BLÅS-JOBB

I 15 år har jag handlat grejer på nätet och aldrig blivit blåst. Jag har handlat allt från skivor, skor och stora jävla jackor till VM-biljetter. Ibland har det varit lite struligt, men jag har alltid fått mina grejer och (nästan) alltid har de varit som jag förväntat mig.

Men nu verkar det faktiskt som om jag gått på pumpen av någon skojare i asien. För två veckor sedan slog jag, som jag skrivit här tidigare, till och köpte mig två basketlinnen. Det var genom Ebay och även om säljaren inte hade gjort lika många affärer som jag brukar ha som minimikrav för att handla, så verkade han okej. Dessutom dök det upp ny feedback från typ 10 pers om dagen som berättade att de köpt av honom och att allt varit bra.

Jag degade $80 för tröjorna inklusive frakt, och fick ett kollinummer av säljaren. När jag kollade upp det visade det sig inte finnas, och när jag skulle kontakta säljaren för att säga det så hade han avregistrerat sig från Ebay och tagit bort all historik...

Så det verkar inte som att det blir någon vit Rodman nere i Vinterviken i sommar trots allt. Och att mitt mantra sedan 15 år om hur bra det är att handla på nätet kanske måste omformuleras en smula.

Allt på grund av en liten, ful kinaman.

NYA DUNKS!


ATT JAG ENS BRYR MIG...

Medel-Svensson skrämmer mig. Han (eller hon) är en totalt imbecil idiot som oftast inte tänker längre än vad näsan räcker, och som inte förstår mer än vad som är absolut nödvändigt för att kunna fuska sig fram i livet.
 
Mix Megapols lista över de 1000 bästa låtarna från 1980-2010 är ytterligare ett bevis på detta... Smaka på det: de bästa låtarna på 30 år - det skulle kunna bli en ganska tasty lista. Men nu när det är Medel-Svensson som har bestämt listan, då blir den såklart därefter. Jag säger absolut ingenting om musiken i sig, folk får gilla precis vilka låtar de vill, utan mer om folks totala oförmåga att tänka efter litegrann.
 
Nog snackat, här är de 10 bästa låtarna 1980-2010 enligt Mix Megapols lyssnare:
 
1 JACKSON, MICHAEL Billie jean
2 MRAZ, JASON I'm yours
3 AL FAKIR, SALEM Keep on walking
4 ADAMS, BRYAN Summer of 69
5 LADY GAGA Bad romance
6 DUFFY Mercy
7 METALLICA Nothing else matters
8 PERRY, KATY Hot'n cold
9 POLICE Every breath you take
10 LADY GAGA Poker Face
 
Okej. Först och främst: 6 av 10 låtar är nyare än fem år - det säger det mesta.
 
Och sen... Jason Mraz - I'm Yours, den näst bästa låt som gjorts på 30 år!? Okeeeeeej. Salem al Fakir - Keep on Walking..? Det var ju för helvete inte ens den bästa låten i årets Melodifestival!
 
(Sätter mig och andas i en påse)
 
Då ska vi se om det finns några guldkorn på listan i övrigt...
 
På plats 11 ligger en av världens bästa låtar på riktigt, Enjoy The Silence. Det får väl duga. Första Pet Shop Boys-bidraget är på 240:e plats och är Suburbia, inte West End Girls eller Domino Dancing?! Madonnas Vogue, en milstolpe i modern popmusik, ligger på plats SJUHUNDRAÅTTIOTVÅ - det känns ju helt okej med tanke på att Agnes låt Release Me, en låt som aldrig låtit som den gör utan just Vogue, ligger på plats 27...
 
Äh, jag ger upp.

DAGENS "RASIST"

Läser i Mitt I om en kvinna som är aslack för att hennes son med ett jävligt töntigt namn inte får gå på finskt dagis.
 
"Det märktes direkt efter att han börjat på dagis att hela hans liv var på svenska," säger hon. "Jag ville att han skulle lära sig lekar på finska och umgås med andra barn på finska."
 
