SHOW ME THE FINGER!

Här låg det ett jätteroligt klipp med nåt fingerdockstrix som leker Rocky, slår av plankor, spelar skivor och annat fånigt. Dessvärre så startade det av sig själv varje gång man gick in på bloggen och det var sjukt irriterande. Om ni vill se det får ni därför klicka här.

GRYMMASTE PSB!

Vilken konsert... Fånigt bra.

Det enda som är trist är att den svenska publiken är katastrof som vanligt, det är lite som om alla vore på en matinéföreställning av valfri stentrist teateruppsättning. Man sitter ned, klappar lite artigt och när det är slut så går man omedelbart. Tråkigt, tycker jag. Men PSB levererade ju såklart ändå, de är ju proffs och kanske hur jävla bra som helst. Jag tror inte det var en genre de missade under konserten, och det var låtar som gick i varandra och fram och tillbaka.



Det enda jag irriterade mig på var när de skönt könlösa dansarna plötsligt tog av sig kuberna (!) de hade på huvudet, och visade att de var två brudar med Spice Girls-attityd och haremsbyxor. Det, och att alla började dansa sån där streetdance som jag hatar så mycket, gjorde mig sur. Men det gick över snabbt.



Jag delar ut fem djungelhuvudbonader av fem!


DAGENS UTSIKT


Skånsk kulturröv i övre 20-årsåldern, mindre än två meter från oss på beachen.

RIP


BÄTTRE ÄN ATT SITTA PÅ KONTORET

Idag ska vi ha "sommaravslutning" med jobbet. Det brukar innebära att man åker till ett tveksamt förortsbad och dricker öl och vin, äter grillad kyckling med potatissallad och tar det lugnt i solen. Man kanske lirar lite kubb, fotboll eller strandtennis. Det låter rätt najs att göra på arbetstid, va?

Faktum är att det vore det, om inte alla som är under hundra år eller inte helt efterblivna hade slutat för länge sedan. Både 2005 och 2006 var vi t om så himla partajsugna efteråt att det blev ganska rejäla rundor på stan - ett av åren med en fet minneslucka och mycket tveksamheter. Men nu lär det bli stelare än Nalle Knutsons penis i Chippendales omklädningsrum där ute eftersom vi är 3-4 "normala", och alla utom jag framför något motorfordon. 

Ge mig min mat, en öl och någon timme, sen gettar jag the fuck out of there.

FASHIONISTA-CHOCK!

Finns det något fånigare än ordet "fashionista?"

Det innefattar, om jag ser rätt på nätet, varenda tjej mellan 10-50 som någonsin köpt ett plagg som kostar mer än en hundring. Då är man en fashionista och måste ögonblickligen skaffa sig en blogg där man postar bilder på sig själv (tagna i spegeln, självutlösare funkar inte!) och berättar om vad man har på sig, var det är köpt och hur mycket det kostade.

Och sen kommer det tvåhundra miljarder inlägg i kommentarsfältet om hur fina alla grejer är och att de önskade att de också hade skorna/hatten/kjolen/whatever.

Jag skäms. SKÄMS.

Själv ska jag tälta utanför H&M när Jimmy Choo-grejerna släpps, böka mig in före alla små, klena brudar, ta så mycket jag kan och elda upp skiten utanför.

SUN-FUCKING-SHINE

Jag börjar bli trött på det här nu. Jag vill ligga med min blekfeta buk i vädret nere i soliga Vinterviken och lyssna på Frankie Knuckles och dricka lågkaloriöl (eller nåt), äta medhavd mat och larva mig. Jag vill det nu. NU. Ryktet säger ju att det skall bli fint i helgen så boka in er redan nu så kör vi, ska vi säga klockan 12 på lördag? Bra, då gör vi det - du, jag, Tiny, David Tainton och alla andra sköna!

BARA SÅ NI VET

Den här veckan, när Finska Massmördaren och Senila VD'n varit borta, har kisset på toagolvet minskat med 100%. Sitt ner för helvete, gubbjävlar.

HUR LÅNGT ÄR "SJUKT LÅNGT"?

