OCH NU LITE MUSIK


GET A ROOM!

Man vet att man är en jävla gubbe när man byter plats på tåget för att det sitter två fjortisar och hånglar bredvid en.

PAXADE


FIKARASTEN KLOCKAN 15

Kvinna, 40 år: "Visst är det förbjudet att trycka ett Hitlerkors på något? Precis som att det är förbjudet att trycka röda korset..."

Man, 38 år: "Jag vet inte, men det borde vara det!"

Kvinna, 42 år: "Men är inte Hitlerkorset en indisk symbol från början?"

Jag, 32 år: (inombords) "Döda mig. Döda mig nu."

INVESTERING



Snart på en kropp nära dig.

JÄVLA MIFFON

Vad är det för jävla mängd-CP'n som kommer och ska ha möten med folk på vårt företag? Först trycker de på porttelefonen, men de går inte in när man öppnar utan trycker igen och måste få instruktioner som en treåring hade tyckt var lite väl tydliga, och sedan när de kommer upp till vår ytterdörr (otroligt att de kunde åka hiss fyra trappor!) så trycker de in ringklockan så hårt att den fastnar. Plingplongplingplongplingplong...
 
Detta händer väl 5-6 gånger i veckan... Men jag antar att man får de kunder och samarbetspartners man förtjänar.

GRÖNA LINJEN

Schysst att man måste ha tre års utbildning för att få skotta snö på tunnelbanespåren, kan det bli mer Sverige?
 
"Nä, vi har ju engagerat alla i hela Stockholm som har den här utbildningen - 150 personer - och det går inte fortare att lösa problemet än så här!"
 
Hur jävla svårt kan det vara?

"Det där är en strömskena, akta dig för den. Och de där grejerna som kommer susande ibland är tåg, de ska du också akta dig för."

Där har ni all utbildning man kan tänkas behöva innan man går ut och börjar peta bort snö och is. Inte konstigt att folk lackar ur...

RENT HYPOTETISKT

Säg att du är nyanställd på ett företag som jobbar med försäljning och att din chef lanserar en säljtävling där den som säljer mest under en vecka får ett "fint" pris, men ändå - ett pris. Du blir ihopparad med den person du ska jobba närmast, medan resten av säljkåren jobbar en och en i tävlingen. När veckan är slut har du och din "partner" vunnit - men du har inte bidragit med en krona till vinsten.
 
Tar du emot halva vinsten eller ger du din hälft till den som gjort allt jobb?
 
Rent hypotetiskt, alltså...

DINNER & A MOVIE

Vi satt på Faros och åt en trevlig grekisk måltid när Mr Creosotes brorsa knatade in med tre damer i släptåg. Han satte sig ned vid ett bord som han gillade trots att servitörerna sa att de inte kunde sitta fyra vid ett bord för sex, och sedan började showen. Han beställde in typ ALLT till förrätt tillsammans med en öl och ett par pavor rött och under tiden som de åt satt han och "sjöng" rätt ut i luften, gapade märkligheter åt servitörerna, flashade sin Breitling och betedde sig allmänt märkligt.

När de hade fått i sig det började han direkt gorma om att de skulle ha varmrätt, lamm - en jävla massa lamm, och att de skulle ha den nu. Han hade minsann sin hund i bilen och hade fan inte tid att vänta! Damerna satt och pratade för sig själva hela tiden så han fortsatte showen på egen hand. När vi satt och väntade på att få krita på notan började han lacka ur rejält för att de fortfarande inte fått någon varmrätt: "vafan, ska de både föda upp och slakta lammet innan man får någon mat eller?!"

Till slut kom maten in och det var som att se en utsvulten späckhuggare gå loss på ett gäng sälar som bara låg och chillade lite i solen.

Vilken jävla lirare. Att kärringarna enbart följde med honom för att han bjöd var ganska uppenbart, den där mannen är ingen man spenderar tio minuter med frivilligt.

Och just ja, jag glömde nästan: vi såg Shutter Island också. Läskig - nej, bra - ja. Den får 8 öar av 10.


