KORT BRIEFING

Joda, de har datorer har ocksa, men skiten kostar 200 spann i timmen... Darav inga inlagg.

Kortfattat kan man saga att Miami ar helt stort. Alla har en bil for tva mille, alla tjejer har tva Hindenburg inopererade, alla killar ar storre an Hulken och allt kostar satan.

Men det ar inte sa dumt. Mer nar vi kommer hem...

NU DRAR JAG


Tja då, slapptaskar - nu drar jag till Miami och lever rövare. Om de har datorer där borta i Amerika så kanske jag rapporterar lite om mina förehavanden.

Fridens!

SEX


STOP, HAMMERTIME!

Jag blir verkligen glad inombords när jag ser att MC Hammer har fått ett riktigt jobb, han hade det ju så svårt efter sin personliga konkurs där på 90-talet, och hans medverkande i den där usla sokusåpan gjorde det knappast bättre. Men nu har han fått jobb som chefsdesigner på Gina Tricot och kommer ta hela skandinavien med storm!

Jag säger bara "please Hammer, don't hurt 'em!"


HÖRT PÅ JOBBET

"Vad det luktar popcorn här... Jaha, är det ris? Men då är det ju inte så konstigt eftersom de är gjorda av samma sak!"

- Kvinna, 59 år

SUCK Å PUST

Hörde på nyheterna i morse om nån orkester i Göteborg (Göteborg Wind Orchestra, heter de tydligen) som hotas av nedläggning om de inte får ihop finanserna. Tydligen har kommunen dragit in sitt stöd på närmare sex miljoner och en googling visar att man i övrigt fått sex mille i stöd av statens kulturråd och sex mille av försvarsmakten. Per år. Och nu hotas alltså orkestern, med 27 musiker, av nedläggning. Jag frågar mig hur i helvete orkestereländet kan behöva ARTON miljoner om året i bidrag för att hålla sig flytande...

Enligt nån krönika av Bo Olsson, som är ordförande i Sveriges yrkesmusikerförbund, så har GWO "under senare år på ett sensationellt dubblerat sina publiksiffror". Frågan man ställer sig är ju hur många som gick från början, vilken siffra är det som dubblerats? För om de hade fem personer på sina konserter från början, och har 10 nu, så förstår jag att det inte går ihop.

Bosse fortsätter:

"En professionell orkestermusikers arbetsmarknad är liten. Försvinner GWO är risken stor att de uppsagda musikerna tvingas söka sig till andra regioner. Arbetsmarknaden blir ännu mindre och gör det svårare också för frilansande musiker att försörja sig. Det är oförsvarligt att försvarets nedskärningar får konsekvenser för svenskt musikliv som inte kan balanseras av ett resolut agerande från myndigheter i kultursektorn!
Att dessa inte tar sitt ansvar, för den sista civila heltidsanställda blåsorkestern i landet, tyder på ett systemfel."

Jag säger: det verkar rätt soft att ha en årslön på 660.000 för att lira tuba nån timme om dagen. Och om folk uppskattade  GWO lika mycket som vår vän Bosse gör så skulle väl inte det här problemet ha uppstått?

Lägg ner skiten och gör det nu.

FYLLKÄRRING

I morse när vi satt i bilen på väg till jobbet så lyssnade vi på Vinyl där de bad sina lyssnare ringa in med de säkraste vårtecknen. Då ringer det ett freak som låter som en totalalkis/skolbespisningstant och snackar en massa goja om att det har snöat nu på morgonen och bla bla bla. Till slut så ber de henne om hennes säkraste vårtecken, och då säger hon:

- Att gnissla tänder.

Det måste vara en rätt fucked up människa som har tandgnissel som vårtecken nummer ett. Jag kan inte tänka mig att det ens är mer tandgnissel på våren än någon annan årstid?! De i studion försökte väl få henne att förklara det närmare, men utan framgång.

Så kom ihåg det när ni vaknar på morgonen med ont i käkarna - DET ÄR VÅR!

DET COOLASTE JAG NÅGONSIN SETT


KLASSIKER

Just nu på kontoret:

 


IKEAS PARKERING, KLOCKAN 11.21



Okej, vem av er har varit där och satt upp nya skyltar?

NÄ, JAG VET INTE

Kan man inte vänta tills man kommit hem från gymmet innan man börjar ligga med sin spegelbild?!

ORDNINGSMAN I SKOLAN

En intressant episod utspelade sig i fredags när vi var på IKEA, eller rättare sagt innan vi skulle in på IKEA. Vi åker på parkeringen och letar plats när vi får syn på en inne på "familjeparkeringen". Jag och Tiny är ju en familj, om än liten, om man anstränger sig lite och det gör jag så gärna. Så vi åkte in och tog den platsen. Precis när vi parkerat och jag klivit ur bilen åker det upp en röd Volvo 740 (eller nåt) med ett par i 35-årsåldern. Killen, som sitter på passagerarsidan, vevar ner fönstret.

