MIN LEDIGA DAG

En mycket trevlig dag hittills: sov till 8.30, gick upp och slöade lite, spelade musik sjukt högt (Avicii-remixen på "New New New" - right, Syra?), åkte in till stan och hämtade dojor, blev raggad på av en kille, åt indiskt (gott, men en liten besvikelse pga trevlig personal och dålig hetta på käket), hämtade gigantiskt paket på posten och nu sitter jag hemma och bara tar det lugnt.

Just ja, tog ju en snabb sväng förbi den nya gallerian i Liljeholmen och den var väl fin. Dock inget som direkt tilltalade mig - och att de döpt sin food court till fashionista food court var så töntigt att jag rös av obehag.
Schysst att de lyckats göra gallerian hermetiskt tillsluten, ingen hade täckning där inne och jag vet inte hur många som gick och tittade frågande på sina telefoner eller gick mot utgångarna för att kunna ringa. Själv fick jag stå en halvtimme och leta efter Tiny med blicken eftersom hon var onåbar där inne.

För övrigt: den som lyckas hyra/låna/bryta deras parkeringsgarage och kör en fest där är min hjälte - fy satan vad det vore grymt...

Bifteki om 2.5 timme? Ja tack!

BATMAN, ÄR DET DU?


BRING ME THE MOTHERFUCKING GÅST ...MAN

Fy satan va skönt!

Nu är den här arbetsveckan avklarad, min otroligt generöse arbetsgivare har gett oss halvdag i morgon och jag har ytterliggare en innestående efter en säljtävling för någon vecka sedan, så i morgon slipper jag gå upp i ottan.

Istället ska jag ta det lugnt och fint, åka in till stan och hämta dojorna och sedan blir det lunch med min gamle jobbarpolare Uz.
Uz och jag jobbade tillsammans på inte mindre än tre olika företag under min tid i IT-branschen och vi har ett gemensamt intresse: sås - och i synnerhet sås som tillagats av mörkbuskiga män med sur uppsyn och otrevlig attityd.
Det är grejer det - våra härliga, sura indier.

Så nu blir det en lugn kväll medan jag förbereder kistan på vindaloo...


AJ!

Vaknade i morse med ont i benet, och det går fan inte över.

Hur normalt är det med växtvärk när man är 32?!

CHOCKERANDE!

Jag vet inte vad som är mest chockerande - att jag postat flera gånger på en och samma dag eller att Sveriges utan tvekan uslaste företag, Comhem, faktiskt gjort en reklam som är rolig. Och med de där tjock-tanterna dessutom?! En stor eloge till geniet som kom på detta!


ETT JÄVLA OSKICK

Sitter och håller på med något när det blir en diskussion om kunder och deras beteende precis vid min plats, det är 3-4 pers som står och pratar. En av dom står och skalar en apelsin, och när den är färdigskalad går hon runt mitt bord, slänger skalet i min papperskorg och går iväg. Så nu sitter jag här i ett moln av citrus och är irriterad.
 
Är det bara jag som tycker det är totalt no-no? Hade hon slängt ett bananskal hade jag gått in på hennes rum och hällt ut skiten på bordet - och var fan går gränsen? Får man slänga snus i någon annans papperskorg? Surströmmingsburkar? Gamla mögliga tomater? Avföring?
 
Nej, rör inte min jävla papperskorg - använd din egen!

BARA EN LITEN FRÅGA

Kan det bli mer Göteborg än jeansskjorta?

Allvarligt!?

SPRÅKGENI

Hört på jobbet nu på morgonen:

"Hur stavar man till frukost på engelska..? Alltså, breakfast eller vad det heter?"

Man, 36 år.


LUCKY BASTARD

Oj oj oj, I'm on a roll!

Häromdagen stödköpte jag en trisslott för Tinys innebandylag och vann 75 spänn. Så igår löste jag in vinsten mot en ny triss och något som hette Sverigelotten. Där kan du snacka intressant vinstplan - när jag skrapade första lotten blev jag lite småförvirrad eftersom det dök upp en jävla palm - men till slut vann jag iallafall 200 spänn, och 25 på trissen.

Sjukt het just nu, med andra ord.

Nästa gång skriver jag från en yacht i Karibien... Eller nåt.


