NYA JOBBET vs GAMLA JOBBET

 

Arbetsuppgifter

Det gamla kunde jag som ett rinnande vatten, både innan- och utantill, och kunde göra utan att väcka en hjärncell. På det nya är allt helt nytt och "undervisningen" går i snigelfart, så det är svårt att avgöra nu. Båda är dock kundvård/sälj.

Nya 0 - Gamla 0


Arbetstid

Att inte behöva vara på plats 08.00 *pip* och stämpla in, och gå 17.00 *pip* och stämpla ut för att inte riskera löneavdrag känns ovant. Men bra. På nya jobbet är det "kontorstid" med frihet under ansvar som gäller, vilket i princip innebär att folk kommer halv nio och går fyra... :)

Nya 1 - Gamla 0


Restid

En timme dörr till dörr på gamla jobbet, 20 minuter (där häften är bussresan till Liljeholmen, för att jag är för lat för att gå till tåget) på nya. Utklassning.

Nya 2 - Gamla 0


Lokaler

Låt mig tänka efter... Ett slitet kontor i ett slumområde i västerort eller ett stort, fett glashus med utsikt över slussen och vattnet..? Även fast jag sitter långt in i lokalen ser jag både vatten, båtar och sånt.

Nya 3 - Gamla 0


Arbetskamrater

I min grupp är det 24 personer, av dom är det väl 10 som är killar i min ålder... Lite mer att snacka om och bättre stämning, med andra ord. Dessutom är det inte en tvåmeters skånska eller socialt handikappat dumhuvud så långt jag kan se.

Nya 4 - Gamla 0


Lunchmöjligheter

Söder vs Vällingby... Kanske inte världens tuffaste match va?

Nya 5 - Gamla 0


Shoppingmöjligheter

Sneakersnstuff & div söderbutiker vs Intersport & Stadium - behöver jag säga mer..?

Nya 6 - Gamla 0


Lön

Grundlönen på nya jobbet är 17% högre än min lön på dårhuset - och när jag fått lite snurr på kunderna blir det ju provis också. Då blir det nog minst 30% högre än tidigare.

Nya 7 - Gamla 0


Chef

Har inte riktigt fått kläm på nya chefen ännu, men han verkar schysst och en aning mer handlingskraftig än vad jag är van vid. Litet minus för att han tror att han är gnagare.

Nya 8 - Gamla 0


Företagsledning

Allt i hela världen är bättre än en 70-årig senilgubbe som älskar att berätta om 90-talet, när det var så tuffa tider och de satt i en villa och jobbade.

Nya 9 - Gamla 0


Summa summarum: 9-0 till nya jobbet, en ren och skär utklassningsseger. Den enda nackdelen jag har kunnat komma på är att det inte finns någon Tiny på nya jobbet, och att hon får lida dagarna i ända på egen hand borta i slummen.


INGA KONSTIGHETER


HÅRDROCK

Alltså, ALLA har ju gillat hårdrock under någon period av livet, och jag tror att även det värsta technohuvudet kan smygdigga till någon gitarrlåt ibland när ingen ser…


Så nu vill jag veta: vilka är de bästa låtarna av nedanstående tio grupper, enligt er? Har ni inga åsikter om alla får ni givetvis välja ut de grupper ni vill – men bara en låt per grupp!


AC/DC
Black Sabbath
Guns’n’Roses
Iron Maiden
Judas Priest
Kiss
Metallica
Mötley Crue
Scorpions
WASP


Jag återkommer med facit senare, så ni inte blir färgade. Och är det dåligt med kommentarer så kommer jag att sluta blogga, flytta in i era lägenheter och viga mitt liv åt att radera era hårddiskar och smälla ballonger när ni ska sova.


HELGENS RULLAR

Bröllopsfotografen - bonnläpp kommer till Stockholm och börjar hänga med rikingar.
5 Kjell Bergkvist som spelar Kjell Bergkvist av 10.

Pride and Glory - sjukt korrupta snutar får fyra kollegor dödade av knarklangare.
7 Edward Norton är alltid bra av 10.

The Expendables - gubbaction deluxe med varenda actionskådis som funnits sedan 1985.
6 sekunder är Arnold med i filmen av 10.