"Har ni många barn?" säger han med ett hånleende i fejan.
- Ja, absolut, svarar jag. Själv då?
"Jo, vi har ett," säger han. Hans tjej ser ut att vilja sprängas av ilska och tokglor på mig.
- Schysst, sa jag och gick därifrån.

Jag tycker det är lite småroligt med folk som är såna jävla poliser i riktigt fåniga och oviktiga situationer. Nu hade vi förvisso inget barn med oss, men är det verkligen barnkrav för att få stå på den parkeringen? Och hur visste Volvo-soporna att vi inte skulle hämta våra 45 barn på IKEA? Eller att vi inte fått 11 missfall? Eller kanske rent utav inte kan få barn alls?

Nästa gång är jag beväpnad med bättre svar.
Och en sån där bärsele på magen med en docka i.

HELG

Eftersom ni helt uppenbart hatar mig tar jag paus nu - sådeså!


SENIL

Jag glömde ju bort att posta ett inlägg från i söndags...

I det ville jag mest säga att Lili & Sussie ju fortfarande var heta (iallafall hon den där som är lång) - men att de var betydligt hetare 1989 när jag såg dom i Arosparken, Västerås. Fast då körde de "Oh Mama" TVÅ gånger och då kan det ju liksom inte gå fel. Sen efter konserten så gick vi och åkte kaffekopparna, köpte kolasnören och drack Cola tills det kom ut genom näsan.

Dagen efter spelade vi final och förlorade mot Enebyberg med 4-1. Det var surt. Men det var nästan ännu mer surt att jag fick diarré och skvätte ner hela innershortsen... På de splitternya shortsen jag lånat av en kille i laget.
Sen sov jag hela vägen hem i bilen, som en liten, sur, rödflammig kille med stubb ska göra.

TECHNOLOGY

Tiny och jag slog till och utökar nu vår maskinpark med en Popcorn Hour-mojäng, jag kan knappt föreställa mig hur skönt det ska bli att slippa bränna filmerna på DVD för att kolla något roligt... Eller att kunna smeta upp material i full-HD utan att det laggar som ett jävla helvete.

Enda kruxet nu är väl hur vi ska få kabeljäveln till den genom väggen, men det blir ett kommande problem.

FRÅGA

Håller på att lägga upp ett nytt set, och vill få in Hey Jude i det...
Tycker ni att det blir bra såhär eller är det något som jag måste ändra?


BOB DYLAN

På Vinyl har de en tävling där man ska ringa in och sjunga som Bob Dylan, så vinner man en DVD eller något annat jävla smäck. Hur som helst, i morse när vi slog på radion i bilen så var det någon som gjorde en helt underbar Dylan-imitation, han sjöng sådär totalt cp-skadat och det gick inte att höra ett ord av texten, bara en massa "weeeoo wiiii bleeeeo woooooou" och ruskigt dåligt munspelande.

Jag satt och smågarvade för mig själv och tyckte det var genialt.

Tills de talade om att låten hette "The Times Are Changing" (eller nåt) och framfördes av Dylan himself...


PANG PANG!



Jag är inget fan av polisen, men när jag ser detta klipp från "demonstrationen" i Malmö mot Israel-matchen så känner jag bara att det hade känts som en seger om de lämnat sina bilar och brassat loss ordentligt med tjänstevapnen. Eller kanske om det hade kommit ett gäng snutar bakifrån, som de maskerade fittorna inte såg, och klubbat ner dom ordentligt.

HUR SVÅRT KAN DET VARA?

Igår skulle jag hem till Tårtan och jobba lite med våra jubileumsklistermärken, och på vägen passerar man en grill. Jag har handlat där två gånger tidigare och både de gångerna har jag inte fått vad jag beställt.

Första gången beställde jag en hamburgare och han frågade inte vad jag ville ha på utan brassade bara på och lämnade den till mig. Jag borde självklart förstått att just i hans kiosk så måste man säga till om man inte vill ha "allt på", till skillnad från alla andra grillkiosker i hela universum. Den åkte rakt i soporna.

Gång nummer två ville jag ha en tunnbrödrulle och var väldigt noggrann med att påpeka vad jag ville ha i den, förutom min grillade korv: stark senap, ketchup, sallad, tomat och rostad lök. Såg ni? ROSTAD lök. Inte ett jävla nordpolsisberg av RÅ lök. Denna gång upptäckte jag det inte förrän skiten var i munnen och sen var den måltiden förstörd.

Därför var det med stor tveksamhet, ja rent utav dumhet, som jag igår stannade där och bestämde mig för att ta en grillad med bröd. Det KAN man ju liksom inte misslyckas med. Ta korven, grilla den, stoppa den i ett bröd och ha på det som snubben ber om. En apa skulle kunna utföra den tjänsten felfritt. Sjuåringar som har öppet hus på fritids klarar av det utan problem. Men tror ni vår "hjälte" klarade av det?

Givetvis inte.

Han grillade korven och stoppade den i ett bröd, sen kikar han ut genom luckan och frågar vad jag vill ha på.

