DÅLIGT MINNE

Jag glömde ju bort att säga åt er att ni måste gå och se Inglourious Basterds! Den var faktiskt riktigt, riktigt bra - Tarantino gör sina långa dialogscener precis som vanligt, fast på franska och tyska istället. Lite annorlunda. Extra plus för att man får se för mig okända skådisar göra sjukt bra insatser, och att Brad Pitt slipper gömma sitt underbett för en gångs skull.
Måste varit skönt för den stackarn.

Den får 8.5 stora glas mjölk av 10.

KUNDSERVICE

Ringde SEB's avdelning för reseskydd, för att kolla om vi kunde får ersättning för den sköna förseningen vi hade på hemresan förra veckan. Fick prata med en kvinna som inte riktigt verkade gilla mig.

Hon: har du fått ett förseningsintyg?
Jag: ja.
Hon: har du det framför dig, så kan vi gå igenom allting på en gång?
Jag: nej, det är hemma, men jag minns flightnummer, tider osv så det är lugnt.
Hon: alltså, du måste ha pappret framför dig.
Jag: jo... jag förstår det, men jag minns som sagt informationen.
Hon: ring tillbaka när du sitter med pappret i handen.
Jag: men...
Hon: välkommen åter!

MOMENT 22

Har hamnat i vad som kan bli en knepig sits på jobbet.

Min chef vill att min tjänst skall ändras till en mer utesäljliknande variant, från att ha varit 100% innesälj. Tydligen har man efter typ 20 år insett att våra konkurrenter faktiskt åker runt och bearbetar kunderna, och att även om jag legat stadigt kring 4 mille i omsättning per år så har våra konkurrenter ökat. Mycket.

Anywho, jag har under våren varit på en del kundbesök och det har väl varit okej, men det tar ju en stund att ta sig runt med kommunala färdmedel. Och tydligen går det inte snabbt nog för cheferna, för jag kommer inte kunna göra kundbesök i den takt de önskar, men de erbjuder ändå mig den "nya" tjänsten. Vill/kan jag inte ta den, så erbjuder de mig en tjänst som normalkundssäljare, det jobbade jag som under ett drygt halvår 2005, och det är den tråkigaste skit jag gjort. Så det är inte heller ett alternativ. Försöker de kuppa ut mig härifrån? Fan vet.

Det lustiga med hela den här soppan är att jag varit så motarbetad från ledningshåll ända sedan jag började på min tjänst, att man ibland fått intrycket att de inte ens vill ha min "avdelning" igång... Men nu, när världens (näst) sämsta sparkade chef gjort en konkurrentanalys och man insett att det tydligen finns 100 mille att slåss om, ja skall det minsann hända grejer.

Vi får se vad som händer...

Och just ja: alla som ens tänker tanken på att skriva något om att jag borde skaffa körkort, eller att jobbet borde betala det åt mig, kan spara sina fingertoppar och stoppa in min penis i munnen istället. Tack.

LÄKTARMODE



Jag sätter 1000 spänn på att killen var dränkt i Fahrenheit.

FOLKTANDVÅRDEN

De är ett lustigt gäng, de där på folktandvården. När jag kom hem från Azorerna låg det ett brev från dom på hallmattan, och dess innehåll var kort men kärnfullt - det är dags för dig att komma hit nu. Det där är rätt lustigt tycker jag, borde det inte vara jag som bestämmer när det är dags för mig att gå till tandläkaren? T ex när jag känner att något är skumt i munnen?

Men nej, de vet bättre. De är ju läkare, för guds skull.

Fast å andra sidan, man kanske ska se det från den ljusa sidan. I normala fall brukar de skicka ett vykort där det står att man ska komma ett visst klockslag, en viss dag. Och kommer man inte, eller skiter i att avboka, så kostar det typ 700 spänn. Trots att jag inte bett om att få komma dit! Det där kanske man skulle kunna spinna vidare på, man öppnar någon sorts rådgivning eller något hemma, skickar ut en jävla massa bokningskort och sen rasslar man ut kravbrev via Baltic Inkasso om folk inte kommer. Skitsmart ju!

