SLUTA KRÅNGLA!

För ett tag sedan var vi hemma hos Baba och Syra och hängde lite (ja, nu minns jag - det var innan Avicii) och tjejerna skulle käka pizza. Tiny blev sugen på sån där skön peperonikorv och beställde det extra på sin pizza. Men det fick hon givetvis inte - hon fick feferoni. Inte riktigt samma sak, och framförallt så passade det inte för fem öre till de andra ingredienserna.

På en del ställen heter den feferoni och på andra peperoni - samtidigt som de ÄVEN kallar korven för peperoni.

Väldigt intelligent.

Kära pizzagubbar och andra restaurantörer: kan vi inte komma överens om att vi kallar chilifrukten för FEFERONI och korven för PEPERONI framöver? Det vore ju så enkelt och bra.

Dessutom, spottat i affären hemma:


RIP HULTSFRED!

Såg att Hultsfredsfestivalen konkat, och det är ju verkligen en epok som går i graven. Jag var där 1998 (fem snubbar i en minibuss), 1999 (två snubbar i en bil), 2002 (sex snubbar i en husbil), 2003 (sju snubbar i en husbil) och 2004 (tre snubbar i en minibuss) och hade jävligt roligt varje gång. Även om det regnade och allt verkade jävligt dystert så var det oftast hysteriskt kul att hänga med polare, lyssna på lite roliga band och bete sig så som man bara kan bete sig på festival.

Men att det skulle gå som det gick var oundvikligt. Medan andra festivaler satsar för att göra det bättre har Hultsfred/Rockparty gjort precis tvärt om - även om man säkert inte förstått det själva.

På årets festival hade man Empire of the Sun, Damian Marley & Nas, Kent, Hives, The Ark, Bob Hund och 30 Seconds To Mars som headliners. Ärligt talat, INGET av dessa band håller headlinekvalitet (även om jag gillar både Nas och Hives) och att man tror att det räcker med detta för att sälja 25.000 biljetter är helt vansinnigt. Dessutom har man i princip helt plockat bort dansmusiken från festivalen, något som höll liv i festivalområdet ända fram till stängning på nätterna.

Peace & Love, festivalen i Borlänge som verkar ha tagit Hultsfreds plats, har Jay-Z, Lily Allen, Patti Smith, Alice in Chains och en massa annat på sin line up. Kanske inte asspännande, men enbart Jay-Z drar mer än alla bokningar Hultsfred gjort.

Jag förstår att det är svårt att hålla kvaliteten på festivalen uppe när artisterna höjt sina gage sjukt mycket de senaste åren, men det måste vara bättre att boka ett fett namn än tre ointressanta. Så måste det vara.

Men, vila i frid Hultsfredsfestivalen, och tack för att det roliga, fåniga, dumma och helt briljanta grejer jag fick vara med om. Återuppstå gärna med fornstor glans när jag har barn som är i 14-15-årsåldern så jag kan åka dit med dom.

INKASSO GÖR DET IGEN!

Tveksamt om jag behöver kommentera detta...


DET HÄR MED DREAMBOX

Snacka om att man kan ha olika uppfattning om saker och ting.

Jag mailade några olika ställen och frågade vilken Dreambox jag skulle ha som uppfyllde vissa kriterier - ett av dessa var att den skulle vara "körklar direkt ur kartongen".

Efter att ha fått boxen, installerat den, och det inte är i närheten av att fungera konstaterar jag att vi nog inte har samma uppfattning om ordet körklar. Tydligen måste man köpa en nullmodemkabel, koppla in boxen till datorn och sedan flasha, dra på en massa emuleringsmoduler och fan vet vad. Verkligen skitkul!

Så nu försöker jag muta en snubbe att göra det åt mig istället...

Det som verkade så bra.

LEGENDARISKT!


ATT MAN ALDRIG LÄR SIG

Vid det här laget borde man ju veta att solen här i Sverige tar typ som om man låg i Afrika och solade. Men nej då. Tre timmar i solen, helt osolad innan såklart, och ingen solskyddsfaktor.

"Det här blir bra," tänker man, "jag chockstartar så kroppen vänjer sig."

Det gör den inte. Det har den aldrig gjort.

Så nu sitter jag här med axlar och bröstkorg som ömmar rejält, och som färgmässigt påminner rätt mycket om en sån där läbbig dansk korv.

Smart!

JORÅSATTE

Vicken helg.

Grilla, dricka, sola, hänga, surra och bara trivas i typ 72 timmar - och så massor av fotboll på det. Jag tackar, bockar, bugar och niger åt Syra och Thoken för allt!

Nu blir det alkoholfritt i lätt 2-3 vec... nä, dag... nja, timmar. Lätt.


Midsommarlunch on the kaj - I'm lovin' it!

BOOBYLICIOUS

Om det här hade hänt på 80-talet tror jag inte vi hade haft någon civilisation nu.