ÖVERSÄTTNING

Det är rätt intressant ibland när man hör en låt eller hittar en text på ett språk man inte kan, och så frågar man någon som kan språket vad de sjunger/skriver och får ett svar som börjar med "ja, det betyder typ att..."
Vadå betyder typ? Om någon bad mig översätta en Tomas Ledin-text skulle jag väl översätta vad karljäveln sa, och inte sitta och tolka textens betydelse?
 
Konstigt, tycker jag.

SETT PÅ STAN


Veckans brallor, kanske hade uppfattats som grymt cleana att gå på rave i 1996 - men nu?!

Extra plus för dragkedjorna som gick längs med benen...

HÄLSOKOST

Just ja, jag glömde ju en grej! I fredags var vi och handlade litegrann, och då såg jag detta... Vet inte riktigt om det känns okej, men det förklarar ju alla feta ungar man ser överallt.




BRA GREJ

Ett tips till alla er som inte har diskmaskin hemma.


KOM I MIN FAMN!



Ibland är det skönt med vänner på rätt ställen, sista 44:orna är nu fixade bara för mig.

HÖST = LUMPEN

Ibland när det är riktigt ruggigt höstväder, kallt, blåsigt och dimmigt, så får jag flashbacks från lumpen. Det är rätt sjukt, eftersom jag bara var där i två veckor innan de gav mig frisedel och skickade hem mig en gång för alla. P och Kupri brukar alltid gnälla på mig för att jag samlade på mig mer lumparhistorier på två veckor än de gjorde på sju månader, men det kan ju bero på att jag var i helvetet och inte någon mysig liten småstadsidyll som de var. Det är iallafall vad jag intalar mig själv.
 
Såhär i efterhand kan jag känna att lumpen var lite som att vara på en skitdålig teambuilding-grej med jobbet. Man blir ihoptvingad med en massa miffon och får göra saker som är mer eller mindre meningslösa tills man bara känner att man vill åka hem. Men det får man inte. Man får inte heller gå in och ta en varm skön dusch när man tvångsbadat i en sjö i fucking oktober, eller sitta i baren och bli lite så där mjukfull efter en god, vällagad middag. Ligga i en skön hotellsäng och flippra igenom porrutbudet? Nej, det kan du bara glömma. Du är där för att de ska göra en karl av en. Sängen ska bäddas med kirurgisk precision varenda morgon, för annars kommer ryssen att gömma sig i den och hugga ihjäl dig när du lägger dig för att sova.
 
Men med tiden, det var ju ändå 13 år sedan, brukar man ju glömma allt det negativa - men det var så otroligt lite som var positivt att jag fortfarande bara minns dåliga grejer.
 
Väckning klockan fyra på natten för att springa coopertest - inte bra. Bli lovad "dusch och bastu" efter flera timmars marscherande, och det visar sig vara en iskall sjö och en brasa med en presenning över - inte bra. Vara ute i regn och kyla 20 timmar om dygnet - inte bra. Ligga sked med en fet värmlänning i ett tält stort nog för en sjuåring - inte bra. En tönt som står och skriker en i fejan varenda morgon för att man har ett imaginärt hårstrå på sin skägglösa haka - inte bra. Ge skarpladdade vapen till livsfarliga människor - inte bra. Marschera runt, runt, runt på en gårdsplan hela nätterna - inte bra.
 
Det var dock rätt intressant när jag blev ivägskickad till psykologen för att de skulle utreda om jag verkligen skulle skickas hem, eller om jag var en sån där som rullar in sig i gardinerna och skriker "kåldolme!". Jag låg i Kungsängen och skulle åka till Näsby Park, en nätt liten resa på en dryg timme. Jag hade legat i fält i 10 dagar. Ingen dusch, ingen deo, ingen parfym - bara svett, intorkad lera och dåliga lumpenkläder. När jag klev ombord på Roslagsbanan märkte jag att folk började titta sig omkring och öppna fönstren. En efter en gick alla av, och till slut satt jag själv i vagnen. Det var lite som i den där Anchorman-scenen när Brian tar på sig den väldoftande parfymen Sex Panther, typ.
 
"It smells like bigfoots dick!"