Okej, kära kvinna - här ska du få ett tips av mig, helt utan kostnad och helt utan kötid.
Vet du var det finns tusentals finska dagis någonstans?
 
I FINLAND.
 
Hej då.

RETARDS ALL THE WAY


HYSCH-HYSCH!



På lunchen såg jag allas vår Syra aka Supercan smyga in på Din Sko och köpa inte färre än TRE par av de här grymma rave-pjäxorna... Hon upphör aldrig att förvåna, den människan!

AFTER WORK!

Alldeles nyss fick jag ett mail från ett av de många spånhuvudena här på jobbet som ville samla ihop frolk till en after work-utgång. De hade gjort en fin Excelfil och i den skulle man kryssa i det datum som passade bäst.
 
Konstigt, men jag hittade varken "över min döda kropp" eller "när helvetet fryser till is" i filen!?

ATT TA JOBBET MED SIG HEM




VAFAN!?

Har för första gången fått vänta för att se en halvminut reklam innan Youtube spelade upp klippet jag ville se. Jag hoppas verkligen att detta var en engångsgrej för det var helt jävla värdelöst.

Skärpning Youtube, reklam är ett utmärkt sätt att bli av med alla användare!

IT'S FAAAABULOUS!


JOBBET, 15.43

Jag: "Det är bättre att du sparar dina dokument på servern istället för lokalt, så kan vi komma åt dom allihopa."
 
Kollegan: "Lokalt? Menar du i skärmen då?"

MORGONSTUND HAR...

Vår Philips Wake Up Light (produktplacering!) både lyser och rockar radio klockan 05.45, tio minuter senare går larmet på min mobil. Jag går upp, går på toa och är precis på väg att ta på mig mina "gå ut och gå"-kläder när jag känner att det här går inte. Det går bara inte. Kollar ut genom fönstret - det ser grått, kallt och inte det minsta inbjudande ut. Går in på toa och blaskar lite vatten i ansiktet, försöker vakna till och komma igång - men det är hopplöst.
 
Det slutade med att jag gick in och lade mig i sängen igen och sov en halvtimme till.
 
Nu stryker jag den här morgonpromenadsidén för evigt.

SOM HITTAT

Åkte för att köpa de där balkongmöblerna vi sett som ska passa vår cp-balkong... 11500 kostade de. Och så 800 i frakt. 12300 spänn alltså.

Sitt med andakt, är allt jag säger. Och fan ta den som fiser i soffan!

100% WIGGA

Idag slog jag till och köpte upp mig på två basketlinnen. Mitt gamla Iversonlinne börjar bli lite played out, och sen är det så jävla varmt att ha på sommaren - svart polyester liksom! Tanken är ju liksom att det ska vara luftigt och hela den grejen.
 
Men hur som helst, ser ni en 182 cm lång vit Dwayne Wade eller Dennis Rodman komma knatandes nere i Vinterviken så vet ni vem det är.

RIP!


SOMMARDOJOR

Förra sommaren gick jag runt och svettades som en liten gris om fötterna i mina Air Force 1, avundsjuk utav helvete på Baba som hade ett par grymt smutta och luftiga Post Match.

Så i år har jag gjort slag i saken och köpt ett par riktiga sommardojor. Grymt luftiga, grymt snygga, grymt cleana - grymt somriga helt enkelt. Blir jag inte sommarkung i dom blir jag det fan aldrig! De kostade ett par spänn, men det får man nästan räkna med när teknologi och design möts på ett så fulländat sätt...

Det enda som fattas nu är plusgraderna!


MBT Kisumu Black, 2298 kr hos Fotkultur.se

CHARMIGT

Idag gick Finska Massmördarn i pension och vi hade lite fika och presentutdelning. I samband med det skulle givetvis vår "käre" VD hålla ett tal, och givetvis var det inte som på normala företag där man tackar för den anställdes insats och önskar lycka till i framtiden... Nej nej nej, istället fick vi lyssna på en massa svammel i typ 10 minuter innan han påpekade att han inte skulle vara långrandig, och så körde han 10 minuter till. Merparten av talet gick åt till att berätta hur arg Finska Massmördarn hade varit, hur många gånger och hur nöjda inköparna var över att han skulle sluta.

