PORNSTAR

Satt och slöglodde lite på TV när jag hamnade i något debattprogram på SVT där man diskuterade en barnskötare som fått sparken för att han haft en mössa med texten "pornstar" på en bild på Facebook. Killen i fråga var där, och argumenterade för sin sak: han hade åtta års erfarenhet som barnskötare och hade bara fått höra positiva ord under åren - även från sin fd arbetsgivare.

Men det var föräldrar som sett hans mössa på den där Facebook-bilden, och som fått moralpanik.

Hur som helst, de flesta där - inklusive VD'n på Manpower - tyckte att det var lite väl magstarkt att sparka någon på grund av en mössa på en ett par år gammal bild. Och speciellt när budskapet var "pornstar" och inte "jag älskar att gasa judar" eller "jag ligger med barn hela dagarna" - men det tyckte minsann inte någon tjej i 25-årsåldern med polotröja och Musse Pigg-frilla som var där i egenskap av bloggredaktör. Som lök på laxen hette hon dessutom EvaEmma.

Nej, EvaEmma tyckte att det var helt rätt. Man måste ta sitt ansvar och använda sitt vanliga, jävla folkvett.

"Han dömer ju sig själv, lägger man ut en bild på Facebook så säger man 'det här är den jag är', och när man sedan går ut i yrkeslivet så är det såklart den bild man presenterar. Man säger 'jag vill jobba med barn' men har en mössa på sig som det står pornstar på - jag tycker såhär: hur dum får man bli?"

Jag säger som en av de mest aktiva i debatten, Sofia Mirjamsdotter: "vi talar om en jävla mössa!"

Och jag skulle vilja dra en hantel i huvudet på EvaEmma - jobbigare jävla människa får man leta efter, sitta och mästra som nån jävla professor. Men jag vet inte, vad tycker ni som har kids? Är det okej att en person som sköter ert barn har en pornstar-mössa?


INGA KOMMENTARER


ETT CITAT

"Vi måste ta tillvara på de här nya möjligheterna med hemsidor och internet..."

- VD på ett företag med 30 miljoner i omsättning, 29/1 2010.

JÄTTEBRA MUSIK...

Häromdagen när vi åkte till jobbet satt riksmiffot Josefine Crafoord och pratade om sin grupps nya låt och video som skulle vara så himla bra och fantastisk. Hon är väl inte direkt känd för att vara den vassaste kniven i lådan, men att det skulle vara ett sånt här "mästerverk" hade jag nog inte trott.

Vassegoda - njut:


ASSÅ...

Kan det bli mer USA än att runka med handlotion och Kleenex?!

TURTLE POWER!


HÄLSNINGAR FRÅN AMSTERDAM

Allas vår favoritsnut Ola är i Amsterdam och rapporterar att det är tokrea på det mesta: buttplugs, ass midgets och den här mojängen - någon sorts penistortyrredskap. Har lite svårt att se ett skönt användningsområde, men jag är ju å andra sidan bara en glad amatör från förorten.




FÅR MAN LOV ATT FRÅGA?!

Går det att låta mer förståndshandikappad än den där Kesha-bruden i "Tik Tok" som spelas på radion hela jävla tiden?

BY THE WAY

Man vet att det bara kan gå åt helvete när kontorets mupp nummer ett, som jobbat här sedan augusti och inte kan ett skit om någonting, på eget bevåg tar på sig att "lära upp" nyanställda.

Muppen är en snubbe som bokar kundbesök i Söderköping utan att veta var det ligger, som säger att kolornas konstistens beror på vädret, som inte vet vad terminalglasögon är - och som inte vet om namnet "Rolf" stavas med F eller PH...

FILMTAJM

Här är lite rullar och jag och Tiny sett de senaste 3-4 veckorna, jag orkar dock inte skriva någon uppsats om varje film så ni får nöja er med ett kort omdöme. Ok? Ok! Då kör vi...

Luftslottet som sprängdes (bio / 2009)
- Sista delen i Stieg Larsson-trilogin. 7.5/10
 
Up (bluray / 2009)
- Animerad snyftare om en äldre man som uppfyller en dröm. 7/10
 
The Time Travelers Wife (xvid / 2009)
- Bibliotekarie reser i tiden utan att kunna kontrollera när - 6.5/10
 
Avatar (bio / 2009)
- VM i 3D, sjukt snygg film med halvrisigt innehåll. 6/10
 
The Invention of Lying (bluray / 2009)
- Ricky Gervais uppfinner lögnen i en värld med bara sanning. 6/10
 
Public Enemies (dvd / 2009)
- Gangsteractiondrama baserat på sann historia. 5.5/10
 
Where the Wild Things Are (xvid / 2009)
- Barnbok i filmtappning, bra och annorlunda men lite seg. 5.5/10
 
The Blind Side (xvid / 2009)
- Amerikanskt fotbollsdrama om kille från ghettot som lyckas. 5.5/10
 
Sherlock Holmes (xvid / 2009)
- Downey jr och Law är bra, manuset är sådär. 5.5/10
 
