Jag är i urskogen, för helvete...

...så sluta gnäll över att jag inte bloggar så mycket.

En liten grej från dagens Lisebergsbesök: det känns inte sådär asmycket emo att åka den där Flumeride, och se glad ut när man kommer ut från attraktionen.

En annan grej: om/när jag får barn, och om det blir en tjej, så hoppas jag att nunnekläder är på modet bland kidsen, en del outfits man såg idag var inte speciellt lämpliga (om man ska se det ur ett "vuxet" perspektiv - jag vet att ett par av er föredrar att inte göra det...)

Nu: sovdags, i morgon flyger jag till Tallinn!

Blondinbella sätter ner foten!

Jag vet att jag är sent ute, men ibland hänger man liksom inte med i pseudonyheterna som svischar förbi. Men tydligen så åkte den "kända" bloggaren Blondinbella till Rimini med några kompisar, och där på ett disko utsattes hon för något.

Hon skriver:
 "Att vara ute på klubb bland italienare utan att ha manligt sällskap med sig är väldigt farligt och jag hade riktigt otur (...) Jag mår inte speciellt bra efter övergreppet, därför bokade mina föräldrar en resa hem imorgon. Jag har gråtit, känt skam, äcklad men nu är jag mest arg"

Hon försökte göra en anmälan, "men det gick inte att göra en polisanmälan eftersom det inte fanns några vittnen. Polisen bara skrattade."

Händelsen var så hemsk att hon avbröt sin semester och åkte hem... EN DAG tidigare än planerat.

Nu är jag ingen expert, men av hennes blogg att döma och sättet hon beskriver andra saker som hon varit med om, så gissar jag att någon blev närgången och tafsade på henne. That's it. Självklart försvarar jag inte detta beteende på något sätt, men det är lite småroligt att när en sån här fisförnäm fjortis råkar ut för en dussinhändelse som andra tjejer knappt reagerar över, så är det stort drama. Så kan det vara att växa upp i en skyddad verkstad och tro att livet är någon sorts Sex and the City-My LIttle Pony-rosa moln-variant.

Men det är skönt att hon går in hårt för att få ett stopp på beteendet iallafall:
"Jag kommer att kontakta länspolismästare Carin Götblad när jag kommer hem och se om vi kan samarbeta kring det här på något sätt."

Okeeeeeeej... Ja, länspolismästaren lär ju kunna göra en hel del mot italienska killar som är sugna på blonda svenskor, helt klart. Vi sätter säkert in en dödspatrull i Rimini och rensar ut buset.

Jag är mest förvånad över att hon inte gick direkt på Robert S. Mueller III, högsta hönset hos FBI.

Pride

Först två avsnitt Queer as Folk (han huliganledaren från Green Street Hooligans var inte lika tuff här), sen några glas rosé och så avslutade vi på balkongen med täcken och tända ljus.

Jag säger som Shania Twain: "man, I feel like a woman".

Kuken också!!!

Efter torsdagens spelning på East och efterföljande snabbutgång på 2:35:1 så verkar jag ha sumpat en av mina CD-samlingar. Vi snackar typ 100 CD, eller 1400 låtar, som jag samlat på mig under årens lopp och katalogiserat snyggt.
Är inte helt nöjd just nu eftersom jag verkligen inte har den blekaste om när, hur eller VARFÖR jag lyckats sumpa den när allt annat var med hem hur prydligt som helst.

Hittelön till den som fixar tillbaka den!

Tre timmar senare

Nu har jag druckit fem liter vatten och ätit några kakor... Börjar så sakteliga bli människa igen, men det är fan en bra bit kvar. Just nu sitter jag bara och längtar efter att få slita av mig paltorna och nakenspoona när jag kommer hem.

Helst inte med en man.

Hrrrrm!

Tänk dig att du ska spela skivor på Stockholms bästa asiatiska restaurang. Tänk dig att en två meter lång man med jag-fick-en-balle-i-röven-för-tre-minuter-sedan-gångstil och läppglans frågar om du vill ha någon mat, och du svarar ja. Tänk dig att maten kommer in och är KÖTTBULLAR OCH MAKARONER. Tänk dig att det bjussas på typ 15 järn mellan klockan 01.30-03.00. Tänk dig att du är på jobbet 08.00 och känner dig lika fräsch som en gammal bajskorv...

Bah, humbug!

Jag ska undvika alltför mycket rundprat och gå direkt på sak: jag tror inte en sekund på det här globala uppvärmnings-tramset. Om man inte ens kan få ordentlig värme i mitten av juli, då är det fan inte mycket till "uppvärmning". Ring mig när det är en 80-90 grader ute, och träden börjar brinna när man råkar gå emot dom.

