JAG GLÖMDE...

...att jag inte lagt upp några bilder från när jag och Tiny var på spa i början av semestern, så här kommer de! Tack till DocThor som agerade ljussättare, fotograf och fiolspelare.





UMAMI?

I lördags slank vi in på Max för en liten matbit, trötta efter att i timmar åkt runt och letat efter lämplig köksbelysning. Jag såg direkt skylten som gjorde reklam för deras "nya" (det var länge sedan jag var där, ok?) burgare, Grand De Luxe Umami. Det låter ju otroligt spännande att man helt plötsligt börjat slå på stora trumman om en ny grundsmak och jag var givetvis tvungen att smaka.

 

Min omdöme av den burgaren blir lika kort som kärnfullt: köp den inte.

 

Den här nya, fantastiska, revolutionerande såsen smakar… Typ ingenting. Lite som en mesig blandning av aioli och bearnaise. Efter lite googlande har jag nu fått veta att ”umamin” i dressingen inte är tänkt att ha någon speciell smak, utan bara ska ta fram sötman i brödet och något annat dravel.

 

Jag säger ”BUUUU!” och delar ut 5 kejsare i nya kläder av 10.

DET SKILJER ETT ÅR


FLASHBACK TILL 1991

Året är 1991, platsen Teheran, Iran. Tittar man på de i videon så borde det vara 1984, men mellanöstern är inte snabbast i världen på de västerländska trenderna...

Irans mest populära breakdansare (undra hur många det fanns?!) Shahram Kharchang, Reza Bache, Mehdi Tony  och Ahmad Lore gör sitt bästa för att rocka crowdet på bröllopet de blivit bokade till. Och som de gör det!

Grymt är bara förnamnet. Ett hedersomnämnande till den sköna gästen som kommer in och dominerar med Macarena-moves vid 8:35 - ett bevis för att jag faktiskt hade fel... Macarena slog ju inte förrän 1996!


BEATRICE ASK GOES FÄSHÖN


SEMESTERN 2011

Årets semester går nog till historien som en av de tristaste jag haft på länge.

 

Första veckan på hemmaplan var det ganska sunkigt väder och vi gjorde inte många knop alls, om jag inte minns fel blev det tre timmar i Vinterviken – och då var det molnigt… Vecka två körde vi hos Tinys bror i Vildmarken och där var det inget badväder heller, det var mest barnlekande och shopping (två par jeans – nu har jag 700 par!) som stod på schemat där. Vecka tre åkte vi till Öland med mina päron och här var vädret bättre och vi fick faktiskt två riktiga stranddagar! Men inget gott som inte har något dåligt med sig, eller vad det heter, så givetvis blev jag tvungen att bli sjuk. Feber och ögoninflammation var det som stod på menyn och vid 34 års ålder har jag äntligen fått snyta mig UR ÖGONEN för första gången. Härligt. Med mitt dåliga skick och Tinys onda rygg avbröt vi Ölandsvistelsen tre dagar tidigt och åkte hem.

 

Nu skulle jag egentligen börjat jobba, men det blev en vecka till på hemmaplan när sjukdomen bytt skepnad och gått över till något som den märklige läkaren på VC sa var halsfluss, men utan streptokocker. Logiskt. Ont gjorde det i alla fall och det blev en vecka till utan jobb – och den veckan blev det givetvis lite bättre väder… Tur att man kände sig fräschare framåt helgen och i alla fall fick en riktig stranddag med sol, bad, röjande barn och pastasallad utan dressing. Den dagen kröntes med ett besök på Moldau och onödigt stor schnitzel, DET kan man inte klaga på!

 

Allt som allt ger jag semestern 5 titta på sexscener med föräldrarna av 10.


BRA DÄR EXPRESSEN!

Det är skönt att Expressen finns och kan ta upp den här typen av vardagsproblem.


JÄTTEKONSTIGT


RSS 2.0