Verkligen ett bra tal.

Det tragiska är att VD'n är sex år äldre och han, om någon, borde gå i pension.

SUCK MY ASS!

Läste på någon blogg att F12-korten är utskickade... Och folk ondgjorde sig över att de inte fått kortet, och hoppas att de står på "den ständiga listan" och blah blah blah.

F12 måste vara universums mest överskattade jävla piss - hundratals jävla hipsterfittor som står packade som sardiner och trängs i sina fittkläder, fittskor och fittglasögon. Fittor till DJ's som står och tycker de är asläckra när spelar en massa fittmusik som de laddat ner från "hippa" fitt-mp3-bloggar.

En fucking halvtimme för att få en öl, skor som blir totalförstörda i trängseln och brännsår på armarna av alla som röker - så här i efterhand borde jag kanske vara stolt för att jag pissade på stället..?

TRÖTTSAMMA SNUBBEN

Det där nyanställda kötthuvudet som snackade om "drinkluder" för några veckor envisas med att kalla mig "coola killen" varenda gång han får syn på mig i korridoren. Och han säger bara det, betonat typ "coola killen" - vilket börjar irritera mig rätt ordentligt.
 
Funderar på om jag skulle säga "fula köttskallen" tillbaka nästa gång, eller kanske "asjobbiga, skäggiga rödhuvet som leker med tenngubbar vid 25 års ålder och är hårigare än en apa".
 
Vad tycker ni?
 
För övrigt var detta klipp helt briljant, enjoy:


GIRL I'LL HOUSE YOU


ETT PROBLEM MINDRE

Efter att ha suttit hur jävla länge som helst och letat, jämfört och tråcklat är nu äntligen sommarens solsemester klar. Det blev en vecka på Sicilien, inte direkt gratis men det tycker jag att vi är värda!

MORGONTRÖTT

Vad fan hände? Bara för några år sedan gick jag upp direkt när väckarklockan ringde - ett pip och jag stod på fötterna och gick in i duschen. Nu för tiden är det helt sjukt, klockan ringde kvart i sex och jag gick upp klockan SJU.

I och för sig drömde jag att jag hade gått upp, men det hjälper ju knappast.

Nej, hädanefter blir det dubbla alarm - ett för mjukstart och ett för skarpt läge!

RAPPIN'


LÖRDAG

Två korta saker innan jag börjar göra piroger och kolla på Kick Ass:

1. Det känns inte helt okej att höra ett barn säga att det "bara leker mörda bebisen" när en vuxen ber barnet att sluta slå en docka i golvet.

2. Vår balkong. Detta totalt olösbara gissel till jidder kommer att driva oss båda till vansinne, om den hade varit 40 cm bredare hade allt varit glasklart och alla ni läsare hade fått sitta därute i världens finaste möbler och snacka goja hur mycket ni ville. Men nu... Nu vetefan.

Som slutkläm får ni lyssna på Pineapples - "Come On Closer" från 1983, producerad av den då 18-årige Roberto Ferrante och inspelad med sjukt primitiva medel - men sjukt bra.


FÖRLÅT!

Klicka här för extremt tråkig humor.

OWNED

Står i en butik och ska köpa något fint till Küpris dotter som ska döpas på lördag. Jag har plockat på mig 4 plagg och ringer till Tiny för att få råd, vad ska jag köpa och vilken storlek ska jag sikta på?

"Köp vad du vill, det blir nog bra - men inga såna där rutiga klänningar med puffärm!"

I handen höll jag fyra - och i mina ögon asgulliga - rutiga klänningar med puffärm.

Då gav jag upp.

JAG SKA PÅ SEMESTER

Hur fan lyckades folk komma iväg på semester förr i tiden? Hur gjorde man själv? Satt hemma med kataloger från diverse resebyråer och kollade, "hmm... hotell Kussimurran, det verkar bra". Bilden på hotellet var 3x3 cm och i så dålig upplösning att den lika gärna kunde ha varit ritad med kritor - och tillråga på allt var ju pappret i katalogen tunnare än logiken i vissa av Sharams resonemang.
 