"Ketchup och stark senap," säger jag. Han dressar och skickar ut korven genom fönstret. Jag betraktar den och kan i det dunkla ljuset inte se något fel på den och tar en tugga. Korven är varm, och det är ju bra, men såklart hade han ju misslyckats med 50% av det som skall vara på den, för inte fan beställde jag sån där vanlig, vidrig Slotts-senap?

Härmed utfärdas således en varning för den pissdåliga grillen precis utanför Hornstulls tunnelbana. Måtte djävulen grilla hans penis i all evighet.

SWEET REVENGE

Jag skulle också vara rätt missnöjd om min kompis "roliga" tricks med ett fejkat frieri på Yankee Stadium fuckade upp mitt liv, och den här hämnden är verkligen klockren...

See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.

OCH SÅ NYHETERNA


MUSIKTAJM

Jag fortsätter mitt ettårsfirande med ett musiktips, den helt fantastiska "1980" med Dirt Nasty som är aliaset för den "sköna" skådisen Simon Rex som varit med i blockbusters som t ex Scary Movie 3, Scary Movie 4, Superhero Movie och Pledge This med Paris Hilton!


ATT KUNNA TA BETALT

Hörde på radion att Sverige har fått en ny, fin logga för det halvår vi ska vara ordförandeland i EU. Det gick tydligen på 1.3 mille att göra denna logga och några snabba efterforskningar säger att det är tre personer från en byrå med det flottiga namnet Bacon som gjort den.
Lite snabb matte säger dessutom att om de fakturerar 1000 kr/h för arbetet så har de lagt ner 1300 timmar på loggan. Det vill säga 433 timmar, eller 10 arbetsveckor med vanliga åttatimmarsdagar, per person för att få fram denna logga.

Jag vill inte vara sån, men rent spontant så tror jag att det hade kunnat gå att göra snabbare.

Fast då kanske man inte hade fått med både öppenhet, transparens, dialog OCH ljus i loggan... Själv tycker jag det ser ut som en korsning mellan Yin & Yang och Pepsi - fast i Sverigefärger.

Pretto, much?


HURRA HURRA HURRA!

Idag fyller min blogg ett år.


MÄN SOM HATAR KAMEROR

Förresten, jag glömde ju en grej.

Innan filmen så kom det upp två SF-människor med darrande ben som välkomnade oss till filmen och berättade att under filmens gång så kommer det att komma in någon i salongen och "titta på er i publiken med något som ser ut som en filmkamera". Detta var tydligen för att se så att ingen av oss biobesökare satt och filmade duken i piratsyfte. Inga konstigheter där, tycker jag, om man bortser från några små saker:

- Är det inte ganska dumt att varna eventuella "brottslingar", om man vill få fast några, det vill säga?
- Exakt hur många cams har det gjorts av svenska filmer? Jag har laddat ner sedan 1997 och tror jag stött på EN svensk cam under alla dessa år.
- Vem fan sätter sig och gör en inspelning i en full (det fanns EN ledig plats) salong? Kanske lite smartare att göra det på dagtid en vardag då det är mindre folk i salongen.

Således fnissade jag lite för mig själv åt detta. Men det skulle vara lite kul att veta vad det är för mojäng som de tittar i, om det bara är nån infraröd-grej eller om det är mer avancerat än så.

MÄN SOM HATAR MAGONT

Igår skulle jag, Tiny och mina päron gå och kolla in den otroligt uppsnackade "Män som hatar kvinnor", men innan så gick vi till Pig & Whistle för att smörja våra krås. Efter långt och noggrant övervägande med min mage så valde jag kycklingfajitas, och så här i efterhand så kan man ju lugnt säga att jag och min mage borde ha suttit i förhandlingar en stund till... Det kan nämligen inte ha stått riktigt rätt till med den där kycklingen.

För det tog inte många minuter efter att filmen börjat förrän det bubblade och lät från kistan. En halvtimme in i filmen kom den första riktiga tokattacken, en riktig magsmärta så stark att jag t om fick ont i pungen och började kallsvettas. Efter några minuter lade det sig och jag kunde koncentrera mig på filmen, men känslan av att något när som helst kunde hända fanns kvar, och det kom och gick i olika grader under hela filmen för att kulminera när det var typ en halvtimme kvar av filmen. Utan att gå in på alltför mycket detaljer så nöjer jag mig med att säga att det var millimetrar från att jag fick lämna biografen med betydligt tyngre byxor än jag hade när jag kom dit.

Inte så fräscht.

Men tack och lov var ju filmen bra, så mycket av den värsta smärtan och oron för en Butthole Surprise glömdes bort. Kortfattat kan man säga att Noomi Rapace var konstig och bra, Micke Nykvist var skön på ett sympatiskt sätt och Peter Andersson kommer - som de sa på något radioprogram - nog inte kunna ragga brudar på krogen på ett tag framöver... Efter att ha sett filmen så blev jag faktiskt ganska sugen på att läsa böckerna (det är väl bara jag i hela Sverige som inte gjort det ännu) och det är inte speciellt vanligt för att vara jag.

Jag delar ut 8 mysfarbröder till förmyndare av 10.

RSS 2.0