SOLNAHALLEN 1986


OS-FRÅGAN

Vilket är mest gay -  de manliga konståkarna eller en liten ponny med rosett i manen som sjunger "I feel pretty" och blåser små bubblor med regnbågar inuti?

OTROGEN

Kollar på Cheaters på TV400 och man undrar ju hur det står till med en del människor.

En tjej misstänker att hennes kille - som hon ska gifta sig med om 6 månader - är otrogen, Cheaters sätter hela sitt team på det och skuggar honom i två veckor och upptäcker att han träffar hennes bästa kompis i smyg. Det hålls händer, kramas, kysses och tas in på hotell i typ en timme lite då och då. När de till slut blir konfronterade säger "den bästa kompisen" att allt är ett missförstånd och att det är Cheaters som lurat henne. Jo, men det låter ju troligt!

Ett annat fall de hade på samma program slutade med att när det var dags för konfrontation och de kommer hem till parets bostad så håller han på att flytta ut och har fyllt en flyttbil med grejer. Den otrogna snubben säger att han har fått nog av att bli dåligt "omhändertagen", att en man av hans klass (tanig svart kille med t-shirt lagom till världens längsta man) är värd bättre och att han tar möbler och lite andra grejer med sig som kompensation för "uteblivna cash". Vilket jävla ess.

Även om det där progammet säkert är riggat, fixat och allt vad det kan vara ger jag betyget noll av tio till att vara otrogen.


DET SVÄNGER!



Gillar speciellt "solot" vid 2.20.

MODERNT

Det är schysst med p-mätare som bara tar MYNT år tvåtusenfuckingtio, vad bor vi i för jävla land - Albanien?! Att behöva åka och leta efter en ny p-plats när man har hela plånboken full av betalningsmöjligheter känns inte okej.

ENKELT!

Även om det bara varit två av nittiosex deltävlingar så håller jag med Syra: skicka den där Manboy-grabben direkt till stora tävlingen. Han är ju sötare än sockervadd doppad i sirap och rullad i mini-maränger, mimar alldeles utmärkt och refrängen sätter sig på hjärnan direkt.

Och som sagt: killen duschar på scenen.

Underbart.


HUR MAN INTE KÖR BUSS


KILLE VS POLISER

Igår läste jag det där blogginlägget om killen som blivit hotad och utpressad av civila poliser för att han fotograferat dom och jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle bli sånt liv i media om det.

Missförstå mig inte, jag tycker att det är helt rätt med uppståndelsen men såna här saker når sällan upp till ytan och får den exponering de är värda.

Jag är inte det minsta förvånad över att poliser beter sig som idioter, jag har själv både upplevt och bevittnat det många, många gånger i olika sammanhang. Det som däremot förvånade mig en aning var vissa människors kommentarer när Aftonbladet, Expressen, DN och de andra börjat skriva om det.

Jag undrar vad man lever i för jävla fantasivärld när man tror att poliser är ofelbara änglar som aldrig någonsin skulle göra något de inte får. Kommentarer som att det var killens eget fel för att han "trycker upp en kamera i ansiktet på civila poliser i sitt yrkesutövande", när han i själva verket står på behörigt avstånd och poliserna i fråga utför Securitas-kontrollanters jobb, är så efterblivna att det inte liknar något. Andra inlägg går på en mer politisk linje och säger att det är typiskt "AFA-trash" att ägna tid och energi på att avslöja civila polisers identitet - för man är ju automatiskt kommunist om man inte dyrkar polisen..? En del inlägg säger att det inte finns en chans att killarna på bilderna och filmen är poliser då de varken ser ut eller beter sig som sådana, när det är precis såhär jag är van att civila poliser både ser ut och beter sig.

En del går ännu längre och tycker att polisen ska få göra vad de vill, hela tiden, oavsett situation.

Man skulle bara vilja att verkligheten knackade på hos dessa tomtar och att de själva fick uppleva exakt hur mycket nytta vissa poliser gör för allmänheten, och exakt hur lite huligan/våldsverkare/terrorist/bankrånare/knarkare man måste vara för att bli behandlad som en.

I WILL SURVIVE!

Phew! Det var ett tag sedan man hörde något om den - så nu sticker jag ut hakan och säger att det verkar som om jag klarade det!
 
