VECKANS LÄNKTIPS!

Bättre än såhär blir det fan inte.

VAD. I. HELVETE.

David Beckham har ju "designat" en kollektion åt Adidas och ett par av grejerna är faktiskt rätt cleana, men en smula för pricy för min smak. Men det här fattar jag inte, ett par långkallingar? I kashmir? För 1200 spänn?

Ska man ha dom på sig utan brallor över, eller hur är det tänkt?

TYSKA GENIER

Företaget jag jobbar på finns ju i ett par länder till, och mellan vår och den tyska VD'n är det alltid en massa tjafs och krångel fram och tillbaka. Det beror antagligen på att tysken tidigare ägde även det svenska företaget. Men hur som helst så anser han sig kunna lägga sig i och peta i det mesta vi gör, och han har ALLTID rätt - enligt sig själv.

Här kommer ett utdrag ur ett mail han skickade till vår VD och inköpschef igår, angående en text på vår hemsida där vi säger att vi har mer än 20 års erfarenhet:

"Över 20 års erfarenhet är missvisande. Det betyder egentligen att endast 1 person har arbetat i över 20 år hos er. Vad ni vill säger är, att bolaget finns sedan mera än 20 år (faktiskt 25 år). När det gäller erfarenhet och om vi antar att i snitt 20 personer har arbetat i 25 år, så borde ni kunna skriva att det finns över 500 års erfarenhet i företaget Sverige/Finland. Eftersom ni även utnyttjar Norges, Danmarks, Tysklands och Spaniens erfarenhet, kan ni öka på åren till över 1.000 utan problem osv."

Detta skickas alltså på ALLVAR. Utan den minsta gnutta humor inblandat.

Men resultatet är ju istället en ofrivillig humor av yttersta världsklass!

TIO TYDLIGA TECKEN...

...på att du tittar på en tjejserie:
 
1. Alla, även de asfula, är skitsnygga.
2. Det är en berättarröst som hela tiden berättar små "underfundiga" grejer.
3. Man spelar hög musik ("känslosam" pop med sång) mitt i dialogen.
4. Det händer något hela tiden, och minsta lilla kommentar eller blick skapar kedjereaktioner som till slut utplånar hela afrikanska byar.
5. Alla är rika som troll trots att de antingen aldrig jobbar eller har semi-välbetalda jobb.
6. Karaktärerna är antingen ondare än Satan eller godare än Jesus.
7. När något "spännande" händer eller är på väg att hända spelas en liten trudelutt som liknar signaturmelodin.
8. Det finns alltid en poolpojke, och någon ligger givetvis med honom.
9. Stora designhus lägger halva sin marknadsbudget för produktplacering i serien.
10. Alla är otrogna, hela tiden.

DET HÄR MED ATT LETA

När jag var en ung, oförstörd man och fortfarande bodde hemma brukade min mor reta mig för att jag var så dålig på att leta. Jag kunde lägga någonting någonstans, och fem minuter senare hade jag ingen aning om var fan jag gjort av det - och spenderade overkligt mycket tid på att springa omkring och lyfta på papper, riva ut allt i hela garderoben och bli allmänt irriterad över att jag inte hittade det.

Så kom min mor och hittade det på tio sekunder.

Exakt så, fast omvänt, har jag och Tiny det nu. På något smått magiskt sätt bara försvinner hennes grejer en efter en, i morse var det ett svart hårband, och hon blir argare och argare ju mer hon letar - och letar gör hon fanimej överallt: byråerna, toaletten, tvättkorgen, soffan, köket, sovrummet...

Och så går jag in och hittar det på en sekund på det första stället jag letar på: överst i tvättkorgen.

Jag funderar på om man skulle utrymma "gästrummet" och sätta upp små korgar med beskrivningar på från A-Ö över hela väggarna, och i t ex H-korgen får hårband ligga. Och hårsnoddar, såklart - såna försvinner också lätt. Fast det är väl upplagt för problem om jag tvättar och misstar ett par tights för leggings, och så är hela systemet uppfuckat.

FÖRLÅT MIG!

Jag ber härmed om ursäkt till de människor jag rekommenderat att se filmen "Drag Me To Hell". Givetvis borde jag förstått att de 36.374 personer som gett den snittbetyget 7.3 på IMDB är idioter, och inte borde ha rösträtt över huvud taget.

Av mig får den 3 kärringar med kraftigt tandläkarbehov av 10.