Can't Buy Me Love (tv / 1987)
- Underbart dålig tonårsklassiker från 80-talet! 5/10
 
Johan Falk: Vapenbröder (tv / 2009)
- Det var mindre Jakob Eklund i den här, och därför högre betyg. 5/10
 
World's Greatest Dad (bluray / 2009)
- "Komedi" med Robin Williams om en man vars son dör, inte så kul. 5/10
 
Johan Falk: GSI (tv / 2009)
- Helt okej för svensk action, men Jakob Eklund är sjukt träig. 4/10
 
The Lovely Bones (xvid / 2009)
- Hade potential som skräckis, men de valde massor av tjej-gulli-gull istället. 4/10
 
Full Court Miracle (tv / 2003)
- Judisk basketfilm om ett lag som sög. Filmen sög mer. 2/10

SKAM I KVADRAT

Siten felsms.com är hysteriskt rolig, även om det säkert är en massa inlägg där som är fake. Sidan är lika enkel som genial: folk skriver in om sms de skickat till fel mottagare och stor skam uppstår både hos dom som avsändare och mig som läsare.
 
Men samtidigt kan jag inte låta bli att undra, hur jävla dumma i huvudet är folk egentligen? Om man skickar "Vi ska ha så mysigt när jag kommer idag älskling, tar med mig dildon också så vi kan köra riktigt hårt baby jag längtar redan efter att köra in min kuk i din trånga mutta!" så skulle iallafall jag kolla en extra gång om det är flickvännen eller flickvännens MAMMA som står som mottagare i telefonen.
 
Men det är ju jag det.
 
Sen blir man lite förbryllad över vilka folk har inlagda, jag har t ex inte kompisars föräldrar eller chefens fru i min lur, men det kanske är en generationsfråga.

VECKANS PLAGG


Hittade detta på Stadium idag, det är ett plagg för tjejer i storlek 38. Jag vet inte vad det ska vara, men jag är 182 lång och jag hade nog gissat på att det var en sparkdräkt för jättar eller nånting i den stilen. Inte ett mediumplagg för vanliga brudar.

Sexig som fan är den iallafall... Men vad är det?!

SJUKT SUGEN

Fan vad sugen jag blev på att skaffa ny säng, jag tror den här skulle göra sig riktigt bra hemma hos oss. 5000 på Blocket - det är ju som hittat, och att man får åka till dalarna (eller vad det var) och hämta den är ju bara ett extra äventyr på vägen.


JOBBET... SOM VANLIGT!

Igår på jobbet reagerade vi över att det som var "nydiskat" i maskinen typ var smutsigare än när det ställdes ner, och i morse när jag skulle äta frukost på jobbet var det likadant. Strax innan lunch kom en kollega och bad mig följa med bort till diskmaskinen, han ville visa en grej...

Där, i facket för diskmedel, låg en diskmedelstablett. I sitt papper.

Den fisförnäma finnkärringen från den fina familjen med hus i Spanien och etagevåning på Östermalm vet alltså inte hur en diskmaskin fungerar. Helt jävla fantastiskt.

Och för att förgylla min dag ytterligare fick jag ett sista svar på mitt bråk gällande lönen i år, jag fick exakt noll kronor mer än vad de erbjöd mig från första början. Detta trots att jag lade fram så många argument för att jag är värd mer att han inte ens försökte bemöta dom, han sa bara nej - och att jag måste "bevisa" att jag kan bättre än det jag presterade.
Konstigt det där, när jag slaktade min budget 2006 och 2007 var det minsann inte aktuellt med med någon löneförhöjning men när man har ett dåligt år så får man en lönesänkning. Fast så ska jag ju inte se det, jag ska se det som en utmaning, en utmaning att överraska dom.

SUG MIN BALLE.

MODELLPROBLEM

Alltså, alla vet ju att det inte finns några roliga tjejer men det här tog fan priset. Läste en intervju med en Signe Siemsen, som tydligen ska vara någon sorts "stilikon" - hon är "bloggstjärna och fotomodell" - vilket med dagens mått mätt inte betyder ett jävla piss. Men hon är säkert känd. Hur som helst, jag gissar att hon försöker vara rolig och på något sätt ironisera över hur man ser på modeller och deras liv men jag fattar inte. Alls. Det är bara mongo. Är hon allvarlig så är jag oroad över hennes mentala hälsa och vädjar till henne att söka hjälp snarast.
 
Ni får helt enkelt läsa och avgöra själva, här kommer ett utdrag ur intervjun.
 
"Vad uppdaterar du vintergarderoben med?
- Alla plagg som kan hjälpa mig att skapa outfits med sagotema. Rödluvan, Snövit och Hans och Greta är mina stilförebilder i vinter.
 
Vilket är ditt bästa bakisskönhets-tips?
- Jag tycker generellt att man är snyggare när man är bakis. Jag sväller upp, får stora läppar och ser mindre sliten ut. (...) Annars är mitt råd att man skrubbar sig hårt med en handduk så att ansiktet får en genomblödning.
 