DAGENS LUKT

Otvättad fjortis med vitlöksandedräkt som står och dricker en Monster energidryck - 30 cm från mitt ansikte i en fullsmetad tunnelbanevagn.

Kräks!

ÄHMENVAFAN

Som vanligt så glömde jag nu något:

- hur i helvete har Dansfeber på TV4 lyckats gå hela vägen från dum idé i lunchmatsalen en fredag till att faktiskt bli ett riktigt program som sänds? Att låtsas vara Spice Girls och springa omkring och mima och dansa skitdåligt, det var lite gulligt i Småstjärnorna - men med vuxna jävla människor?!

- jag sätter en miljon zloty på att Marcus Birro kommer få stryk av Zlatan under säsongen 2010/11 efter att han försökt suga av honom under en "intervju" som han tjatat fram. Efteråt släpper han en diktsamling, "En slagen mans tankar", som säljer exakt två exemplar.

FACEBOOK

Igår fick jag en vänförfrågan av någon som jag inte hade den blekaste om vem det var, men efter lite bildtittande och funderande slog det mig: hon med hundarna. Det är en så sjuk historia att den måste berättas.

Det var på mitt första IT-jobb och jag hade väl varit där några månader. Mittemot mig satt en tjej i typ 30-årsåldern som hela tiden snackade om hundar. Det var hundar på tävling, hundar hemma, andras hundar, bad av hundar, tips om hur man får hundars päls fin och så vidare.

En dag så ringer hennes mobil på jobbet och någon berättar att hennes ena hund rymt från hunddagiset där den var på dagarna. Hon reste sig upp och gick - och sen såg vi inte henne på en vecka. När hon kom tillbaka berättade hon hur varje vaken stund spenderats åt att finkamma norrförorterna och leta efter jycken - men den fanns ingenstans. Som en sista utväg ringde hon till spåkärringen Saidas dotter (!!!) i hopp om att hon skulle ha sin mammas "gåva" (läs: samvetlösa inställning till att stjäla svaga människors pengar och ge dom falska förhoppningar) och dottern sa att hunden fanns "i närheten av vatten."

Efter sex dagar ringde någon från polisen och berättade att de hittat hunden längs med tågspåret borta i typ Kungsängen - oskadd.

Hon kom tillbaka till jobbet, men hon var helt förstörd i veckor.

Sedan jag slutade på det företaget hösten 2002 har jag ägnat henne exakt noll tankar, men nu - åtta år senare - vill hon alltså bli min vän på fejan..? Vad säger ni gott folk - /ignore?

BARA EN UNDRAN

Folk som köper grön paprika - hur mår dom?!

ÄH... TORSDAG ELLER NÅT

Satt i morse och käkade min yoghurt (lakrits!? Vad tänkte jag?) & müsli och glodde lite på Jay Leno när Lauren Graham dyker upp. Det slår mig direkt: hon måste haft världens lättaste jobb i Gilmore Girls eftersom hon både beter sig och pratar som Lorelai i verkligheten. Hur fladdrig kan man vara egentligen? Jag gillar henne, men jag blev fan irriterad av att se en fem-minuters intervju…

 

Jag hatar när man glömmer bort tiden på morgonen och måste ta genvägen nedför den branta backen utanför huset, det betyder alltid två saker: man skitar ner jackan och man skitar ner skorna. Hur mycket, det avgörs av hur mycket det regnat senaste dagarna. Så jag satt på bussen med blöt jacka och helt leriga skor – classy!

 

Och just ja, apropå ingenting:

 

Att ha så ont i huvudet att man inte kan ha trosor på sig, är det max eller kan man ha ondare?!


SCHYSST!

Kollade vädret på nätet i morse och det skulle tydligen bli 10+ och regnigt, och klädde mig därefter. När arbetsdagen var slut tänkte jag att det kanske var bra temperatur att knata de 6 kilometrarna hem i.

Det var det inte.

Det var nämligen minst 20 grader och strålande fucking sol, och när jag kom till Hornstull var jag så svettig att skjortan hade fyllt ett pintglas. Jävligt fräscht!

Hädanefter ska jag inte chansa, oavsett hur bra musik jag har i lurarna.