Jag överlevde svininfluensan, eller den nya influensan, denna farsot som svepte över landet likt en gigantisk lieman med roidrage och som helt skoningslöst utplånade 0.0000027% av den svenska befolkningen. Och jag överlevde den trots att jag inte tog elva tusen sprutor, knaprade tamiflu som om det vore smågodis och höll mig inomhus tjugofyra timmar om dygnet. Helt otroligt.
 
Jag antar att det bara är att tacka sin lyckliga stjärna.

SNACKA SOM FOLK!

Då och då dyker det upp ord som retar gallfeber på en. För något eller några år sedan var det "pepp". Alla var "pepp" på att gå ut, varenda jävel skrev "jag är pepp!!!!" när de skulle ut på sin skitklubb och umgås med andra riksidioter som också både klär sig och pratar som idioter och inte en enda förstod att det heter peppad.
 
Men nu verkar det ha dött ut, tack och lov. Givetvis har det dock ersatts av något annat skitdumt, nämligen "göddigt". Nu säger alla glasögonbeprydda kreddnollor det om allting; kläder, utekvällar, låtar - och bloggar.
 
Kan ni inte bara dö? Schyssta rå? Det, om något, vore göddigt.

HÖRT PÅ JOBBET

Sitter precis vid köket och hör VD'n prata med en nyanställd, en ganska bastant kille som spelat hockey hela sitt liv:
 
"Jaha, ska det ätas lunch..? Vet du hur mycket jag äter? Jag äter en gång om dagen, och det räcker för alla människor..."
 
Jadu, gubbjävel - om man både vill väga och vara lika stark som en jävla kolibri så är det säkert alldeles utmärkt att äta en gången om dagen, men vi andra, normala människor behöver oftast lite mer näring än så. Och känns det inte litegrann som om ett företags VD bör ha lite viktigare grejer att hålla på med än att kolla vad de anställda äter till lunch?!

ET PHONE HOME!

Jag tycker det är skönt att de försöker förnya porren, man har ju liksom sett det mesta redan och det är alltid samma sak. Men jag har fanimej aldrig sett ET få sig en omgång... Fast det kanske finns en anledning till det?


BUT WHY?

Åkte tåg till jobbet från stan efter ett kundbesök när jag kom att tänka på en grej som för mig är rätt märklig: folk som självmant sätter sig och åker med ryggen mot färdriktningen.

Är det bara jag som tycker det är mycket trevligare att åka med fejan i färdriktningen?!

VM I HYPOKONDRI

Kollade en sväng på Outsiders på femman, och det handlade om elallergi. Där kan man snacka om hjärnspöken... Först fick man se en tjej som bodde i någon villa på landet med en miljard katter och hon blev toksjuk (började rapa och skaka - klassiskt!) om hon gick typ 100 meter från huset för då skyddades hon nämligen inte längre av något transformatorfilterskåp som hon hade där. Hon kände direkt om hon mötte någon som pratade i mobil och hon mådde illa av kamerateamets utrustning.

Däremot kunde hon prata själv i mobil, se på TV och lyssna på musik på sin stereoanläggning - logiskt så det förslår.

Sedan var det ett par som bodde tillsammans i en folieinklädd husvagn, sov i en baldakin - vad det nu skulle göra för skillnad - och killen hade på sig en "skyddsdräkt" bestående av en regnjacka med myggnät för ansiktet. Tjejen hade lite lindrigare känningar av sin allergi, hon kunde t ex ta bussen in till nån byhåla och handla. Men bara om bussen inte hade någon belysning tänd ombord...

Jag säger bara HERREGUD. Jag sätter en miljard på att om man skulle ta de medverkade i programmet med förbundna ögon till en plats helt utan någon som helst strålning och sedan sätta igång mobiler, FM-sändare och fan och hans moster lite slumpvis i ett par timmar så är jag rätt övertygad om att det inte skulle gå att se något mönster över huvud taget i deras reaktioner. Skicka dom till en bra psykolog istället och jobba bort vilka fobier det nu rör sig om.