En del kan gå runt i flera timmar på stan och kolla på grejer, andra tycker det är svinjobbigt och trist att gå 25 meter och slänga soporna. I get it, alla är olika och det är inget med det. Tiny är verkligen inget fan av att promenera, men detta tyckte jag faktiskt var så roligt att jag måste skriva om det. För tre veckor sedan, innan Skräddarn & Cissis bröllop, så skulle vi gå och hämta min smoking som varit på ...ehhh, fixning. Vi stod parkerade på Olof Palmes gata och efter att ha langat in smokingen i bilen skulle jag gå till Caliroots och hämta en hoodie jag lagt undan. När vi kommit upp till korsningen Kungsgatan/Sveavägen frågar Tiny hur långt det egentligen är kvar och jag pekar fram mot bron som går över Kungsgatan: "där framme är det".  

Svaret är lika briljant som oväntat, "men vafan... det är ju helt sjukt långt!"
Så hon stannade på Adidasbutiken där på hörnet och kollade lite dojor tills jag kommit tillbaka.  

Jag blev lite nyfiken och bestämde mig för att mäta sträckan på nätet, och nu vet jag hur långt "helt sjukt långt" är för The Tiny One. Det är 283 meter. Från bilen till Cali var det 717 meter.  

Hon är för rolig, min lilla godbit.  

För övrigt så landade idag det första skopaketet från min Ebay-raid, mycket snyggt jobbat av DHL.

INTE HELT ORIMLIGT


FÖRRESTEN...

...vad händer på fredag? Det gäller ju att vara ute i god tid.


EN KVÄLL PÅ STAN

I lördags kväll var jag, Sur-Ove, Krister Kupri och Big Nasty Cake ute en repa på stan. Vi inledde på Moldau där vi hade tänkt käka schnitzlar stora som frisbees och dricka god öl. Det var bara ett litet problem: de glömde bort vår mat. Så där satt vi, hungriga som satan, och väntade och väntade. När servitrisen till sist insåg att vi nog beställt för ganska så länge sedan lubbade hon fram till vårt bord med en peace offering: tre jävla kringlor. Gud så glada vi blev av att få några förvuxna salta pinnar som plåster på såren... Sorry, men där rök den dricksen.

Vidare därifrån till Morfar Ginko där Boris The Blade och hans balkansåsälskande vänner lirade de mest märkliga låtar. Vi drack några öl (Sur-Ove höll på att få en hjärtattack när de tog 52 spänn för en 33cl Tiger...) och tittade på de märkliga tjejerna som intagit dansgolvet. Snacka om skumma brudar, även om jag fick en hel dag på mig så skulle jag aldrig kunna beskriva dom och deras kläder. Men de verkade trygga i sig själva, och det är väl huvudsaken. Eller nåt.

Efter en dryg timme nere i svettgrottan på Ginko så hoppade vi in i en taxi och åkte till Berns. Jag har inte varit där speciellt mycket efter att de slutade med (eller, det kanske bara var jag som slutade få...) VIP-korten, och nu påmindes jag om varför. Det stod väl ungefär 200 pers i kö utanför, eller "kö" är nog inte rätt ord för det innebär att det någonstans finns en rangordning - här är det mer som tre feta klungor, och vi trängde oss fram så gott det gick. Klåparn som skrivit upp oss på listan hade givetvis missat en (1+1+1 =3... Inte 2) så en av oss skulle få betala. Nu kanske det bara är jag som är snål, men 150 spänn för att gå in där känns inte okej. Hur som haver, när vi sedan skulle in på 2.35.1 eller vad det nu heter så kom vi inte in eftersom vi inte fått några stämplar då vi tydligen gått in genom fel ingång... Så upp till vakterna igen, leta upp killen med stämplarna, han skulle kolla upp oss på listan, hans Sidekick hängde sig, fick starta om den - ett stort, fett suck helt enkelt. Men till slut så löste det sig och vi kunde gå in som normala människor.

Väl där inne var det många bekanta fejor och många garv. Men merparten av tiden gick åt att leta efter varandra, jag fattar inte hur man kan lyckas med det när stället inte är speciellt stort - och det är ju ETT rum för fan! Bäst var nog ändå vid 3-tiden då jag ansåg mig vara själv kvar och bestämde mig för att dra. Jag gick och hämtade ut min jacka, satte på mig halsduken och gick ut i regnet för att få en taxi. Efter 20 minuter hade jag fortfarande inte fått tag i nån bil, men då ringer Sur-Ove och frågar var jag är, han är kvar där inne och har letat efter mig i trekvart... Jag gick tillbaka in och krökade en och en halv timme till. Sedan när vi skulle dra hem vid halv fem skulle han bara hämta ut sin jacka och jag väntade på honom vid entrén, men han kom inte. Ringde och fick inget svar, så jag kastade mig in i en taxi som stannat vid rödlyset. Efter någon minuts färd ringer såklart Sur-Ove upp och frågar var jag är, då sitter han på Max och äter lökringar!?