MUSIKVIDEO


TWILIGHT + ANNAT CRAP

Jag kommer nog aldrig haja det där med Twilight. Såg första filmen och den var väl 4-5 av 10 eller så, mest på grund av att de båda huvudpersonerna har ungefär samma utstrålning som modellera. Men det är inte det jag har mest problem med, det är en annan grej: Robert Pattinson. Jag anser mig vara metrosexuell nog för att kunna avgöra om killar ser bra ut eller inte - och han är inte en vacker man. Snubben ser dessutom ut som om han är på väg att somna hela tiden, det är hans standardmin.
 
Därför blir det extra förvirrande för mig när man läser att folk över hela jordklotet är helt hysteriska över honom och att manliga, vuxna, icke-gay journalister ställer frågor som "hur gör du för att vara så sexig?" på presskonferenserna.
 
Det är alltså trött och med stort, konstigt hår som är grejen? Ok, det kan jag också fixa.
 


Åt för övrigt en frukt igår. Jag är ju inte mycket för det där med frukt, men jag hittade nån grej på Coop som hette Sweetie (låter som en sexleksak för män?!) och såg ut som en förvuxen lime. På en liten lapp utlovade man en kärnfri frukt som var mycket sötare och saftigare än grapefrukt. Sweetie gjorde mig besviken. För det första är den helt omöjlig att äta utan kniv, för det andra så var det typ 1 cm av sånt där vitt skit som man måste plocka bort och för det tredje så smakade den inte så jävla fantastiskt heller.
 
Nej, jag håller mig till chips.


 
Drömde riktigt sjukt i natt. Jag, Tiny, Syra och Thoken var i Spanien eller Italien - uppe i bergen någonstans. Vi hängde med Will Ferrell som hade tappat sitt självförtroende efter fiaskot med Land of the Lost, vi fick gå runt och peppa honom hela tiden men det hjälpte inte - karln var som en stor bölande hög av gelé mest hela tiden och det var asjobbigt eftersom vi hade fått i uppdrag att fixa 100 presentaskar med lokala delikatesser.
Så vi gick runt och letade skinkor, ostar, viner och sånt i flera timmar. Syra hade gjort en scarification-grej mitt på bröstet som hon var väldigt stolt över, det skulle se ut som rivsår från en katt - väldigt tjusigt! Sedan gick vi på klubb (Will Ferrell grinade fortfarande) och lyssnade på enbart baskagge innan det var dags att gå upp för världens längsta uppförsbacke till vårt hus som verkade ligga i Mälarhöjden?!

APROPÅ BIO

För att anknyta till Syras bioilska för några veckor sedan så kan jag bara hålla med. Det är för mycket jävla mängd-cp'n som går på bio.
 
Igår hade vi som vanligt hämtat ut plåtarna från biomaten (bästa grejen!) - men den ger ju bara ut biljetter så man måste ju tyvärr fortfarande gå och köpa läsk, popcorn, M&M etc i kassorna bland pöbeln. Väl framme vid kön så lyckas vi välja en kö med bara idioter, hälften av dom ville se en film, men visste inte vilken, de visste inte om de ville sitta långt bak, långt fram, i mitten eller om de ville sitta över huvud taget. Det gick så sjukt jävla långsamt att det var overkligt, och alla i kön bakom oss stod också och beklagade sig. De som stod precis framför oss var en man i 40-årsåldern och hans son. De hade bokat biljetter på nätet men hade såna där företagsbiljetter så de måste hämta ut dom i kassan, och det går ju snabbt. Men sen kommer den: "ska du ha någon dricka också? Vad vill du ha för läsk?"
 
De har alltså stått i kö i typ 10 minuter, men det är först när man kommer fram som hjärnan börjar jobba? Verkar bra. Och vem går på bio år 2009 utan att boka biljetter på nätet?
 
Efter många om och men fick vi vårt snask och gick in i salongen. Där blir man också påmind om att gemene man är en idiot... Bredvid mig satt en tjej som tog av sig sina Doc Martens, vek in benen under sig på sätet och riktade sina varma, svettfuktiga fötter åt mitt håll. Tack! Sedan kom det en snubbe som satt nästan längst ut på högerkanten, men istället för att gå runt och störa ingen så gick han rakt in från vänsterkanten och störde alla.
 
Man kanske ska vara tacksam för att folk höll käften under filmen, inte satt och sparkade på våra säten och att det var flera år sedan jag såg någon sitta med laserpekare mot skärmen.

ÄNNU EN LITEN FRÅGA

Kan det bli mer USA än t-shirt ovanpå en långärmad tröja?

2012

Vi var och såg 2012 idag efter jobbet, den var faktiskt över förväntan. Visst, det kommer knappast delas ut några Oscars för bästa manliga/kvinnliga huvudroll till John Cusack eller Amanda Peet - men som katastrofrulle finns det inte jättemycket att klaga på. Woody Harrelson gör även en skön insats som en skruvad konspirationsradiopratare.