Extra krydda var att gamla jobbet ringde fem (!) gånger under promenaden. Jag svarade inte.

BLUFF!

Jag glömde bort att skriva någonting om det, men förra veckan var jag på Taco Bar och käkade lunch. De har någon ”ny” rätt som de slår på stora trumman för, nu minns jag inte vad den hette men i verkligheten är det bara en nacho de luxe med en liten klick guacamole på. En klick som man betalar 15 spänn för – det är nämligen prisskillnaden mellan den ”nya” och den gamla nacho de luxe.

 

Jag vill härmed utlysa en varning för denna bluff!

 

Sen så vill jag passa på att fråga om det är någon som kan komma på något tristare än kassler? Kan det vara världens tråkigaste, torraste, mest smaklösa ”kött”?

 

Helt menlöst.


HELGENS RULLAR

Event Horizon - rymdskepp ska resa i tiden men hamnar i helvetet. Vicken osis!
3 jag gillar verkligen inte Sam Neill av 10.


Salt - Angelina Jolie är supermegaagent som kan ta sig ur varenda tänkbar knipa.
5 hopp från en bro ned på en tankbil som åker i 100 blås av 10.


Repo Men - Jude Law åker runt och karvar organ ur kroppen på folk som inte betalar.
6 knäoperationer utförda av en 9-årig flicka av 10.


WAKE UP CALL

Igår insåg jag att en av mina gamla klasskamrater blivit en tjock(are), lesbisk, ensamstående fyrbarnsmorsa.

Det var ju... kul.

Extra pluspoäng för de "fina" graviditetsbilderna på Facebook.

DELETE!

FÖRRA VECKANS FILMER

Invictus - Nelson Mandela använder rugbylandslaget för att ena Sydafrika.
4 frustande, skitiga män som ligger i en hög av 10.


The Joneses
- bluffamilj lurar sina grannar att köpa grejer de inte behöver.
6 döttrar som vill ligga med pappa av 10.


Inception
- DiCaprio stjäl folks hemligheter när de sover.
9 bilar som faller i super-slow motion av 10.


The Ghost Writer
- spökskrivare upptäcker en konspiration på toppnivå.
7 Ewan McGregor ska prata brittisk engelska av 10.


EH... DET ÄR GOTT MED SOMMAR


PORR

Läste på nätet att nån snubbe vid namn Brian Pumper (jeeeez!) gjort en porrfilm med Laurence Fishburnes 19-åriga dotter, Montana.

Som den vetgiriga snubbe jag är kollade jag runt lite på det världsomspännande nätet, det där "intranet" eller vad det heter, och hittade lite klipp från den.

Vad kan man säga?

Jag vet faktiskt inte, mer än att hon har en av de konstigaste rövar jag sett i hela mitt liv - den är alldeles fläckig! Mina efterforskningar visade också att hon har en film till på gång, för ett av de största bolagen, som ger lite bättre betalt. Tydligen fick hon $75 - mindre än 600 spänn - för sin första film, medan hon nu fick $25.000 av Vivid för film nummer två.
Hennes största idol (enligt internet), Kim Kardashian, fick $500.000 för sin sextape av samma bolag... Det är skillnad på folk och folk.

I kölvattnet av detta jidder tar nu Brian Pumper varje chans han kan för lite fame och passar på att göra en disslåt till Jay-Z där han sågar dennes förmåga i sängen. Det är svårt att avgöra vad som är mest pinsamt: han, texten eller videon...

(Vid 2.46 kan ni se Montana Fishburnes fläckiga röv)



Apropå porr så glömde jag en rolig detalj från Sicilienhemresan!

På flyget satt vi och tittade på I Love You Philip Morris på vår lilldator, där det helt plötsligt börjar bli väldigt mycket man to man-action. Det hela kulminerar i en lång scen där Jim Carrey sätter på en snubbe bakifrån, och denne skriker "YEAH! COME IN MY ASS!" - nu hade vi ju inget ljud på, men jag kan tänka mig att de 3-4 raderna snett bakom mig (jag satt vid gången) nog undrade vad i helvete vi satt och tittade på. Dessutom var det text till filmen, för att undanröja alla tvivel för de som satt allra närmast.

Mycket roande.

