GOD JUL DÅRÅ!

God jul tillönskas alla sköna, fina, underbara och vackra människor som jag känner.

Alla fula och usla människor behöver inte ta åt sig.

DENNA STÄNDIGA FRÅGA

Det är ju alltid så jävla spretigt och många olika viljor - vad fan händer på nyår?

Enlighten me, please!

VÄRLDENS SÄMSTA GREJ

Igår såg jag en brud iklädd världens mest toktydliga "jag-är-en-tvättäkta-rastafari"-outfit. Hon hade dessutom dreads nästan ända ner till knävecken. Hon var i en bokaffär och handlade.

Vad köpte hon? Jo, en biografi om Bob Marley.

Då skämdes jag å hennes vägnar.

NI VET VAD SOM GÄLLER!


DAGENS YOUTUBE-FYND


BLANDADE BILDER FRÅN MIN MOBIL

Svintrött taxichaffis på Birger Jarlsgatan, mitt på dagen en lördag.


Världens minsta hamburgare, Burger King på John Lennon airport.


Och vinnaren av VM i turrebil är...


Ibland är det synd att man bor i Stockholm och missar underhållning i världsklass.


Veckans konstigaste öron!


Hennes största idol: Tiina Rosenberg (eller valfri finne!)


Hans största idol: Rod Stewart (eller valfri föredetting)

ETT LITET KLAVERTRAMP

Gick upp längs Götgatan idag när jag möter nån sorts hippiesnubbe från Greenpeace. Han har låst blicken på mig och jag orkar inte ens försöka strunta i honom utan stannar och lyssnar på vad han har att säga. Tydligen så skövlar de regnskog motsvarande 1000 fotbollsplaner varje dag (det KAN ju bara inte stämma?!), minsta lilla bidrag kan hjälpa (det tror jag inte heller på) och givetvis ville han ju att jag skulle skänka en slant.

Som den dåliga människa man är så sade jag att jag inte hade varken tid eller möjlighet, men att jag gärna tog en broschyr eller ett flygblad så jag kunde läsa på lite...

Killen tittade på mig och sa: de skövlar motsvarande 1000 fotbollsplaner om dagen - vi har inga broschyrer!

Hmm, aha... Då är jag med.

VECKANS HITVARNING!

 
Andy Samberg är en skön snubbe. Han har varit en av nyckelfigurerna bakom siten The Lonely Island och blev 2005 medlem i SNL-gänget, där han gjort grymma grejer i både sketch- och musikväg. Här är första singeln från ett album som han och Lonely Island tydligen ska släppa...

DAGENS SPAM

> From: [email protected]
> To: [email protected]
> Subject: Etxend the qualtiy yoour seuxal lifee with Geenrik Viarga.
> Date: Fri, 5 Dec 2008 03:56:41 +0000
>
>
> http://groups.google.com/group/gc0sya84d/web/11rbh "Cnofessions."
> Contsantly is he remidning you thaat he is a maan of mnetal and
> _________________________________________________________________
> Send e-mail faster without improving your typing skills.
> http://windowslive.com/Explore/hotmail?ocid=TXT_TAGLM_WL_hotmail_acq_speed_122008

Jag har lite svårt att se vad detta skall vara bra för.

MAUD OLOFSSON



Och jag som trodde hon var centerpartist..?

BRAGDGULDET

Glömde skriva om detta igår, men det får bli en snabbis nu.

Känns det inte lite snett att ge bragdguldet till en kille som först och främst är med och tävlar i en "idrott" som typ 20 pers håller på med? Jag skriver "idrott" för i min värld är det ytterst tveksamt om det ens kan räknas som idrott att skjuta... Sen så heter det ju bragdguldet. Är det verkligen en bragd att ta tre guld i paralympics? Killen tog ju fyra guld 2004 - men då fick han minsann inget. Och det är ju inte som att det är någon överraskning direkt - han tog ju två medaljer redan i paralympics 1980 (!) och har tagit ytterligare 25 sedan dess, han har 15 VM-guld och 17 EM-guld.

Nej, bragdguldet känns inte riktigt rätt.

Tittar man på SVD's lista över nominerade så var ingen värd priset - så det hade blivit pajas vem som än vunnit.

ÄNNU EN FILM



Igår kollade vi in Eagle Eye (nej, inte han artisten som ser ut som Crabman i My Name Is Earl!) med Shia LaBeouf. En film som till en början hade potential men som till slut krånglade ihop sig så mycket att plotten blev löjlig. Utan att avslöja någonting så hade filmen - och målet - varit avklarad på tio minuter om allt det där var möjligt...

Men Shia LaBiff är ju som vanligt skön på ett avslappnat sätt och det var mycket action och fräscha effekter så den får väl 5 skitstora lyftkranar av 10.

SVENSK FILM

I lördags låg vi och slappade i soffan på förmiddagen när Solstorm började på Canal+. Min gode mor brukar tjata på mig om en massa filmer som vi absolut måste se, och i detta fall fick vi t om DVD'n - men det har ändå inte blivit av. Hur som helst, nu när den ändå gick på TV, och vi inte orkade byta kanal, så fick vi väl ta och se den.

Jag orkar inte förklara vad filmen handlar om men den utspelar sig i Kiruna. Jag har varit i Kiruna. Två gånger, dessutom. Och båda gångerna har det väl i princip varit en person i hela byn som pratat stockholmska - och det var jag. I Solstorm pratar varenda jävel stockholmska, fastän de ska vara från Kiruna. Sånt kan jag reta mig något helt otroligt på och det känns så jävla larvigt - hur svårt kan det vara att fejka en hyfsad norrländska? Två veckor med en dialektcoach så borde det funka hyfsat.

Och det är samma sak med alla de där filmerna med Skurt Wallander. Ni vet den där Ystadspolisen som jobbar på en station där EN person pratar skånska... Jag kan i och för sig inte klandra dom för skånska är riktigt vidrigt, och det där de bräker ur sig i Ystad borde inte ens få klassas som en dialekt utan kanske mer som ett oralt handikapp - men ändå!

Nej, jag tycker det är oengagerat, ointresserat och oproffsigt.

RSS 2.0