"Men vintern då," säger den Fjällrävenbeprydde ynglingen med tunt hår i hästsvans, brillor och second hand-manchesterkavaj, "det har ju blivit mycket varmare på vintern". Jaså minsann? Själv var jag i Trysil och åkte skidor veckan efter påsk och det var mer än två meter snö ute i terrängen. Vi fick hyra ett polskt bygglag för att skotta fram huset när vi kom dit, för man såg bara skorstenen.

Undra om man pratade mycket om den globala nedkylningen på 1400-talet...

Händningen, eller vafan det heter på svengelska

Såg The Happening igår, den var inte riktigt lika usel som alla på IMDB skriver, men absolut inte bra. Töntigaste plotten och den mest oläbbiga "bad guy" skådad på film... Mer än så orkar jag faktiskt inte säga om den.
Jag delar ut 3 vindpustar av 10.

Efteråt såg vi Turistas och den var bättre. Eller nja, kanske inte bättre men betydligt mindre fånig. Amerikanska och brittiska turister träffas av en slump (just ja, det var en australiensisk tjej med också) i Brasilien och efter en fantastisk festnatt på stranden så vaknar de utan en enda värdesak kvar, de har blivit av med pass, pengar, telefoner, smycken - t om sina skor. Men efter ett tag inser de att de kunde blivit av med betydligt mer än så... Och så börjar jakten.
Den här rullen får 5 svenskar med norska namn av 10.

Det var bra länge sedan man såg en rulle som riktigt skrämde skiten ur en, det känns inte riktigt som att skräckisarna nu för tiden håller måttet - eller ens är intresserade av att göra det - det är tydligen bättre med en simpel plot och en massa gore för att täcka upp hålen i manuset.

Filmtips emottages tacksamt!


Det går bra nu


Veckans jävla idiotjävel

Sepp Blatter, president i fotbollens högsta och mäktigaste organ - FIFA, tycker tydligen inte att ett kontrakt är värt något.

(Plankat från AB, som säkert plankat det av någon annan tidning)

I en intervju med Sky Sports gör Fifa-presidenten klart att han tycker att Ronaldo borde få gå till Real Madrid.

- Det viktigaste är att skydda spelaren. Om spelaren vill spela någon annanstans så borde man hitta en lösning. Om han stannar i en klubb där han inte vill vara är det inte bra för spelaren och det är inte bra för klubben, säger Blatter.


Ronaldo har kontrakt med United, men det borde inte vara det avgörande, menar Blatter.

- Jag tycker att det är för mycket modernt slaveri inom fotbollen när det handlar om att köpa eller sälja spelare. Vi försöker gå in och medla i sådana fall. Reaktionen till Bosmandomen är att skriva längre kontrakt och om spelaren vill gå så finns det bara en lösning och det är att köpa ut sig från kontraktet, säger Blatter.

Jag har bara en sak att säga: gubben är sinnessjuk. Varför i HELVETE skriver man över huvudtaget ett kontakt om spelarna ska få komma och gå som de vill? Det är klart att det inte är bra att ha en spelare i klubben som inte vill vara där (för att de kan få mer pengar någon annanstans), men det är trots allt hans YRKE. Om en ny arbetsgivare inte är villig att kasta fram den summa som den nuvarande arbetsgivaren begär, ja då är det knappast märkligare än att man blir kvar tills dess att man inte har ett gällande kontrakt eller någon lämnar ett bud som både spelaren och ägande klubben accepterar!

Eller?


Filmtips

(Det var tydligen någon bugg i förra posten, vi testar igen...)

Efter ett rejält flyttlådsuppackningsrace (bra ord!) igår så slog vi oss ner i soffan för att kolla Forgetting Sarah Marshall. Vi hade sett några trailers, och den verkade rätt skön. Storyn är rätt enkel: en kille blir dumpad av sin tjej (när han är naken), blir helt förkrossad och efter veckor av grinande hemma i sin lägenhet blir han övertalad att åka iväg på semester för att komma över henne. Väl på semesterorten går det mesta åt helvete.

Jag vill inte avslöja för mycket av filmen, därav den mycket korta sammanfattningen, för den måste ses! Störtsköna insatser från Jason Segel (Knocked Up, How I Met Your Mother) i huvudrollen men också från flera birollsinnehavare, t ex Paul Rudd (Vänner, Anchorman) och den för mig tidigare okända engelsmannen Russell Brand.

