JAG DÖR AV SKAM

Ibland häpnar man över folks beteende, hur lågt en del sjunker helt utan att verka det minsta skamsna. På mitt jobb tar man det ett steg längre - dagligen. Idag hände något som är så fånigt att man knappt tror det är sant, men jag lovar - det är sant.

En av "tanterna" på jobbet, hon är 43 eller nåt sånt, brukar alltid smöra för vår chef och har dessutom ett stort behov av att hålla honom uppdaterad om vad hon gjort, vad hon sålt - att hon tycker sig vara jävligt duktig helt enkelt. Idag var hon och några av de andra säljarna på leverantörsbesök och det bjöds på mat. Men hon skulle inte ha någon eftersom hon håller på med GI-metoden (detta påpekar hon ett hundratal gånger om dagen), däremot tar hon för sig av efterrätten som är toscakaka. Hon skär en bit, lindar in i en servett och smyger ned i väskan. Leverantören som de är hos ser detta och frågar lite skämtsamt vad det där var om, och om det där verkligen funkade om man kör GI.

"Nej," säger hon, "jag tog den till min försäljningschef!"

Tystnad. Skam. Rodnad. Men icke, hon pratar på som vanligt och det är väl inget med det. Sen, när hon kommer tillbaka till kontoret så går hon raka spåret in och avbryter det möte som jag, försäljningschefen, inköpschefen och en programmerare sitter i för att lösa lite buggar i vårt CRM-system.

"Här kommer jag med en liten present!" säger hon och lägger den inlindade toscabiten på bordet. Vi fattar ingenting och pratar vidare som vanligt. När vi är klara med mötet och kommer ut går hon direkt fram till chefen och frågar om kakan var god...

Okej om det var en 7-åring som ville smöra för fröken... Men detta är alltså en vuxen människa, som gör detta OFTA. Hur fan är man funtad? Och att man inte skäms över att bete sig så!

Gaaaaaah!

LOOK INTO MY EYES


HELGEN I KORTHET

Jobbade, faktiskt lite småbakis runt lunch. Åkte och klippte mig. Hem, duschade. Blev nästan biten av en blodtörstande best till pundarschäfer. Åt tre cheeseburgare, lyssnade på house, snackade lön och kollade på Let's Dance hemma hos P. Åkte till Rival där MAO spelade titelmelodin från Spanarna på Hill Street. Vidare till Solidaritet och lyssnade på världens mest händelselösa house. Drack öl och kollade på folk. Fick skäll av Dängroth. Drog vidare till Berns där dörrvakten var drygare än nya Yes, och mer förvirrad än Manuel i Fawlty Towers, men det löste sig. Stod fullt påklädd och hinkade öl och sprit till vansinneshouse och techno. Drog till Max, köpte en peperoniburgare, lökringar och chili cheese, gav en otrevlig herre en skön knuff i fejan, hoppade in i en taxi och åkte hem och njöt av min nattmat tillsammans med ett stort glas mjölk.

Vaknade av att det luktade bryggeri i sovrummet, masade mig upp och kollade på skidåkningen. Väckte Tiny vid liv runt kvart i ett. Åkte till Cali och hämtade ut de senaste fynden, för mig: ett par jeans och en keps - för Tiny: en tröja och någon sorts balettdojor. Vidare därifrån till Sirap och käkade bacon, scrambled eggs, prinskorv och blåbärspannkakor. Sjukt mätt, men åkte vidare till Ikea där vi fyllde en sån där bautapåse med massa shit. Efter det var vi så uppe i varv att vi klämde Coop Forum i Västberga också. Hem, soffan, torrostade jordnötter. Man U - Tottenham på datorn och Sverige-Frankrike på TV'n. En bra och en dålig, typ. Kollade på "Blindness", helt okej film men väldigt oklart var den utspelade sig (konstiga miljöbyten) samt VM i märkliga beslut. 5 av 10, typ. Lirade lite Guitar Hero. Njöt av Chris Farleys bästa i SNL.

En riktig hemmafixardag. Lyfta byrå, lyfta hylla, sätta upp tavlor - och sånt skit. Spelade lite mer Guitar Hero och lackade. Alla låtar på GH 1 och 2 är ju covers?! Töntigt som fan. Och dåligt. Kollade handbollen med Tinas päron. Sverige stank. Igen. Spelade som livrädda juniorer. Åt en macka med stekt ägg. Kollade på Cold Case och insåg att jag irriteras lite av upplägget. Världens mest tröttsamma snutar? Ja, kanske. Kröp ned i sängen och kollade Madagascar 2. Förväntade mig inte Sjunde inseglet, men den gav inte ett jävla smack. Rätt menlös. Stängde av, spoonade en stund, vände mig om, somnade.

JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR...


AVSLAPPNAD SNUBBE

Tyvärr verkar det inte gå att spela upp klippet här i bloggen, så ni får klicka här.

Det är från Barack Obamas första flygning med Air Force One (planet, inte skon!) och rent spontant så känns han lite VÄL avslappnad för att vara den nya presidenten.
Speciellt hans hamburgerbeställning är skön:

"Do you have like salad or vegetables or something?"
"Yes sir. No fries or anything like that?"
"Oh, I'll still take the fries!" - och så ett asskönt garv på det.

Vicken snubbe. Det ska bli mycket intressant att se hur det här går.

EVISU SÄNKER NIVÅN



När man trodde världens fulaste jeans redan var gjorda kom Evisu på att det gick nog att göra ett par ännu värre trots allt, och vips så var den här skapelsen född.

Gambianer över hela världen jublar.

STUPID SPOILED WHORE



Jag hoppas deras julgran börjar brinna när de ligger och sover, och brandvarnaren är paj.

DAGENS MUSIKTIPS!



Tyskland. 1994. En italienare vid namn Fabio Frittelli gör den här låten - förmodligen inte helt på allvar. Innan han fattat vad som hänt har Zyx signat honom och släppt den och han ligger etta på tyska, österrikiska och italienska topplistorna.
Succén är ett faktum. Men hur ska Fabio följa upp det? Han testar med "Super Gut", "Gema Tanzen", "Was is das?" och "Sex Bump Twist" - men når aldrig upp till samma nivå igen.

Vilken jävla tur för alla oss med öron.

INGEN HÖGODDSARE

För att göra en lång historia kort så blev det ett toknej på mina - helt rimliga - lönekrav. De slog nästan knut på sig själva för att hitta på nya "försvar" mot alla mina argument och infallsvinklar, jag borde faktiskt vetat bättre än att på allvar tro att man skulle vilja belöna mig för ett väl utfört jobb de senaste tre åren.

Men icke.

Så as of this moment kommer jag att hålla ögonen öppna efter nya jobbmöjligheter. Jag vore verkligen tacksam om ni gjorde det också, och tipsade mig om ni hör nåt.

Samtalets höjdpunkt var när VD'n blev arg för att vi anställda pratar om våra lönevillkor med varandra:
"det är ett jävla otyg att springa runt och vifta med lönespecifikationen för varandra - den är konfidentiell!"

Ursäkta, men detta är 2009 - inte 1909.

ETT DÅLIGT TECKEN?

Skulle haft löneförhandling med min chef nu på förmiddagen, men han har hållit sig undan. Tydligen var det viktigare att snacka med en tjej som jobbade här i tre månader och som nu är mammaledig...

Jag tolkar inte det på ett positivt sätt. Men å andra sidan jag jag väl förmodligen ställt "helt orimliga" krav på lön. Jag menar, det kan ju inte vara företagets fel att de ljugit mig rakt i fejan i två års tid och att jag är - jämfört med de andra säljarfittorna - sjukt underbetald?

Nej, jag säger bara en sak:


SJUKT LIKT JU!

 


Jag tror jag är rätt övertygad om vilken favoritfilm den där tuppen har.

THE FUTURE OF MASTURBATION

Det senaste från Japan, tydligen.

- På min tid räckte det minsann med att använda handen...
- Yuck! HANDEN?! Fy fan va äckligt!


FYRA ACKORD


INSOMNIA

Som alla vet så gillar jag Faithless gamla dänga, men inte så pass mycket att jag vill drabbas av det. I natt var det tredje sömnen i rad som upphör strax efter 1 och sedan tar hur lång tid som helst att ramla in i igen... Så sjukt jävla jobbigt. Och det blir väl inte heller en helt angenäm sömn för den som ligger bredvid mig när jag vänder, vrider, rättar till kudden, drar i täcket och håller på antar jag - det skulle iallafall förklara det Mike Tyson-liknande slag som utdelades i förrgår natt.

En sån här jävla skitnatt och det blir roppar klockan 22 varenda afton - Dängroth, du fixar väl!? Kom igen då... Schyssta?

För övrigt tror jag den här filmen kommer göra rent hus på Oscarsgalan!

BLAST FROM THE PAST!