Och så bokade man, och när man väl kom till hotellet så blev man antingen sjukt glad eller sjukt besviken - för inte fan var det som i katalogen!
 
Nu för tiden sitter man där med webben i kubik, kollar stora, feta bilder, läser sjukt överdrivna säljtexter, kollar ranking, bilder och procent på tripadvisor, googlar omdömen osv osv osv - och det enda det leder till är att folks dumhet gör en totalt förvirrad. Vissa semestrande människor blir helt galna om inte hela personalen, eller vafan - hela orten! - står i givakt och hälsar dom välkomna vid ankomsten. Då ger man en etta i betyg. Andra ger en femma och tycker det var det bästa hotellet någonsin för att det fanns minibar. "Hotellet ligger nära stranden och det är lugnt och skönt" skriver Janne från Sollefteå, två inlägg senare tycker Sharon från Bournemouth att man fick vandra en halvmil för att komma till stranden och att det ligger en tolvfilig motorväg precis utanför entrén. Och sådär håller de på.
 
Någonstans mitt i det där kletet sitter jag och försöker få någon ordning på vad som är bra och vad som är bajs.
 
Det slutar säkert med att vi åker till Sätra istället.

118800 SUGER GET-SNORRE

Fick ett sms från 118800 där de pratade om hur bra och SUPERBILLIGA de är, och att man kunde fråga dom vad som helst.
 
Jag messade därför tillbaka frågan: "vilka är billigast av er och 118700?" - det är nämligen så att de tar 4.95 per minut om man ringer, oavsett tid på dygnet och mobiloperatör. Förfrågan via sms kostar 4.95 kr/st.
118800 tar 16.90 kr för första minuten när man ringer, och 9.95 kr därefter, samt 12 kr/st för sms.
 
Svaret kom snabbt, och var lika svamligt som felaktigt:
 
"Priserna varierar väldigt beroende på samtalets längd, vilken operatör du ringer ifrån samt vilken tjänst du är ute efter. Däremot är det vi som besitter mest kunskap. Och som man brukade säga år 1969; "Man kan inte sätta ett pris på kunskap". Slutsatsen är alltså att vi är bäst, vackrast, snabbast och starkast."
 
Det verkar rätt enkelt att se att det inte varierar ett skit, och vad jag vet sitter de båda och söker upp informationen på nätet, så jag säger således: fuck you 118800.
 
Och sluta ljug.

CASHEN DOM TAS

Det är rätt roligt när de ringer från Interflora och säger att de inte ger vårt företag kredit när vi skulle köpa en bukett till en anställd som nyss blivit farsa.

"Vill ni fortfarande ha buketten levererad måste ni betala i förskott!"

Stabil ekonomi - javisst!

BARCELONA PÅ EN MINUT

Torsdag: avresa i ottan, ankomst till lagom varm stad, turistpromenad deluxe, bar- och restaurangbesök, fotboll på storbild, somnade helt utmattad.
 
Fredag: skönt häng med cp-orkester på stranden, middag med 1 meter i takhöjd, barbesök, fet klubb i en borg, efterfest.
 
Lördag: efterfesten fortsatte vid takpoolen, eftermiddagslur, öl och rå grishamburgare med lokal dåre, Kupri spydde, taxi ut till tveksam förort för fotboll, tunnelbana hem, McDonaldsmat i sängen till Barcelona-match.
 
Söndag: öl och trivsel på stranden, tjurfäktning (tjuren förlorade), billigaste ölen någonsin hos kineser, åt bästa tapasen på resan, ösregn, eftersläckare på tveksam "mexikansk" bar, slagga.
 
Måndag: checka ut från hotellet, gå i ösregn ett par timmar, försökte shoppa, hamnade på sportbar, åkte till flygplatsen, förseningar som vanligt, 30 grader varmt på planet, hemma!

RSS 2.0