Så kan det gå!

DAGENS HOMOEROTISKA LÅT





Italien, 1986. Jag har en svag känsla av att de stackare som porträtteras på omslaget inte har gjort ett piss rent musikaliskt på detta mästerverk, det är dessutom den enda låt som "Diux" släppt. Men det är en briljant "tear jerker" som de brukar kalla de här lite mer "känslosamma" italo-dängorna.

Lyssna och njut - snart är det helg!

FJORTISTIME

Eftersom 32 är det nya 16 kommer här svaren på en massa frågor som snurrar runt på allas bloggar just nu. Jag vill inte veta av något gnäll över mina svar, bättre än såhär blir det inte från min sida just nu.

1. Hur gammal är du om fem år?
37. Trettio-jävla-sju år.  

2. Vem var den sista du träffade?
Konstigt formulerad fråga, men jag antar att det var Finska Massmördarn här på jobbet.  

3. Hur lång är du?
En och åttioen. Och en halv.  

4. Vilken var den senaste film du sett?
Fanboys. Den var rolig och riktigt dum (se den inte, Eazy!) 

5. Vem ringde du senast?
Skräddarn, för att få mattips i Trånkan.  

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Det var något om att gå på Berns på lördag, till P.  

7. Vad är dagens planer?
Hålla mig vaken på jobbet, träna, fila lite på en mix.  

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Jag föredrar att faxa.  

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Gifta.  

10. När såg du senast din mamma?
Jag såg henne i fredags och hörde henne i förrgår.  

11. Vilken ögonfärg har du?
Grönbruna, typ.  

12. När vaknade du idag?
06.35.  

13. Har du någon gång hittat en katt?
Eh... Ja.  

14. Vilken är din favoritplats?
Har ingen.  

15. Vilken plats föredrar du minst?
Råsunda.  

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
På Tellus.  

17. Vad skrämde dig som barn?
Det var jag som skrämdes när jag var barn.  

18. Vem fick dig att skratta senast?
Minns inte, men det var säkert Tiny.  

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Dummaste frågan genom alla tider - check!  

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Båda.  

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med. Kör gå bort-kostymen, ytterrock och hög hatt - alltid.  

22. Hur många kuddar har du i sängen?
För många!  

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett.  

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Ja, senaste gången var för 15-16 år sedan.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor utan strumpor.  

26. Är du social?
You tell me.  

27. Vilken är din favoritglass?
Ben & Jerry's Cookie Dough.  

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Arrangera en helt sjuk housefest med jonglerande dvärgar och brinnande golv.

29. Tycker du om kinamat?
Det beror på hur den smakar.  

30. Tycker du om kaffe?
Nej.  

31. Vad dricker du till frukost?
Oboy och Tropicana äpple.  

32. Sover du på någon särskild sida?
Ja, helst.  

33. Kan du spela poker?
Nej, jag spelar inte kort.  

34. Tycker du om att mysa?
Nej fy fan!!! Tacka vet jag att ligga själv på en kall, stenhård brits, utan täcke, kläder och mänsklig närhet.  

35. Är du en beroendemänniska?
Det skulle jag inte säga.  

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, tyvärr. Björn, den jäveln, nöjde sig inte med att sno MIN födelsedag, han var tvungen att spela i samma fotbollslag och gå i min klass också!  

37. Vill du ha barn?
Det vore väl himla trevligt?  

38. Kan du några andra språk än svenska?
Nej, jag tar mig fram över hela klotet med vårt fantastiska språk - svenska.  

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, när min lillebror föddes hemma i badrummet. Då fick jag sitta fram i ambulansen - kan det bli coolare när man är tre bast?  

40. Föredrar du havet eller en pool?
Varför inte en havspool?  

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Onödigt skit.  

42. Äger du dyra smycken?
Nej.  

43. Har du någon gång testat narkotika?
 Är inte det olagligt?  

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Tandborsten.  

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Det kan jag faktiskt inte svara på.  