I min "ungdom", för sådär 13-14 år sedan, så var det här med goatrance helt nytt och häftigt. Jag var väl inget totalt goafreak, men jag gilade det och hade en hel del mixtapes (på kassettband, alltså) med typ Tsuyoshi Suzuki och alla de där snubbarna. På Docklands körde de goakvällar typ varannan gång, och det var ganska kul - det var på den tiden när man inte tittade snett på alla miffon med neonkläder, eftersom man nästintill var ett själv... Iallafall Sara! :)

Hur som helst, under hela den perioden så förfestade vi nästan alltid hemma hos P och när den 60%-iga Koskenkorvan hade gjort sitt så var det bara en tidsfråga innan någon slängde på DONS "We Came To Love" eller Astral Projection's "Mahadeva".

Idag hittade jag av en slump en film med Astral Projection från något sorts skogsrave i Ryssland sommaren 2006 där de framför en upphottad version av just "Mahadeva".
Sicket monster! Och sicken skum fest.

Så här i backspegeln är jag väl inte sådär jätteimpad av musiken men basgångarna och kaggarna är ruskigt feta.


SUR Å STEL AVSLÖJAR SEXSKANDALEN!

En stor skandal har uppdagats i Hollywood! Klicka HÄR för att se hur det gick till när Peter Parker, aka Spindelmannen, blev sexuellt utnyttjad som ung.

FÖRRESTEN!

Glömde ju en grej.

Jag och Tiny köpte Guitar Hero i fredags och har lirat lite i helgen. Det är ju jävligt kul, även fast det bara var en massa Aerosmith-låtar, men när jag får tillbaka min dator igen så ska jag ladda ner en jävla massa spel så det kan rockas loss på riktigt.

Min dator är också ett kapitel för sig, den började bete sig konstigt i höstas och till slut tvärdog den. Öppnade den, dammsög lite, och hoppades på det bästa - men förgäves. Det var bara att lämna över den till brorsan och efter en dag kom domen: C-disken hade NIO olika virus, ett antal förstörda sektorer och var bara att slänga. Grafikkortets fläkt hade smält. Alltså SMÄLT - det var bara plastklet över hela kortet.
Men efter lite städning i datorn för att öppna upp för luftgenomströmning och sånt, så ska den tydligen vara vid liv igen. Grym tur förresten att jag kopierade mappen med alla bilder jag tagit 2008 innan disken pajade... Måtte djävulen riva ut skelettet genom munnen på alla dessa smutsiga horungar som tillverkar virus - och sedan använda skelettet till att slå ihjäl hela deras släkter.

Men Guitar Hero var det ju, och World Tour ska vi ge oss i kast med när burken kommer tillbaka.

I väntan på det bjuder jag på ett litet klipp där jag skojspelar lite.


FATTARNTE!

Jag kommer aldrig fatta det här med dirigenter.

Du har spelat typ fiol sedan du var fyra år gammal, gått hos de bästa privatlärarna i Paris, Milano och Säffle, du började skriva dina egna verk när du var sju, uppträdde inför alla världens kungligheter vid 10 års ålder och 25 år senare är du världens bästa violinist med tusentals konserter och miljontals timmar av träning i ryggen.

Men likförbannat kan du tydligen inte spela om det inte står en fjant med en pinne längst fram och viftar lite planlöst.

Varför behöver inte vanliga band en dirigent? Vem dirigerar Metallica?

Okej, jag är med på att det är betydligt fler i en klassisk filharmonisk orkester, men nog tusan är alla så pass rutinerade både på att spela och att läsa noter att de vet vad de ska spela - och när?

Jag tycker det är fånigt.

SVERIGES SÄMSTA ARTISTER

Mina damer och herrar, får jag lov att presentera Sveriges två uslaste jävla artister. Två stycken som år ut och år in pumpar ut samma skit, låtar som låter exakt som de tidigare och som tycker de är coolare än kylsyreis. Jag bjuder här på deras recept för att göra en hit, tyvärr kan jag inte lova att de fungerar för er då dessa herrar lever på sitt varumärke till 100%...



E-Type

Refräng (tjej som inte gör sig på bild sjunger i studion)
Vers (sopan "rappar" i 10 sekunder med en röst så nasal att han måste hålla för näsan för att få till den)
Refräng
Vers
Refräng
Tonartshöjning a'la schlager
Refräng
Refräng

Lägg sedan till att han i sina "live"-framträdanden har tre gitarrister, basist, trummis, körsångerskor och VM i fyrverkerier. Fast musiken inte innehåller det minsta spår av varken gitarr, basgura eller riktiga trummor. Det är 100% synthar och trummaskiner. Varför inte göra hårdrock, som han så jävla gärna vill? Är han rädd att bli utskrattad av alla hårdrockare som han tycker är så häftiga? Extra bonus för att han, 43 år gammal, går runt med ett par Oakley-brillor som inte ens var heta 1996 - och dessa använder han för att hålla håret uppe?!