Dessutom hade den de sjukaste effekter jag någonsin sett i en actionscen, att se den på Bluray kommer bli rätt coolt.

Jag ger 5 ryska brytningar av 10.

DET KÄNNS INTE RÄTT

Såg denna reklam när jag var och handlade på lunchen, är det bara jag som tycker att det känns som språklig misshandel? Har å andra sidan inget bättre förslag såhär på rak arm på hur de skulle ha formulerat sig istället, men ändå!


LUNCHENS...

 ...tönt: businesskillen som proklamerar att han minsann alltid äter med pinnar när han käkar thai. Bäste miffo, inte ens i Thailand äter de med pinnar - sluta lek läcker.
 
...fattighjon: den afrikanska damen som betalade för en buffé men tog mat åt tre personer (på tre tallrikar!) som satt och väntade vid ett bord lite längre bort.
 
...klant: jag, som välte ut dryck så att hela brickan var som en pool.
 
...livsgnista: den nästintill döda tjejen på Wayne's som typ satt och sov i väntan på kunder.
 
...matkoma: jag.
 
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

FILMKVÄLL

Filmkvällen igår var en höjdare - vi inledde med hemgjorda burgare i två varianter, en med älg och nöt, sambal och lite Lynchburg Tennessee-sås och en med nöt och dijonsenap. Till det bjöds det på Max Friscobröd, bacon, ost, hemgjorda lökringar, tomat, rostad lök, jalapeño, Johnnys senap (såklart!), chilisås, bea och dressing. Och så curly fries vid sidan om.

Behöver jag säga att alla var så mätta att vi höll på att spy?

Efter middagen slog vi oss ner i soffan och klämde Zombieland (Woody Harrelson som hårdnackad jävel i en värld helt övertagen av zombies - jag ger den 7 av 10) och Black Dynamite (parodi, men ändå inte, på 70-talets blaxpoitation-rullar där Black Dynamite - världens hårdaste svarta snubbe - rensar upp i stan. En stenhård 8 av 10).

Som tilltugg räckte två påsar Blairs Buffalo Wings och Cheddar jävligt bra. Vi åt inte ens upp 114 gram chips på fyra pers - då är man fan mätt. Jag röstar för att låta en mat- och filmbonanza bli en återkommande grej! Ska vi säga en gång i kvartalet? Ok? Ok!

F.ö: stod i kö till HM.se för att kolla in de där Jimmy Choo-grejerna, tänkte att man kanske kunde köpa något till Tiny i julklapp, men efter att ha kollat på de 15 olika par som fanns att välja på kan jag bara säga nej. Bestämt nej.

ONT I RYGGEN



Det hade varit najs, och så happy ending såklart.

LINDEX GÖR BORT SIG

Oh noes! Lindex har gjort nån "lite snyggare"-kollektion och den finns bara i small och medium! Över hela landet rasar tidningar, bloggar, kreti och pleti över detta otroligt diskriminerande tilltag, och Aftonbladet skickar in Robinson-"stjärnan" Angela Monroe att prova lite grejer. Givetvis passar de inte, trots att den gode Angela enligt egen utsago inte är speciellt stor.

Hon är 1.80 lång och väger 80 kilo.

Om samma jidder uppstår för herrkläder hoppas jag de skickar Dembo att testa plaggen...

JOBBIGT PÅ JOBBET

Idag blev jag inkallad till konferensrummet av min chef, och där satt också inköpschefen.

Min chef förklarade att han haft ögonen på mig senaste tiden och att han vet att jag surfar extremt mycket på arbetstid istället för att göra det jag har betalt för. Han berättade också att flera av mina kollegor hört av sig till honom med kommentarer angående mitt surfande.

Nu gav de mig en sista chans att skärpa mig, gör jag inte det skulle jag få en skriftlig varning.

Han avslutade mötet med "alltså, jag är inte bakom skötet - jag märker mer än man tror!"

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag tror jag väljer det förstnämnda. Den dagen jag tar det där skämtstället på allvar, då har det gått för jävla långt. Det man blir lite nyfiken på är ju ifall folk skvallrar på varandra för cheferna, det kan ju bara inte vara sant?!

Hysteriskt.

INNEBANDY



Sitter i en hall i Sköndal och väntar på att Tinys match ska börja och under tiden spelar killar i 15-årsåldern.

Två saker man kan konstatera rätt snabbt är att man är en ganska stor tönt om man står och coachar ett lag på den här nivån i kostym samt att de lokala småkillarna klär sig väldigt... fint.

Det är morotsjeans med gummisnoddar längst ned, kinaskor, långa frillor med mössa ovanpå och stora stickade tröjor. På alla. Förutom en kille som står i hemmalagets bås, han är svart och måste ju därför köra hiphopstil - han ser ut som en microversion av en 90-talsrappare från östkusten.