Ska man säga något positivt om de där clownerna så hade hon med katterna iallafall en schysst hylla.

ÅHLÉNS, BORÅS KLOCKAN 13.10

Står och kollar lite på skivor (dansband, topplista etc) när en man i 50-årsåldern börjar prata med en typ 20 år yngre expedit i kassan bakom mig:

- Jag såg något riktigt sjukt på TV i morse.
- Jaså, vad var det då?
- Det var två vuxna karlar i kroppskondom med en liten släde...
- Mmmmhmm?
- ...och så sprang den ena i full fart ned för en bana och slängde sig på släden, och den andre sprang efter och slängde sig rätt med dolmen i korsryggen på den förste!
- Okej...
- Ja, du hör ju själv - vad var det för något!?
- Det var nog rodel, eller bob.
- Jaha, men man undrar ju... Var de såna?
- Det får du nog fråga dom om.
- Ja, det är klart. Men ändå...

JAG ÄLSKAR KONST

Läser i DN om någon utställning som nått Umeå, "Lost and Found. Queerying the Archive" hette den visst. Tydligen är queerisarna sura för att de inte får vara med och leka i samhället på samma villkor som oss heterosexuella, men mest av allt verkar det vara en samling trams - som konst allt som oftast verkar vara.
 
Jag citerar:
 
"Det allra starkaste verket är 'Blood script', där konstnären Mary Coble använder sin egen kropp som ett arkiv över hatord. Med snirkliga bokstäver har hundratals insamlade tillmälen tatuerats in i hennes egen hud, men utan bläck i nålen. Blodspåren har tryckts på akvarellpapper och visas intill fotografier av de blodiga inristningarna. Kroppen blir här till ett tillfälligt arkiv där huden sakta läker och orden inte lämnar synliga spår. 'Visst gjorde det ont,' berättar konstnären för mig i utställningen, 'men det står ändå inte i relation till den mängd smärta orden tillfogat mängder av människor.'"
 
Åh herregud vilken töööööönt!


HÖRT PÅ JOBBET

"Såg ni det där programmet om McDonalds igår på TV, det var nån kille som bara åt på Donken i en hel månad och blev jättesjuk."
 
Grattis! Du - och ett par andra på jobbet - har alltså lyckats missa 2004 års näst mest omtalade dokumentär. En dokumentär som gick på bio över hela världen. En dokumentär som var uppe för diskussion i varenda debattprogram, tidning, radio och fikarum i veckor. En dokumentär som fick McDonalds att ta bort de största pommes frites- och läskförpackningarna från sina menyer och införa sallader, frukt och skapa en "nyttighetsprofil".

Eller är jag överkänslig bara för att det är på mitt jobb!?

TJACK PÅ BURK


Lär ju vara hyfsat tryck i den här energidrycken...

LÄRDOM

Såg filmen "Röd snö" igår och tycker sensmoralen var lika självklar som klockren: jiddra aldrig med naziguld och knulla aldrig på ett utedass.
 
Lägger man denna lärdom till det jag redan lärt mig - sov aldrig mindre än 12 timmar, spela aldrig kort med en kille vars förnamn är detsamma som en stad och ligg aldrig med tjejer som har en tatuering av en dolk på kroppen - så tror jag livet kommer flyta på riktigt bra.
 
I övrigt så ger jag filmen 6 zombies som blir överkörda av skotrar av 10.

JÄVLA UNGJÄVLAR

Vafan är det med kidsen idag? De skriver som om de tappat bort alla vokaler på tangentbordet och pratar som... ja, jag vet inte. Illa pratar de iallafall. Det som jag irriterar mig mest på just nu är en liten men ack så viktig grej: det här med i och
 
"Vi är i Hötorget".
 
Joråsatte...
 
Istället för att bli någon jävla kontorsmupp skulle jag ha följt min gamla ledstjärna BÖS råd och blivit svensklärare. Inte nog med att jag hade fått stå och läxa upp kids hela dagarna, jag hade dessutom kunnat gräva djupare i den språkliga guldgruva jag tydligen satt på - istället för att låta hela skiten rasa in och förfalla.
 
Men, men...

RSS 2.0