Först och främst hade alla killar mellan 9 och 90 hade fått The Erection of a Lifetime, och den samlade mängden testosteron - och säd - hade blivit större än all jordens materia och det hade blivit ett svart jävla hål som slukade hela vintergatan.

Så vi får helt enkelt tacka de forna fienderna för att de väntade med detta tills stålarna var helt slut och de inte var 20 längre.

Men ändå...


CHIPS BY THE POUND

Jag vet inte vad som är bäst med fotbolls-VM, att det är fotboll precis hela tiden eller att man får en ursäkt att äta och dricka gott lika ofta... Tur att det bara är vart fjärde år, annars skulle mitt BMI vara tresiffrigt.

Dagens två bästa från jobbet:

- min kollega, som älskar svåra ord som han tror får honom att låta smart, säger "fragil" istället för ömtålig. Fem gånger på en minut. Väldigt naturligt...

- finska "finkärringen" vill inte vara med i onsdagens vinlotteri eftersom det aldrig skulle falla henne in att SLÄPA RUNT på en vinflaska på tunnelbanan. Hade hon åkt bil, hade hon varit med.

ETT TIPS I ALL VÄLMENING

Om du råkar skära bort en bit av fingertoppen, skit då i att stoppa ner fingret i en burk med jalapeños. Det är inte speciellt roligt och lindrar - tro det eller ej - nästan inte alls det onda.

TWINCEST


OLÄMPLIGT

Hur känns det att sitta i fikarummet och prata om vem som har störst kuk av John Holmes, Rocco och Ron Jeremy, framför tre stycken stela damer mellan 40 och 50?
 
Om ni vill ha svaret kan ni fråga killen här på jobbet som jag brukar kalla Tröttsamma Snubben, ni vet han som satt i lunchrummet och snackade om "drinkluder"...

Han vet
.

PUNKT PUNKT PUNKT


(snodd från Stockholmsnatt)


KLÄD-MANIA

Vår ekonomiassistent är en av de tristaste människor jag sett i hela mitt liv. Hon ser ut som en trött 50-årig kärring men är tydligen lika gammal som jag. Klädstilen, sättet hon har sitt hår - ja allting - är bara så jävla trist.

I morse när hon gick förbi min plats rockade hon ett par svingrymma jeans med den där snygga 90-talspassformen, ni vet hög midja och allmänt säckiga. På sidan hade hon en mobiltelefon, men jag kunde tyvärr inte se om det var en Ericsson 337 eftersom den låg i en sån där snygg och praktisk mobiltelefonhållare som hon satt fast i sitt breda skärp.

Tyvärr så var dessa jeans så fascinerande att jag inte minns vad hon hade på fötterna eller överkroppen, men det stripiga håret var givetvis uppsatt med en tofs av scrunchiemodell - även det en 90-tals favorit.

Så nu sitter jag bara här och väntar på att hon ska komma förbi och fråga om jag såg den där nya serien Twin Peaks som började gå häromdagen, eller om jag hört Ace of Base grymma singel "All That She Wants"...

För övrigt så har ju Caliroots VIP-rea börjat, jag slog till på dessa tre plagg:




PRECIS SOM GLASS

För några veckor sedan såg jag ett klipp om någon motståndare till homosexualitet i Uganda. Han åkte runt och berättade (och visade!) alla hemska saker som homosexuella gör - och det var givetvis väldigt roligt.

Givetvis var det någon skön människa på Youtube som gjorde en autotune-version...

Mycket nöje.


GOOD THINKING


EN HELT VANLIG DAG

från BBC.co.uk:

A German student "mooned" a group of Hell's Angels and hurled a puppy at them before escaping on a stolen bulldozer, police have said.


The man drove up to a Hell's Angels clubhouse near Munich, wearing only a pair of shorts and carrying a puppy. He dropped his shorts and threw the dog, escaping on a bulldozer from a nearby building site.

He was arrested later at home by police. The 26-year-old is said to have stopped taking depression medication.

After making his getaway on the bulldozer, he had driven so slowly that a 5km tailback built up behind him on the motorway. After driving about 1km, he had abandoned the bulldozer in the middle of the motorway, near Allershausen. He continued his journey by hitchhiking.

"What motivated him to throw a puppy at the Hell's Angels is currently unclear," a police spokesman said.

The puppy is now being cared for in an animal shelter.


Q & A

Q: Står man och snyter sig och GRÄVER i näsan efter snor i typ en minut framför någon man pratar med?

A: Ja, om man är VD på företaget där jag jobbar.


DAGENS JOBBCITAT

"Att inte göra sin militärtjänstgöring, det är ungefär som att bränna den svenska fanan!"

- Lagernazisten, 30 år och stort fan av att leka med tennsoldater


SAMSTAG

Det verkar inte som om det blir något vidare väder på lördag... Igår sa YR.no att det skulle bli tolv jävla grader och regn, SMHI.se tyckte 19 grader och växlande - lät helt klart bättre i mina öron. Men i morse när jag kollade, då hade de asen ändrat till 15 grader och regn. Vafan, liksom!
 