46. Välj ett ärr på din kropp?
Det på magen är snyggt, det är från sommaren 1995 när jag blev stucken av en haj på Öland.  

47. Vad har du för ringsignal?
Nån som jag snickrade ihop för 4-5 år sedan, det är Lil Jon som vrålar nåt om "okaaaaayyyyy!"  

48. Har du kvar något av dina bebisplagg?
Tror morsan och farsan har kvar något på vinden, men inte jag.  

49. Flirtar du mycket?
Nej. Jag hatar.

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
I ett kolsvart rum. 

51. Kan du byta olja på bilen?
Byta? Jag trodde man bara hällde i ny?  

52. Har du fått fortkörningsböter?
Hahahaha... Nej.  

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Den där "Svensk maffia"-boken, på väg hem från Miami.  

54. Läser du dagstidningen?
På nätet.  

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, Allers och Svensk Damtidning.  

56. Dansar du i bilen?
Alltid, just nu är jag väldigt inne på wienervals.  

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Intergalacticfm.com.  

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Priserna på USB-minnen i olika storlekar.  

59. När var du i kyrkan senast?
När mormor skulle begravas.  

60. Vilka personer utmanar du?
Det skulle vara intressant att läsa vad Adolf Hitler, Liberace eller Napoleon svarade på dessa frågor.

TEKNIK

Jag är en prylbög, det har jag aldrig hymlat med. Jag hade mobil med färgskärm och mp3-spelare (med 32 mb fast minne!) när folk fortfarande hade Nokia 8210 och spelade snake för att underhålla sig på väg hem från jobbet. Men nu sitter jag här med en gammal, ful, dålig och totalt efterbliven lur tack vare att kombinationen alkohol och hålla reda på grejer inte är helt vattentät. Detta har resulterat i att jag, som den prylbög jag är, retar gallfeber på min kollega då 90% av tiden jag spenderar här på jobbet går ut på att leta reda på den mäktigaste telefonen, med de coolaste och mest onödiga funktionerna. Men det är fanimej inte lätt.  

Hittills har jag tittat på, och dömt ut, dessa:  

Nokia - ALLA telefoner. Samma design på alla telefoner, skitfula och finska, nej tack.
Samsung - Touchwiz, för slö och ointelligent. Omnia, för stor. Armani, för slö (men perfekt format). Dessutom finns det aldrig möjlighet att trixa med Samsung-lurarna.
LG - Renoir, jag vill ha den uppdaterade versionen isf. KS20, usel prestanda men coolt utseende. Prada 2, verkar ju cool men njaaa... Arena, alla som har den klagar på batteritiden och mediaspelaren.
HTCTouch Diamond 2, Windowsoperativ och ser exakt ut som min mp3-spelare. Touch HD, overkligt stor i handen.
Apple - iPhone, det här är ju ett kapitel för sig eftersom den vinner onödiga funktioner-matchen med 100-0. Men den gigantiska storleken och just att det är en Apple är väl det som hållit mig borta från den.
Sony Ericsson - jag vill inte ha en sån där skjuta ut-modell.

Så istället...


SAMMA MAMMA?



Anna Maria Corazza Bildt eller marsian från Mars Attacks?

JAG VET INTE VEM SOM ÄR VEM!


SHOE FENZY

Slog till och köpte tre par dojor på Ebay, behövde något nytt till sommaren... Ett par Air Force One, ett par Dunks och ett par Vandals. Två av dom är "dammodeller" - så kan det gå när man är metrosexuell.


FRUKOST DE LYX



Lite sliten är man nog efter en dag med supergod mat och dryck, usel fotboll på TV och lajande med den lilla tjejen med de stora röstresurserna, så det fick bli en sen frulle med all the trimmings. Nu hoppas jag bara att temperaturen går upp några grader så att man kan få lite kulör innan det är dags att rösta...

