog den mest intressanta omformuleringen av att få kicken jag hört. Det sägs också att de har en bra kandidat klar, men som det ska förhandlas med. En sak som vore bra är ju om hans efterträdare kan någonting annat än att sitta och leka med Excel hela dagarna. För det var verkligen det enda han gjorde, gamla chefen. När han skulle hålla i möten blev det pannkaka varje gång, och alla gick därifrån arga eller helt förvirrade - ibland både och! Han var konflikträdd och "dömde" alltid till fördel för den som bråkade mest. Sen att han var ointelligent, ordblind, hade dålig timing, dålig humor och rent allmänt bara gjorde folk irriterade - det ingick liksom i paketet.

Den här nya personen får gärna ha lite kunskaper om hur försäljning går till (och gärna inte sånt som är innött från amerikanska telemarketingböcker), kunna ta folk - eller iallafall kunna prata som en normal människa - och få lite drag på saker och ting.

Det kommer nog vara rena karnevalstämningen här när alla kommit tillbaka från lunchen och sett vår VD:s mail, lika bra att gå och svida om så man inte känner sig malplacerad när congalinen kommer förbi mitt bord...

Arriba!

Skofetisch

Jag skulle kunna köpa ett par nya trainers om dagen. Lätt. Hade jag bara råd - och plats - så skulle jag göra det. Snygga, fula, coola och nördiga i en underbar kombination, så att man kan klä sitt humör. Igår var jag på Sneakersnstuff och kollade runt lite och förutom ett par snygga, men alldeles för mörka, We-jeans så hittade jag dessa badboys:


Jag hade ett par Air Safari förut (de ligger nog på vinden nu?!) som var lite mer diskreta, och jag gillar verkligen modellen - den är så tacky, men ändå så grym på något sätt. Tror inte att det blir något köp av dessa Kermit-muterade varianter, men jag ska helt klart hålla ett öga öppet efter Safari i fler färgsättningar. En sak som gjorde mig besviken på SNS var att de tagit bort Air Force 1-rummet. Okej att 25-årsjubileumet är slut, men att riva hela klabbet och ställa dit några keffa Dunks (var det väl?) kändes fattigt. Hoppas de gör något roligare där. Sen undrar jag lite över alla dessa fik som ska öppna inne i själva butikerna, funkar det verkligen? Fast det är klart, det är ju trots allt söder - stadsdelen där ingen jobbar och alla fikar oavbrutet.

Att jobba på ett skitföretag

Mitt jobb är rena skämtet ibland. Visst, jag trivs med mina arbetskamrater och jag har en del kunder som är kul, men ledningen och hur företaget drivs är direkt skrämmande. Personalomsättningen saknar motstycke - iallafall om man jämför med mina tidigare jobb - på de snart tre år jag varit här har mer än 30 personer börjat och slutat. Och detta på ett företag med runt 25 anställda. Senast idag fick en kille gå, på grund av att han VAB:at för mycket. De verkar inte ha hajat att barn ÄR sjuka när de är små. Och tar man dessutom en titt på tidigare anställda, t ex den legendariske PÖ - mannen som var borta minst en dag i veckan, så var det minsann aldrig något snack om att de skulle sluta. Så varför de gör sig av med en trevlig kille som dessutom var omtyckt av de andra i personalen och sålde helt okej, det fattar jag verkligen inte. I synnerhet inte när chefen som sparkade honom VAB:ar mer själv...

Men att anställa ett riktigt mängd-CP, en sån som man skulle få medalj av kungen om man slog ihjäl, det har man minsann inga problem med. Vi snackar om en kille som gick hem och "blev sjuk" i flera veckor när det blev mycket att göra i julas. En kille som skryter om att socialen betalar hans lägenhet. En kille som druckit läsk och fått tänderna sönderfrätta, så att socialen fick betala två helt nya tandrader - och som fortsätter att dricka läsk till frukost, lunch och middag efter det. En kille som ser ut som en korsning mellan Jim Carrey i "The Mask" och Eric Stoltz i "Mask". Vi snackar dubbel-Mask, och det är inte bra. Inte bra någonstans, och då är ändå hans utseende det MINST negativa med honom...

Men så kör de hos oss, och frågan är väl hur länge man står ut. Svaret för mig är nog "så länge de fortsätter betala så pass som de gör". Jag lär dra snabbt som ögat när lönen inte duger längre.

Och nej, jag jobbar inte på Samhall, även om man kan tro det.


Schyffert dissar Schulmans

http://blogg.stureplan.se/katrin/2008/03/03/jag-ar-inte-bjuden-langre/

Skulle skrivit något om detta redan igår men glömde. VIlle mest säga att jag tycker det var svinbra, men att det gjordes på fel sätt. Det absolut bästa tillvägagångssättet hade ju varit att bjuda in packet och sen, när de kommer dit, bara låta vakten avhysa dom. Mitt framför hela "kändis-Sverige". Hur kul hade inte det varit? Då hade det varit krokodiltårar från Dvärgen, Tandmiffot och Jättekranen - i veckor.

Morgonhumör

Det är en lustig pryl det där med dåligt morgonhumör. Bara för att man sovit så får man tydligen vara precis hur sur man vill, ungefär fram till lunch. Har man någonsin hört talas om nån som har dåligt kvällshumör..? Knappast va? När skulle det inträffa, efter att man ätit middag och sen hålla i sig tills man somnat?

För mig känns de båda ungefär lika dumma. Jag menar, okej... Jag kanske inte jublar och dansar en liten dans när klockan ringer på morgonen, men det är fan inte jordens undergång. Jag måste inte sura i fem timmar bara för att jag var tvungen att gå upp. Trots allt kommer man ju förmodligen bli tvungen att göra det cirka 9100 gånger till innan pension, om inte något oväntat inträffar - och det gör det ju inte - så det är bra att bita ihop och köra på.

Men jag är van. Mamma har dåligt morgonhumör, brorsan har (eller hade, han säger att det är bättre nu) det värsta någonsin och tjejen är inte heller nån solstråle på morgonen...

Just nu på jobbet: intervju med en tjock tjej.

Det är ingen riktig blogg!

Eftersom varenda människa i hela universum bloggar nu, så måste jag ju också göra det.

Men det är ingen riktig blogg. Bara så ni vet.

RSS 2.0