En perfekt film att se när man behöver muntras upp lite, jag delar utan att tveka ut 8 gråtande män av 10.


Bara en fundering

Undra hur det är att både vara tjock, ful, ointressant och ointelligent...

Jag skulle ju faktiskt kunna fråga hon som sitter tvärs över här på jobbet.

Nä, nu drar jag!

För några veckor sedan, när vi var på väg till Gryttjom för att bevittna Fågelns fallskärmshopp så passerade vi ett hus som var totalt övergivet och hade ytterdörren öppen. Vi blev nyfikna och klev in för att ta en närmare titt och fann ett hus som den som bott där verkade ha lämnat i stor hast. Det var fullt med gamla räkningar, kravbrev från både kronofogden och privata inkassoföretag med noteringar i blyerts av vad som verkade vara en gammal man. Han hade också samlat på sig varenda tidning han kom över, och lagt dessa i flyttkartonger. Det var allt från DN och UNT till Land och fisketidningar... Det man undrar är ju vad som hände, tröttnade han och bara drog? Eller tog han livet av sig? Dog han av naturliga orsaker? Eller flyttade han in hos familjen Björk tvärs över gatan?

Huset är iallafall kvar, och jag tänkte göra ett försök att sälja det. Utgångspriset är 1.250.000 - och det är ju rena vrakpriset...


Huset från utsidan med tuffa materialval - välkommen in!


Stor välkomnande hall


Fullt utrustat kök med matplats för sex personer


Badrum med badkar, stambytt och renoverat våren 2005


Mysigt gästrum/gillestuga med plats för både det ena och det andra


Sovrum med bra förvaringsmöjligheter och grandios utsikt


Utsikten

Ännu ett par till samlingen

Nike Air Force 1 low är universums cleanaste och skönaste sko. Dessutom finns den i minst två miljarder färgkombinationer och specialare, så det går att kombinera till allt. Jag är ju sån som gillar när det är lite äckliga färger, så jag slog till och beställde dessa igår...


Ville ha ett par helvita till Tiny också, men det var bara att glömma dessvärre.

Ibland undrar man

Igår satt jag och Tiny i soffan och slöade med kurrande magar. Jag bestämde mig för att ge "Asian Hot Wok" en chans och knatade dit. Efter en snabb titt på menyn så förstod jag att det inte rörde sig om något wokställe i ordets rätta bemärkelse (t ex att de faktiskt bör tillaga maten i en wok) men bestämde mig för att testa två rätter de knappast kunde misslyckas med. Trodde jag.

"Kyckling med grönsaker och cashewnötter" såg ut som kokt kyckling simmandes i sån där vit sås man får till fisk, tillsammans med lök, bambuskott, purjolök och sån där fryst grönsaksmix med ärtor och småhackade morötter. Det smakade ingenting. Alltså, det smakade inte LITE, utan ingenting. Man stoppade in maten i munnen, kände att det var varmt och att det fanns tuggmotstånd, men det fanns ingen som helst smak. Obehagligt.

"Kycklingspett med jordnötssås" var precis vad titeln säger, fast de missade att lägga till att kycklingen var kokt. Jordnötssåsen var faktiskt ganska god, men det väger inte upp den slemkletiga konsistensen från kycklingen.

Nu till det som förbryllar mig: varför öppnar man en restaurang om man inte kan laga mat? Varför ger man sig in och rennomésnyltar på Hot Wok Café när ens mat inte har den minsta likhet med det som serveras där? Och hur svårt är det att slänga ner färsk broccoli, morötter, paprika, lök och kanske lite bambuskott tillsammans med schyssta kycklingbitar i en wok, tillsätta några kryddor och såser som man faktiskt använder i Asien och låta det gosa till sig i ett par minuter? Är det för mycket begärt? Det kan det ju inte vara.

Således: Asian Hot Wok på Hägerstensåsen får betyget 1.5 av 5.

Avslutar med ett litet musiktips: The Pointer Sisters - Send Him Back (Pilooski re-edit)

Wierdo of the week

I morse på tvärbanan satt det en kvinna mitt emot mig. Hon skrev frenetiskt i ett anteckningsblock och jag blev ruggigt nyfiken och började tjuvläsa. Hennes handstil var helt vild och nästintill oläslig, men jag lyckades utröna att hon skrev någon sorts live-dagbok. Sida efter sida kladdades ner med text, och hon markerade noggrant datum och klockslag i höger hörn på varje sida.

Den enda sammanhängande mening jag lyckades läsa löd:

"Jag åker vattenskoter på räls, lina, det går fort".

Och så lite musik


RSS 2.0