SOM PÅ SMÅ ROSA MOLN

Efter att ha hört några Pinklåtar på radio tyckte jag mig kunna se en röd tråd i låttexterna. Tydligen så har hon skiljt sig från sin snubbe, men det märks ju knappt i hennes texter... Eller nåt. Här kommer ett snabbt axplock från låtarna på hennes nya album, Funhouse:  

Ave Mary A: "We hate so fast/And we love too slow (...) Where did you go?"  
Crystal Ball: "Sometimes you think everything is wrapped in a diamond ring (...) I've felt that fire and I've been burnt"  
Funhouse:
"I'd rather live out on the streets/than in this haunted memory (...) I've called the movers/called the maids/we'll try to exorcise this place"   
I Don't Believe You: "No, I don't believe you/when you say don't come around here no more (...) When you say you don't need me anymore"  
Mean: "The spark has gone/and the candles are out (...) You never touch me and you tell me you're tired"  
One Foot Wrong: "I need a friend to talk me down (...) Put one foot wrong/and I'm gonna fall (...) You'll have to love me when I'm gone"  
So What: "I guess I just lost my husband/I don't know where he went (...) You weren't fair/You never were/You want it all but that's not fair/I gave you life/I gave my all/You weren't there, you let me fall"  

Sen har vi ju dessutom låtar som heter "Please Don't Leave Me", "Why Did I Ever Like You" och "It's All Your Fault" - där säger nog titlarna allt tror jag.
Snygg självmordsflirt i One Foot Wrong, förresten. Eller inte.

NYA PJUXX?

Håller på och kollar på nya dojor till sommaren, vill ju helst ha ett par som inte är lika tokvarma som Air Force One, men det är fan inte lätt att hitta "tunnare" killdojor om man inte har Adidasfot. Jag har en Nikefot, och deras modeller är ju som rymdskepp.

Hur som helst har jag hittat dessa två på Ebay, och om någon av er vänliga läsare köper dom till mig ($1200 styck) så lovar jag att använda dom iallafall en gång offentligt i sommar.




VÄRLDENS BÄSTA LÅTAR, DEL 2

Nu gör jag ett försök att få med techno och trance, och här känns det lite som att jag skulle kunna sitta i veckor och lägga till och ta bort låtar. T ex förtjänar nog någon av alla Misjah/DJ Tim-alster en plats på listan... En intressant sak är att ingen låt nyare än typ 2000 är med, vet inte om det säger mest om technon under 2000-talet eller om mitt intresse för techno under 2000-talet.


The Aztec Mystic - Knights of the Jaguar 
http://www.youtube.com/watch?v=Sz_6iyDuqVY&fmt=18   

I en tid när all techno som kom var ganska hård, loopig så in i helvete och lät som om den var ihopslängd på fem minuter kom den här låten. Latin-percussion, grym slinga som sätter sig på hjärnan och sen - efter typ halva låten - slänger han in stråkar också. Helt briljant. Varenda DJ i hela universum avslutade sina set med den här under 1999-2001... Jag minns att jag köpte en Derrick May-whitelabel på den här för en MYCKET dyr slant i tron att den inte skulle släppas officiellt. För övrigt: Sebastian Legers-remake på detta mästerverk är en skam, vad fan får man ut av att göra en låt som låter likadant som originalet men kalla den för sin egen? Jo, alla som inte lyssnat på techno/house en längre stund tror att det är hans låt. Stort jävla fuck off för det.     


Dave Clarke - Red 1-3     
http://www.youtube.com/watch?v=m8dMR-xcP18&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=xf0P0DxooTo&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=hDEosCkNgTw&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=JEayocLzIwY&fmt=18   

Inte en låt, men en serie. På de här tolvorna finns så många bra låtar att det är fånigt. Det är rätt intressant att den här surkarten släppte sina tre bästa skivor inom loppet av några månader 1994-95. "Wisdom To The Wise", "Protective Custody", "The Storm" och "Thunder"... Ja, ni hajar själva att det är kvalitet som funkar lika bra nu som då, och kommer funka om 20 år också. Skitigt, rakt på sak och helt genialt producerat.    


Mory Kanté - Yeke Yeke (Martyn Young remix / Hardfloor remix)
 
http://www.youtube.com/watch?v=wexYoYSGrk8&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=fNAbzJ0d8xo&fmt=18

Originalversionen var ju en stor mainstreamhit i slutet på 80-talet och var tydligen den första afrikanska singeln som sålde en miljon ex i "västvärlden". En låt som man, trots att den verkar skriven på ett språk som bara fem personer i hela världen talar, sjunger med i helt obehindrat samtidigt som man garvar med hela fejan. Riktigt skön. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken version jag tycker bäst om, de är alldeles förträffliga på sitt eget sätt och får därför vara med på min lista båda två.    