100%


EN VECKA PÅ SICILIEN

lördag

Flygresan gick bra, förutom att vi satt längst bak och var livrädda att bli krossade när de framför skulle fälla sina säten. På bussresan från flygplatsen till cefalu satt vi framför några hjon från värmland som var precis så väcka och okunniga om omvärlden som man ofta inbillar sig att bonnläppar är... Bl a så hade de köpt en reseadapter med sig, "för man vet ju aldrig hur jacken ser ut utomlands!" Vi checkade in och fick rummet, som var bra bortsett från läget som inte var något vidare - vi hade en fånigt stor terrass med utsikt mot ett staket?! Den utlovade uppgraderingen (av en god väns fd flickvän, som är Airtours-anställd) såg vi inte skymten av, men som den gode vännen sa: "nu vet vi att man inte kan lita på henne". Vi gick ut med Cajsa och Johannes (jag har väl berättat storyn om hur vi av en slump bokade samma hotell?) och käkade och "when in Rome..."  - eh, Cefalu - så tar man ju pizza såklart. Min var 50% god (tog en rövare med ena halvan inbakad med spenat och ricotta - inte så smarrigt) men på det hela taget var det bra. Att de hade 66cl-Peroni gjorde det inte sämre.


Nu vet jag var Jesus bor!


söndag

Vaknade helt paj efter 9 nångång och gick ner för att äta frukost. Tiny var inte det minsta hungrig så jag åt för två (gravidmage - check!) och mådde nästan lite illa. Efter det blev det en rejäl strandsession, jag började även läsa den av Big Dap lånade boken Prettyboy och den var ju extremt underhållande! Sedan vi gick upp på rummet och slocknade någon timme på sängen till en briljant dubbad version av Nyckeln till framgång. Efter att ha duschat av sig allt salt, och det var mycket, gav vi oss ut på stan i jakt efter mat i massor. Vi hittade ett ställe på ett torg som hade schysst utsikt (innan solen gick ner) och tog ett bord. Efter att ha ätit den mest prisvärda carpaccion under min livstid kom varmrätten in och det blev tyvärr en besvikelse. Italienare som inte kan göra en ordentlig carbonara - hur är det ens möjligt!? Efter en promenad genom staden där vi efter många om och men köpte riktigt fula baddojor att ha i det steniga vattnet (och Tiny fick "skäll" för att hon har så små fötter) gick vi hem till hotellet igen.


Som ett vykort, fast i digital form.


måndag

Med våra nya, asfula, dojor blev badandet lätt som en plätt och större delen av strandtiden spenderades i vattnet. Om jag fick gissa skulle jag säga att det var 27 grader i plurret - så det svalkade kanske inte asmycket, men var givetvis skönt. Till och med P skulle ha badat - då förstår ni att det var varmt! På kvällen hamnade vi på ett ställe vid domen, där det helt plötsligt dök upp två operasångare som med ett lite väl uppskruvat pa-system sjöng lite italienska klassiker. Det måste ha gjort något med stämningen på restaurangen för två av de anställda var på varandra lite väl mycket... En hundring på att det blev åka av där efter stängningsdags. Det var även denna kväll som den nu legendariska bilden togs på mitt italienska alias: Signore Pomodoro.


Kan du slå den här solnedgången? Inte? Dåså!


tisdag

Heldag på stranden där jag började läsa en riktig feelgood-bok om en sjuårig pojke som blir kidnappad och våldtagen av en sjukt äcklig gubbe - varje dag i sju år. Vi gick upp till affären och köpte lite vin, en tant trängde sig före oss och ett par andra i kön genom att helt enkelt gå och ställa sig först och säga "det är väl min tur nu?" (fast på italienska, såklart). Otroligt charmigt. När vi kom hem insåg vi att vi inte hade någon korkskruv med oss... På kvällen blev det balkongvärmning med vårt "ofrivilliga" resesällskap och sedan middag på Le Chat Noir. Jag förstod aldrig riktigt varför de hade ett franskt namn på en italiensk restaurang, men maten var bra (dock kanske inte bäst i Cefalu som Tripadvisor säger) och vi hade mycket trevligt. Cajsa mådde dock lite risigt och vi var tillbaka på hotellet vid halv tolv igen. Precis när jag hade somnat brassade någon på med ett fyrverkeri som fick de i vattenfestivalen att framstå som en kinapuff - tack!