Jag har hört att du har en åkomma som gör att du hela tiden måste få i dig fetthaltig mat?
- Det stämmer. Jag måste äta hela tiden eftersom min förbränning är så hög. Jag äter gröt och fyra mackor till frukost. Strax efter det lunch: en sån där fryst potatisgratäng för fyra pers. Vid fyratiden äter jag en pizza och framåt åtta lagar jag en fet middag. I tv-soffan äter jag en chipspåse och sen slutligen en liter grädde och en nattmacka."
 
Jag räknade lite snabbt och hon sätter alltså i sig över 9000 kalorier. Om dagen. Varje dag. Och hon väger typ 50 kilo. Det låter ju knappast som en åkomma utan mer som om hon har en binnikemask i sig som är större än valfri film-anaconda...

SKÄMTAR DOM?

Man vet att det är dåligt med nya manus när man får för sig att göra en remake på Karate Kid. Allvarligt, räckte det inte med de FYRA tidigare filmerna - de måste alltså göra film nummer ett igen, och med Will Smith som regissör, och hans son Jaden i huvudrollen!?

Tror det kan bli ungefär hur jävla värdelöst som helst.


UTKÖRNING

Igår var vi hemma hos P och kollade fotboll. Eftersom det var polarkyla ute bestämde vi oss för att beställa hemkörning av pizza och testade siten Onlinepizza.se för första gången. Allting är skitsmidigt: man klickar i vilka pizzor man vill ha, om man vill ta bort, lägga till eller byta ut några ingredienser, såser, dricka, pizzasallad... Och så anger man vart pizzorna ska levereras, betalar med kort och så bekräftas beställningen av den närmaste pizzeria som är ansluten till Onlinepizza.se.

Nu låter det här som rena reklamposten, men det beror på att jag inte kommit till den viktigaste biten ännu...

Pizzan skulle komma på en timme, men det tog 20 minuter - alltså 33% - längre. Och när pizzorna kom var de ljumna, stenhårda och smakade i princip ingenting. Alla vi tre hade ont i käkarna efter att ha tuggat, tuggat och tuggat i oss middagen.

Sen är det priserna, utkörningen "ingår" - men det kanske inte är så jävla konstigt när en capricciosa kostar 75 spänn. Pizzorna jag och Kupan tog kostade 90.

Jag ger Onlinepizza.se 4 obegripliga albaner utan körkort av 10.

LET'S DANCE!


FINT SKA DET VARA

Hur vet man att en skådis är på väg att gå från att vara en ung kille som gör roller han tycker är roliga till att bli ett pretentiöst konstnärsmiffo? Jag kan säga så mycket som att några bra, stadiga steg på vägen är att göra Hamlet på Stadsteatern mer eller mindre som en monolog och säga saker som "Hamlet lever i ett hårt patriarkat som kräver muskler och handlingskraft av unga män, inte tårar".

Att börja umgås med Stefan Sauk är också skitbra. 

Teater... Pffffft!

HEJ DÅ, ÄLSKADE MUST!


Nu får man hålla sig ända tills i fucking PÅSK tills det vankas smarrig must igen, då ska jag fan ta och bunkra upp ordentligt så man klarar sig till jul...

ETT TIPS!


På vintern är det viktigt att smörja in läpparna, glöm inte det.

DUM FRÅGA...

...får ett dumt svar, eller hur brukar man säga? I DNs kulturdel har man på baksidan en liten mini-På Stan varje dag och de svarar på frågor om var man ska äta, var man kan köpa kostymer i 30-talssnitt eller andra mer eller mindre bra frågor.

Idag var det en tjej som undrade om det fanns några bra konserter att gå på vecka 3, en fråga som är rätt dum eftersom det är mer eller mindre omöjligt att veta vad hon gillar för musik och om man har dator kan man kolla detta själv på typ en minut.

Hur som helst, såhär låter svaret från DNs David Djuphammar:

"Brittiska indiebandet The XX är rejält hajpade men trots det faktiskt också riktigt bra. Egentligen skulle de ha spelat på Debaser Slussen men på grund av stort publiktryck har konserten flyttats till Debaser Medis, där gruppen alltså spelar 19/1. Ett annat alternativ, om din kompis är åt det frisinnade hållet, är att gå och se Sunn O))) som spelar på Fylkingen dagen därpå, 20/1. Sunn O))) består av två amerikaner som klär ut sig i kåpor och gör musik som påminner lite om jordbrum – effektivt meditationssoundtrack för den som vill leva ut sin inre, solkiga Agneta Sjödin. Förbandet bör också nämnas eftersom det utgörs av black metal-bandet Mayhems förre sångare Attila Csihar. Hur han låter solo vet jag inte än men det vore ju mäktigt om han stod på golvet och bara skrek."

Här har ni ett klipp med Sunn O))) live, det verkar ju verkligen ASBRA...


MIN MELODI

Nu har jag kommit på vad min grej ska bli 2010, och det är lika oväntat som genialt. Pastrami. På allt, och till allt. Hela tiden, oavbrutet. Det kommer bli toppen.

Det, och så sovrumsgympa, såklart.

EXTENSIONS A'LA SKÄRHOLMEN


RSS 2.0