Technasia - Hydra

http://www.youtube.com/watch?v=-tOAC2APd9k&fmt=18 

När jag var en "het" DJ och fick spela utomlands titt som tätt så spelade jag alltid den här. Alltid. Sättet som den bygger upp låten på är helt fenomenalt och ljudbilden är riktigt saftig och fin. Synd att den är så "kort" bara, skulle nog vilja ha ett riktigt långt och sjukt break med i den också... Jag måste också nämna "Force" som är lite lugnare men sjukt grym.   


Age of Love - Age of Love (Jam & Spoon Watch Out For Stella remix)

http://www.youtube.com/watch?v=MT9pH9C7Oew&fmt=18  

Originalet är en aptråkig trancelåt som varken gör till eller från, men efter att tyskjävlarna Jam & Spoon trixat med den blev den nästintill hypnotisk, med ett riktigt märkligt och mäktigt "oljudsbreak" som grädde på moset. "Come on, dance with me..."    


Jeff Mills - Step To Enchantment (Stringent)

http://www.youtube.com/watch?v=W3cXbpkBJDE&fmt=18  

Tidernas galnaste technorökare och klassikernas klassiker? Ja, förmodligen. Om man som DJ inte har spelat denna vid minst ett tillfälle, och om man som klubbesökare inte röjt till den någon gång, borde man bli ivägskickad för att jobba i en gruva resten av sitt liv. På andra sidan av denna tolva hittar man "Inner Self" som också är sjukt bra, men som jag aldrig hört någon spela. Riktigt märkligt faktiskt. Läste nån intervju med Mills där han sa att denna tolva (och merparten av hans andra skapelser) är inspelad live i hans studio och mixad i en tagning. Vilken dåre.      


Underworld - Born Slippy

http://www.youtube.com/watch?v=kIrYFSskv2E&fmt=18  

Vet inte om den riktigt kvalar in under varken techno eller house, men det får bli så. Varenda gång jag hör den här låten tänker jag på sommaren 1996... Jag var 19 år, hade precis gått ut gymnasiet och hade inte den blekaste om vad jag skulle göra med mitt liv. Min kära mor hade fixat sommarjobb åt mig, jag skulle åka runt på Salems kyrkogårdar och hålla rent och snyggt - och mitt i detta sommarjobb kom Lollipop, festivalen ute vid Lida som måste varit den bästa genom alla tider. Där någongång under lördagsnatten spelade Underworld och de krönte hela spelningen med en superlång version av Born Slippy, och jag - i toppform 2000 - minns hur håren ställde sig upp på armarna när första breaket kom. När festivalen var slut hade jag ångest i flera veckor för att jag inte tagit numren till några åländska tjejer vi träffade, där kan man snacka om obalans i hjärnan grande... Men låten är iallafall fantastisk.     


Jeff Mills - Kat Moda EP
 
http://www.youtube.com/watch?v=3c7mLrN9H3I&fmt=18  
http://www.youtube.com/watch?v=d7HAj1Z0_8c&fmt=18  

"The Bells" och "Alarms" på samma skiva? Samplingar från Richie Rich's "Salsa House"? Jo jag tackar! Hatten av för herr Mills 90-talsproduktioner, precis som vanligt.

VÄRLDENS BÄSTA LÅTAR, DEL 1

Det är ju inte helt lätt att försöka plocka ut tidernas grymmaste låtar, verkligen inte det minsta lätt, så för att göra det ännu värre delar jag upp det i lite olika genrer. Här kommer del ett, och då har jag försökt hålla mig till 80's house/disco/italo, typ. Förmodligen kommer man bli tvungen att revidera och uppdatera den här listan fyra hundra gånger...


Paul Rutherford - Get Real

http://www.youtube.com/watch?v=Pu8YqH-oG5U  

Paul var medlem i Frankie Goes To Hollywood men när bandet lade ner 1987 bestämde han sig för att göra ett soloalbum tillsammans med bl a Martin Fry från ABC (The Look of Love etc) och från det albumet kommer detta mästerverk. Jag minns som igår när jag hörde den första gången, vi var på en modegrej på Orionteatern arrangerad av SoFo-butikerna och Sportif-Thomas spelade skivor på efterfesten. Precis efter att jag varit på toaletten och blivit antastad av världens äckligaste Tito Frez kommer jag in i huvudrummet och acidslingan har precis börjat knorra. Sen kommer sången... och jag sprang fram och skrek Thomas i ansiktet: "vad fan är det här?!" - han gav mig omslaget och sa att han fått köpa den av Mark Seven som hittat den i New York eller nåt. På natten när jag kom hem från festen gick jag in på Ebay och köpte den direkt. Tre dagar senare hade jag den på skivtallriken och efter ytterligare två dagar ville nog alla grannar att jag skulle flytta.    