Magnus Uggla

Hockeykör (som brölar wö-ö-öööö-ö-na-na-na-sho-bi-do eller nåt)
Refräng
Vers (något "träffsäkert" om att få lön, dricka sprit, ragga brudar eller gå till jobbet)
Refräng
Hockeykör
Vers
Refräng
Hockeykör
"Break" (all musik tas bort och han kommer med några slutgiltiga "sanningar" om låtens ämne)
Refräng
Avslutning (en takt med rena trummor och "na-na-na-na" eller nåt)

Killen är en smurf med en otroligt begränsad "talang". Det är rent beklämmande att höra hans "nya" alster - och än mer beklämmande att Sven E. Banan inte genomskådat honom ännu, där han sitter i sin Djursholmsvilla, håvar in mille efter mille och vräker ur sig skitmusik om hur det är att vara utan stålar den 24:e eller något annat svenneproblem. I övrigt är han en riktig hedersknyffel, man kan ju omöjligen glömma när han 1998 spelade i Borgholm och bråkade som satan med vakterna på Strand för att få in 16-17-åriga tjejer på efterfesten. Tjejer som han sedan, då 44 år gammal, kladdade rejält på tillsammans med resten av bandet. Classy!

Ta dessa två och släng åt helvete - för evigt.

Jag lyssnar hellre på Amy Diamond.

KVALITET

Man skulle kunna tro att det är ett skämt, men det är det inte. Det är på riktigt. Och det sänds på en "riktig" tv-kanal. Och folk tittar på det. Det ultimata beviset på att Sveriges fjortisbrudar (och glöm inte: fjortis är inte en ålder - det är en sinnesstämning!) skulle behöva åka på semester till nordpolen. Utan Canada Goose-jacka.


TAXBEN

Det ultimata beviset för att jag har sjukt korta ben måste ändå vara att Tiny idag har på sig ett par av mina gamla Edwin-jeans som jag vuxit ur... i midjan. Trodde inte det var sant, men jodå - de passade alldeles utmärkt, helt vanlig baggy fit typ. Jag hade fan varit 2.10 om mina ben varit proportionerliga med överkroppen!

Första gympasset igår var för övrigt en riktigt mesig mjukstart, körde lite roddmaskin, sprang en kvart och kände lite på maskinerna - inga fria vikter alls. Men från och med nästa vecka: oj oj oj... Jag måste bara köpa en våg innan så jag kan väga in mig officiellt och sätta upp ett mål (annat än att få Arnold anno 1984 att rodna av skam).

Det luktar hemmakväll ikväll, ska hämta två Guitar Hero-guror efter jobbet...

SVEN E BANAN!

NÅGRA FÅ KORTISAR

Fick just veta att en av finnkärringarna på jobbet varit i Sverige sedan mitten på 80-talet och rent spontant så undrar jag hur fan det är möjligt att FORTFARANDE prata med en sån totalvidrig finnebrytning?! Jag vet att finlandssvenska är en egen dialekt eller vad man ska säga, men det här är fanimej ingen sån. Det är ren och skär språklig misshandel - i snart 25 år!  

---  

En annan glad nyhet från jobbet: tjej-Jabba the Hut som fick kicken från jobbet hjälpte mig  innan jul sammanställa några feta Excelfiler som vi använder när vi ska göra utskick. Trodde jag. Idag tog jag en titt i filerna och den största av dom är helt fucked. Totalt oanvändbar. Tack snälla du, nu har jag en hel dag med något totalt pisstråkigt, värdelöst och livsgnistedämpande att pyssla med inom en snar framtid.  

---  

Riktiga karlar ragglar runt nakna på nyår - så är det bara. Man är extra tuff om man slår en saltomortal över en hög med leksaker!  

---  

Tropicana äppeljuice - snacka om gudarnas nektar. Världens överlägset bästa grej.

---  

Djurparken lever även 2009 verkar det som, de ringde Alain idag och frågade om vi skulle göra som vanligt. Skönt att de inte hörde av sig när vi försökte nå dom INNAN NYÅR...  

---  

Jag hade hoppats att man skulle slippa få se töntmodet under 2009, men hann knappt öppna shitxfaced-bloggen innan de hoppade ut i fejan på mig. SLUTA GENAST!!!  

---  

Blondinbella i Let's Dance? Sällan har man hoppats så hårt på ett benbrott eller att Magnus Samuelsson får roidrage och sliter henne i småstycken.  

---  

Idag ska jag och Tiny iväg och träna för första gången på... sex tusen år. Eller nästan iallafall, sju månader för min del. Återkommer i nästa vecka med detaljerna kring Operation Lardass Must Die!

MEDAN JAG SKRIVER...

...så bjuder jag på lite musikalisk underhållning.


RSS 2.0