NYA KENT-ALBUMET

Sitter och lyssnar på nya Kent-albumet och de går verkligen mer och mer åt det elektroniska hållet. Albumet är tungt som satan på sina håll med basgångar som är riktigt jävla fläskiga - enda problemet är att den som mastrat det inte gjort ett bra jobb. Det är FÖR högt ibland, så att det nästan sprakar. Det är ju faktiskt så att folk rätt ofta har volymkontroll på den mojäng de spelar upp musiken med, då behöver man inte vrida upp allt på max i studion.

Albumet har som vanligt med Kent sina starka och svaga sidor, och det är givetvis någon totalt menlös gnäll-låt med som mest känns som utfyllnad - men jag säger såhär: gillar man elektronisk musik med känsla och inte gillar "Taxmannen" och "Vals för satan", då är man bara en simpel hatare.

Jag ger det 7 morningwood av 10.

EN STILLA UNDRAN

Alltså, jag måste bara fråga:

MÅSTE man som kille prata som en efterbliven 14-årig tjej för att man tycker om att få en penis i stjärten istället för att själv stoppa in sin i en vagina?

KLICK



Köpte nya dojor idag, Nike bAIRfeet. Sjukt grymma.

Innan jag gör helg vill jag bara säga att Swedbank borde brinna i helvetet för att de inte kan ha kontonummer som alla andra banker. Vad i helvete har en massa bindestreck och komman bland siffrorna att göra? Jo, det kan jag berätta: inte ett jävla skit!

I helgen ska jag leka med en liten tjej som snart fyller fyra - det ska bli kul, bara jag slipper läsa två hundra sagor.

FAKTA

Man lär sig något varje dag! Idag har min jobbgranne berättat för mig att inte nog med att Vanilla Ice var ett band, det var dessutom ett pojkband. Sedan så var det dessutom det bandet som var ett av de första att spela in en video på taket av en skyskrapa.

Ehrm.

HUMOR

Den här "roliga" historien vann en tävling där 16.000 bidrag från 30 länder skickades in, det säger rätt mycket om hur usel humor folk har - oavsett land!

"En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:


– Anden landade på min mark och då är den min.


Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa:


– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.


Stockholmaren frågade vad det är för något.


–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.


Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd.
Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden."

Så jävla dålig.


TÖRSTIG?

Lagermongot och hans nya sidekick kommer gående förbi våra platser och med sig har de ett 20-pack Cola och ett 6-pack Red Bull. Jag minns när jag var fjorton och praoade för första gången, då tyckte man också att det var skitcoolt att dricka Cola hela tiden och få låtsas vara stor och "jobba".

Men de här snubbarna är för fan nästan 30 år gamla...

TACK FÖR DET

Kom hem igår kväll, kall och jävlig, efter att ha varit ute i Slöddertälje och bevittnat vår egen begravning. Hade inte ätit något sedan lunch och var således sjukt hungrig men inte riktigt sugen på att laga något ordentligt, så jag gjorde två varma mackor med de sedvanliga påläggen: senap, skinka, tomat, ost och lite kryddor på toppen.

Satte i mig det med ett stort glas mjölk och det smakade förträffligt.

Ungefär två timmar efter att jag gått och lagt mig vaknar jag med kramp i magen och jag ska bespara er detaljerna men jag har inte sovit sådär asmycket i natt utan spenderat tiden på det där rummet i lägenheten som är lite mindre än de andra, och där det är kakel på både golv och väggar. Inte sådär värst jävla angenämt.

Hur fan kan man bli så risig av en jävla mackjävel?!

Nu vete fan vad man vågar käka till lunch...


GRATISTRAFIK

För någon vecka sedan hade jag med en rolig bild på Tjuvtittat, med länk tillbaka hit. Då ökade trafiken rätt lavinartat, men tydligen gillade inte mina vanliga läsare att jag är en sell out för nu har jag mindre trafik än jag hade innan The Tjuvtittat Incident... Huh?


PRINGLES

"Exploding Cheese & Chilli" säger ni, FUCK YOU säger jag!

Cheese, visst, men mindre smak än t ex Blair's cheddar - och vad det gäller chili så fanns det ingen som helst hetta i det där jävla formpressade potatismoset... Och vad var det som exploderade? Kanske marknadsavdelningens hjärnor när de kommit på det där briljanta namnet?

Stor besvikelse, och Hot & Spicy är fortfarande helt ohotad hos chipstillverkaren vars produkter brinner överlägset bäst på marknaden.

DÖDA MIG NU!!!


RSS 2.0