Helt vanligt tävlingsprogram på TV klockan 18.


onsdag

Mitt under strandsteket ser vi hur det ryker från ett hotell ute på udden, och det tar inte lång tid innan det brinner rätt så ordentligt från den stora bergssidan bredvid hotellet. Efter någon timme kommer det helikoptrar och flygplan och vattenbombar rejält, och lyckas släcka branden. Tydligen är det vanligt med såna där bränder, för det var bara vi turister som verkade bry sig. Efter över 5 timmar på stranden var vi rätt möra och gick till hotellrummet för att relaxa, men tiden går ju så fort att vi knappt hann somna innan det var dags att gå ut och äta middag. Vi var rätt hungriga efter att ha hoppat över frukosten och enbart klämt en halv trekantsmacka var på stranden... Så vi gick runt och kollade in en massa olika restauranger, men kunde inte bestämma oss. Till slut sa Tiny (mest hennes mage, tror jag) ifrån: "nu tar vi första bästa ställe!" Så vi gick in på ett ställe med en stor terrass ut mot vattnet. Det första vi ser är givetvis att Cajsa och Johannes sitter där och har precis börjat hugga in på varsin förrätt... Cefalu var inte stort nog för oss båda! Efter maten tog vi varsin gelato (fan vad gay det låter att säga som svensk) och gick längs strandpromenaden tillbaka till hotellet i förhoppning att hinna hem innan matkoman slog till som Mike Tyson. Vi stannade dock till lite kort och tittade på en massa kids som hade en dansuppvisning på en provisorisk scen. Jag önskar att jag fotat, för de var inte bra och dessutom hade de en tjej längst fram som var lika stor som tre av de andra ungarna - mycket annorlunda.


Helt sjukt, ingen på hela stranden hade med sig marshmallows!


torsdag

Dag fem på stranden hittade stället man skulle gå i för att inte slå sig halvt fördärvad - det var väl på tiden... Låg och halvslumrade som bäst i solen (utan solskyddsfaktor - jag är astuff!) började de skjuta salut med kanoner borta i gamla stadsdelen. Fråga mig inte varför, men 7-8 rejäla skott sköt de, och de small som helvete. Vi gick och käkade middag på ett lite mer modest ställe som vi passerade några kvällar tidigare, vi klämde i oss carpaccio, gorgonzolagratinerad vildsvamp, grillad fisk av okänd sort, pasta i smarrig tomatsås, pannacotta, zabaglione och en flaska vin. Det gick på 59 euro, det tycker jag var trevligt. Som vanligt kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna på bordsgrannarna, och denna gång var det fyra bonnläppar från... Stockholm. För att vara 30+ och från "storstan" var det beklämmande att höra deras snack. Här kommer ett litet urval:

"Alltså, FÅR man dricka rödvin till svärdfisk?"
"Är det oartigt att be om extra parmesan vid sidan om?"
"Tolv-procentigt vin? Inte så konstigt att vi blev fnittriga!" (efter att fyra delat på EN flaska)

På vägen tillbaka till hotellet passerade vi italiens svar på Olsen Brothers som "förgyllde" kvällen för alla pastaätare. Själv var jag inte särskilt imponerad.


Bandet mellan en kvinna och hennes fisk är starkt.


fredag

Sista dagen på stranden och givetvis var det tvungen att blåsa så pass att det var röd flagg och den "snygga" Cristiano Ronaldo-kopian till strandvakt sprang ut och blåste i visselpipan i tid och otid. Jag vet inte varför, kanske var det för vår otroliga nordiska skönhet - eller så sket han i oss, men jag och Tiny fick iallafall gå i till midjan utan att få skäll. Efter en välförtjänt vila på rummet var det middagsdags och vi började gå mot gamla staden. Vi hann dock inte hela vägen fram innan vi upptäckte att det brann IGEN på ett av bergen i närheten, och nu var det bara några hundra meter från bebyggelse. Än en gång kom helikoptrar med vatten och räddade dagen - och medan vi stod och fotade spektaklet kom givetvis Cajsa och Johannes gåendes förbi. Innan vi hade bestämt var vi skulle äta sprang vi väl på dom 4-5 gånger till på olika gator och i olika gränder. Hur som helst så gick vi på ett lite dyrare ställe sista kvällen som låg på en fin innergård. Tvärs över gatan hade man utsikt över en husvägg som var som hämtad ur lady & lufsen, typ. Skabbigt - men charmigt. Maten och vinet var bra, och personalen - när de väl hittade till vårt bord - var också trevliga. Synd bara att de gjorde det så sällan... Eftersom jag börjat känna mig hängig blev det raka spåret hem efteråt för en megacocktail av vatten och alvedon.