Freeez - IOU
 
http://www.veoh.com/videos/e171864gSpFM4gH   

Otroligt cheesy låt som jag hörde första gången som 10-åring på MTV. Videon var så cool att man höll på att dö, en massa kids åker runt på BMX (med hjälm!) och delar ut kassettband med låten på till folk. De två - vita - bandmedlemmarna spelar synth med hals samt dansbands-bas och om jag inte minns helt fel figurerade det även en bandare stor som ett kylskåp i videon. Analog basgång, 90% refräng och falsettylande 2000 = jag älskart.    


Donna Summer - I Feel Love (Patrick Cowley remix) 
http://www.youtube.com/watch?v=msWNijNeCWA   

I juli 1977 släpptes den Giorgio Moroder-producerade låten, en låt som Brian Eno kallade 'framtidens sound' och som han var säker på skulle förändra klubbmusiken för all framtid. Han var inte helt ute och cyklade, men året efter när San Fransisco-baserade producenten Patrick Cowley remixade den, det var först då som den blev helt over the top. Först och främst, längden - den gick från 8 till nästan 16 minuter - och efter de inledande minuterna där han i princip låter originalet vara som det är, loopar han upp bitarna med mest groove och lägger på sina karaktäristiska synthslingor som bara bygger och bygger, för att sedan flippa ut i ett synthsolo som får håret på armarna att ställa sig rakt upp. Det tjuter, river och gungar så in i helvete och att höra denna låt på ett fett ljudsystem är magiskt! Tyvärr är den för lång för Youtube...      


Joe Smooth ft Anthony Thomas - Promised Land

http://www.youtube.com/watch?v=fgl70qZDXBk  

Det måste vara världens feel good-låt nummer ett, så overkligt jävla bra helt enkelt. Chockvågen som sköljde över mig när jag fick reda på att Anthony Thomas - som sjunger - inte var gay var rätt maffig, för det blir nästan inte mer regnbågsvibb än så här!    


Shannon - Let The Music Play
http://www.youtube.com/watch?v=EH1URg8wsM0

Första låten jag hörde inom freestylegenren. Ljudbilden och trycket i den är helt makalöst, allting tycks vara på maxvolym men går ändå ihop på något sätt. Hon gjorde två grymma låtar till, "Do You Wanna Get Away" och "Give Me Tonight" som är värda att checka ut. Rätt coolt att när vi åkte från hotellet till flygplatsen i Miami så brassade taxichaffisen freestyle på högsta volym - för en del latinamerikaner kommer det alltid att vara 1983.


Kraftwerk - Trans Europe Express / Metal On Metal

http://www.youtube.com/watch?v=-6221XuMGFk&
http://www.youtube.com/watch?v=XVRubD_zcj4  

De här tyska essen var väl typ 20 år före sin tid med det mesta och det här är verkligen inget undantag. Med en enkel, pulserande beat lyckas de emulera känslan av ett tåg på väg mot okänd destination och på det lägger de feta synthar och en text som involverar både Iggy Pop och David Bowie. På albumet går T.E.E över i Metal On Metal, som är en låt med exakt samma beat men med mer industrisound tillagt, och sedan tillbaka till T.E.E... Allt som allt får du då 13 och en halv minuts stentungt, repetetivt, malande, elektrogung. Toppklass.     


KLF - What Time Is Love? (UK 12" version)

http://www.youtube.com/watch?v=apjTA2p_Wf8  

Det verkar finnas två miljarder versioner av den här låten, och de pendlar mellan undergroundrave 1992 till totalt uselt rockskrammel så det är inte helt lätt att hitta rätt. Men den "rätta" versionen är riktigt, riktigt grym - en sån där låt som man önskar att någon kunde slänga på helt oväntat när man är ute, men man vet ju att det aldrig kommer hända. Tyvärr hittade jag inte hela att lägga med här, men ni hajar soundet.


Inner City - Good Life / Big Fun
http://www.youtube.com/watch?v=998P6HEzCdI&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=aN9bgP0Z3Yk&fmt=18

Alla ord helt överflödiga.

RSS 2.0