Jag tycker folktandvården är sådär, milt sagt. Det är för jävla dyrt. Men alternativet verkar ju vara att gå till någon tjetjen som gått en tvåveckorskurs på internet och som rycker ur halva garnityren, då han råkat ta 78-åriga Ullas plåtar av misstag.

SÄMSTA DAGEN PÅ ÅRET

Det måste utan tvekan vara denna dag.

Att komma tillbaka från fyra veckors semester till ett sucky jobb, och direkt få höra att chefen vill snacka specifikt med mig om "lite olika grejer" i morgon eftermiddag - det är härligt.

Extra plus för att vi knappt hann lämna lägenheten innan Tiny hade hamnat i bilbråk med nån random turre.

GAH!

20 AUGUSTI

09.50: vaknar av att telefonens larm ringer.
10.10: äter frukost.
10.45: borstar tänderna och gör oss i ordning för avfärd.
11.00: checkar ut.
11.40: upphämtade för avresa till flygplatsen.
12.00: framme på flygplatsen, checkar in.
13.45: flyget skulle lyfta, men icke.
14.30: träffar på en pilot som säger att planet kommer lyfta om 13 timmar.
15.30: utrop på svenska som förkunnar att man inte vet när vi ska lyfta.
16.20: "Stockholm 17.25" dyker upp på tavlorna.
17.00: alla ombeds gå till gaten.
17.15: man släpper ut folk till planet och börjar lasta bagage.
17.20: de får gå tillbaka till gaten från planet.
17.30: "Stockholm 17.25 cancelled" på tavlan.
17.35: piloten förklarar att planet kommer lyfta 06.15 pga att de måste vila.
18.00: vi får gå och hämta vårt bagage.
18.15: färd tillbaka till hotellet.
18.30: ankomst till hotellet.
19.05: alla har fått checka in och fått rum.
19.30: middag på hotellet bredvid. Medioker, som bäst.

Just nu: surar på hotellrummet.

MADONNA!

MADONNA!


SVEN VÄTH

Sven är ju en hejare på att dansa, här kommer min topp 5:

5. Klockan är väl 12 på dagen och killen har festat ett par dagar i sträck - men det finns alltid energi för lite dans. Även utan musik.
 


4. Vem säger att man inte kan köra pardans till techno? Sven och Richie Hawtin bevisar att det går alldeles utmärkt. En annan intressant grej är att Svens hjärna var fyra galaxer bort när detta spelades in.



3. MC Hammer gå och lägg dig! Sven rockar haremsbrallor och dansar någon form av magdans till Len Faki's stenhårda "Death By House".
 


2. Simlektion, luftfiol och lite lätt jogging på stället... Nog sagt.


1. Ohotad etta kommer dock detta klipp... Som ung man i Tyskland var Svempa med i gruppen OFF som hade några smärre hittar. Här är han med och mimar en av dom i tysk TV. Vilka moves! Vilka kläder! Vilken kille!

ONSDAG, VÄL?

Skön hemmakväll: jag ligger och kollar på Manchester United-Valencia på datorn, en piratstream via Irak av alla länder i världen... Och universums mest bakfulla, förlåt - åksjuka, flickvän kollar på nån komedi med Ashton Kutcher som hon sett tjufem gånger.

Och tillråga på allt är jag febrig, som ett litet barn. Det ska fan vara borta i morgon för då sätter jag in ännu ett ryck i min jakt att se ut som Eddie Murphy.

COYOTE UGLY

Sitter och slöglor lite på burken när Coyote Ugly dyker upp.

Helt allvarligt, jag tror det är det sista stället jag skulle gå till om det fanns på riktigt. Usel musik, sjukt mycket folk, brudar som skämsdansar på bardisken och som i sin jakt på "sexighet" kastar hinkar med vatten över varandra så de även dränker halva stället...

Jag ger tummen ner för både filmen och barkonceptet.

Ska snart uppdatera med lite nya bilder och texter, men jag har faktiskt semester!

RSS 2.0