Bring me the motherfucking carpaccio, Man!


lördag

Teoretiskt sett hade vi faktiskt kunnat gå till stranden, men i och med att vi skulle vara utcheckade och klara 10.30 hängde vi vid poolen istället i väntan på att åka mot flygplatsen. Det var brutalt varmt nere i hotellpoolens gryta och även om det var betydligt kallare i vattnet så låg man mest i, för uppe på land kändes det som om man skulle smälta. Väl ombord på bussen mot flygplatsen så spenderade jag större delen av resan med att försöka att inte få snor över hela mig själv, det var väldigt roligt att bli toksnorig just då... Och näsdukarna vi hade var helt dyngsura av badvatten, så det hjälpte marginellt. Jag satt som ett riktigt snor-hjon och snörvlade. Förutom att vi blev irriterade på två tjejer i 30-årsåldern som satt och fnissade i typ en kvart som två 12-åringar som råkat se en bild på en snopp, så hände det inget direkt spännande förrän vi kom till flygplatsen. Där, mina vänner, såg vi nämligen något som inte fanns! Researrangören hade klart och tydligt, vid flera tillfällen, talat om att det inte fanns någon taxfreebutik där, de rådde t om folk att inte gå in till gaten förrän i absolut sista sekund. Det var mycket märkligt, för det låg ju en hyfsat stor och hyfsat välsorterad butik där inne som vi handlade i mest bara för att. Ibland undrar man vad grejen är med folk...


Såna här gränder fanns det väldigt många av.

På planet satt vi bakom ett fenomen som jag kommit att hata - nämligen kulturskåningen. Kulturskåningen är en man mellan 25-35 år och har flyttat till Stockholm för att jobba med något grymt kreddigt. Han har en miljard högskole/universitetspoäng i ämnen som man inte har någon som helst nytta av under en livstid, och talar gärna och ofta om det - men vill absolut inte låta skrytsam. Kulturskåningen klär sig som en blandning av Matt Damon i Talented Mr Ripley och Christian Bale i American Psycho, och tycker att en helt okej, "ledig", flygklädsel är lågskor, inga strumpor, lätt uppvikta byxor (obs! ej jeans!), skjorta (randig men diskret), kavaj, hornbågade glasögon och KRAVATT. Resan spenderar man med att dricka kopiösa mängder alkoholhaltig dryck (vi landade 01.30 - tar man en taxi hinner man faktiskt beta av tre timmar på F12!)

Jag vill döda kulturskåningen.

Nu känner jag att jag kanske svävade ut lite, så tillbaka till själva resan: när vi kom till Arlanda så fick vi helt oväntat vår väska, men johannes var givetvis sist ut på bandet så när vi väl kom ut och skulle ta en taxi så stod det passagerare från två plan och viftade på de TVÅ taxibilarna som stod där. Helt jävla hopplöst. Men så kan det vara när man flyger med bolag som landar på "fel" terminal. Så vi tog en rövare och testade att gå mot terminal 5, och chockerande nog så stod det en bil utanför inrikesterminalen trots att inga flyg skulle komma eller gå på närmare sex timmar. Vi hoppade in fort som fan och fick lyssna på en presumtiv barnliggare och Thailandsfantast som pratade oavbrutet i en halvtimme - men det var det värt för att få komma hem hyfsat fort och få kasta sig i sängen...

Sicilien får 8 män i Speedos av 10!


Har ni läst allt detta är ni värda lite naket.

VADÅ KONSTIGT?


HEMMA IGEN!



Reserapport kommer!

RSS 2.0