Så om någon kan en anti-regndans kan ni väl köra den, och rikta skiten mot lördag.
 
Ok? Ok!

Ps. Jag skiter i bröllopet, hos dom får det gärna regna småspik. Jag har denna önskan av rent mat- och fotbollsmässiga skäl.


DIRT NASTY & ANDRE LEGACY


Så. Jävla. Bra. Snubbar.

KICK START

Finns det en bättre start på arbetsveckan än att stå och lyssna på en gammal kärring som pratar om hur förstoppad hon är?

Tveksamt!

VM PÅ JOBBET = SUCK!

Jag arrangerar ett VM-tips på jobbet, man ska gissa resultatet i alla gruppspelsmatcher, vilka som går vidare, vilka som vinner etc. Jag har varit väldigt tydlig med vad som gäller, hur det ska fyllas i och att allt ska vara inlämnat och klart innan klockan ETT idag den 11/6 - eftersom första matchen är 16.00 och jag måste hinna sammanställa skiten.
 
Men givetvis är det inte utan att man möts av en flod dumma frågor och kommentarer, här är ett urval av mina personliga favoriter:
 
- "Ska man skriva målen i ALLA MATCHER? Inte bara 1x2? Det är ju helt omöjligt!" VD, 71 år
 
- "Hur ska man ens kunna gissa hur många mål det blir? Fotboll är ju bara ett planlöst sparkande av en boll - fram och tillbaka." Manlig säljare, 26 år
 
- "När ska tipset vara inne? Kan jag lämna mitt vid 18-tiden ikväll?" Ekonomikillen, 42 år
 
- "Vad betyder 'vinnande konfereration' - är det nån geografifråga?" Manlig säljare, 37 år
 
- "Jag lämnar in det på torsdag, min man kommer inte hem förrän då." Kvinnlig säljare, 43 år
 
- "Min son (9 år) satt med det där hela kvällen igår, men jag hade skrivit ut det på papper. Är det okej om jag lämnar in pappret istället för Excelfilen?" Manlig "säljare", 40 år
 
Jag har en känsla av att det här tipset kommer att ge mig en hel del huvudvärk den kommande månaden...

VARNING FÖR JORDBÄVNING!


DAGENS MOTTO

Lita aldrig på någon av manligt kön över 10 år som beskriver fotboll som att "man bara sparkar en boll fram och tillbaka, helt planlöst".

ETT KUL SÄTT ATT BRYTA NÄSAN


SKIFS VS RYKIEL


Såg att Drömkåken gick på fyran och såg allas vår Björne Skifs rocka den här grymt sköna kreationen... Så nu får ni njuta av mitt finaste Photoshop-verk.

Och hon den där Sonja tycker jag ska skämmas!

TV-DINNER

Finns det något bättre än att kolla på fettona i Biggest Loser samtidigt som man moffar i sig en rejäl pasta arrabiata och vitlöksbröd? Jo, det kanske det gör förresten - men det är bra najs.

GUBBJÄVEL

Igår fyllde jag år. 33 ungdomliga på utsidan, men sjukt gubbiga på insidan, år. Inte mycket att fira tycker jag, men Tiny hade bokat bord på Portofino och vägen till en mans hjärta går ju genom magen - det vet ju alla... Och jag kan säga såhär: efter att ha ätit den godaste entrecôte jag någonsin satt tänderna i så var jag one happy camper. Sjukt bra, helt enkelt!

Det är nästan så man skulle börja fylla lite oftare.

RÄTTELSE


Förlåt att jag kallade dig "kinaman", din lilla kinaman.

VAD ÄR ODDSET?

Johannes says:
Ska du till sicilien?

I say:
Si!
Åker sista juli.

Johannes says:
Jag o Cajjan bokade igår till Cefalu.

I say:
Det är dit vi ska.

Johannes says:
Sista juli.

I say:
Hahahaha...

Johannes says:
LÄGG ÄGG!

I say:
Vilket hotell då?

Johannes says:
hehehe

I say:
(Nu blir det obehagligt)

Johannes says:
Vart bor ni?

I say:
Minns inte vad det hette, ska kolla...

Johannes says:
Säg då!

I say:
Men vafaaaan... En sek.
Xxxxxxx heter det.

Johannes says:
NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
DU SKOJJAR?????????????
Det här är för jävla sjukt

I say:
Nu är det du som skojar...?

Johannes says:
Eh näe.

DET GÅR BRA NU


SOMMARPLÅGA?

Jag har en känsla av att radiostationerna kommer hamra den här låten som fan i sommar. Rent spontant så känns det också som att det finns utrymme för att housa till den lite också, kanske dyker en Alf Tumble eller Markus Enochsson-mix upp?

Oskar Linnros - Från och med du

RSS 2.0