HACKERN

Sitter på jobbet när Lagernazisten ringer på interntelefonen. Han är inne på VD'ns rum och hjälper honom med något mailproblem, men har upptäckt att jag har lite för mycket mail på mitt konto. Jag frågar hur mycket, och om jag leder på företaget, och han tittar efter... Jodå, 3.2 gb tar mitt mailkonto upp - och det är mer än dubbelt så mycket som "tvåan".

Vi skrattar lite åt detta och jag lovar att rensa litegrann för att komma närmare de 500 mb varje profil får uppta.

Fem minuter senare kommer VD'n bort till mig och ska "skälla" på mig för att jag - och jag citerar - har överdrivit min användning av företagets resurser. Jag säger att problemet är löst nu och fortsätter med det jag håller på med, men han är inte klar utan fortsätter med en utläggning om att tre komma fem megabits är minsann inte gratis och tänk om alla gjorde som du...

Den mannen har verkligen koll på teknik, att inte han är IT-ansvarig på någon statlig myndighet är smått otroligt!

RELATIONSEXPERT


STOCKHOLM

Jag säger som den stammande mannen med den skithöga pannan: "i Stockholm är jag född, här har jag min familj och jag hittar nästan överallt..." - att det är kallt har med årstiden att göra så det skiter jag i. Jag kommer aldrig någonsin flytta härifrån, trots att jag kan lacka ur på det skrala utbudet på kläder, klubbar och annat kul som jag vill göra. På något sätt så räcker det med en lång promenad i sköna, välbekanta miljöer för att man ska glömma det och bli frälst igen.

Igår tittade jag på Grannfejden efter att DIF torskat ännu en match och min livsgnista var mikroskopisk. Där fick jag ännu en anledning till att aldrig lämna storstan, för jag kan inte inbilla mig att sånt där händer någon annanstans än på landet. Två grannar var vansinniga på varandra, och det var par i pensionsåldern plus ett fetto i övre 30-årsåldern. Fettot hade gjort misstaget att flytta till denna håla utanför Katrineholm och blivit indragen i tvisten.

Hur som haver, det som det gick ut på - och som hade lett till mordhot, vandaliserade bilar och ett tiotal polisanmälningar - var att det ena paret hade vattnat sin gräsmatta för mycket. Och fettot hade parkerat sin bil på gatan utanför huset, istället på sin uppfart.

Det var allt.

Och det låter inte som att det skulle kunna hända här.



Dagens citat från jobbet:

"Jag är nötallergiker, men jag kanske kan ta en liten bit?"


Detta sagt om en toscatårta med typ två biljarder hasselnötter i.



Idag blir det helt klart en ny housepromenad, jag gjorde den tragiska upptäckten att jag är för tung för housejogging förra veckan... Efter 2-3 km i hyfsat tempo hade jag så ont i fotlederna att jag hade plockat fram en vinkelkap och dragit av skiten på en gång om jag kunnat. Så jag får köra mina 7-8 km i rask promenadtakt.

Men det är najs det också.

Undra om det finns några housemixar på Orup... 

SVEN GÖR DET IGEN!



Jag skulle vilja skriva en lång harang om hur kul det var i lördags och att jag efter snart fyra år med Tiny först igår förstod att hon är rädd för små gosiga katter på riktigt. Men jag orkar inte, jag är helt förstörd.

Så istället får ni två minuter med Sven Väth.

VECKANS PAJAS


NÄSJÄVEL

Min näsa är helt knullad. Jag brukar inte hålla på med nässpray, men igår skulle jag vara snäll mot Tiny och minimera snarkandet och drog därför i mig ett par puffar. Visst, näsan var inte täppt längre men av den brasilianska gatustrids-sparken jag fick på knät i natt att döma, så hjälpte det föga mot mina snarkningar.

Så nu sitter jag här med en torr, halvtäppt och svidande näsa helt i jävla onödan.

JAG VILL INTE GÅ UT!



Det hade varit bra mycket skönare att ligga inne i soffan under ett täcke och kolla en massa halvdåliga rullar istället...

TOALETTPROBLEM

Är precis på väg in på toan för att göra "the big one" när Finnkärringen Nummer Ett springer ikapp mig för att berätta något jätteknasigt som har hänt. Jag står alltså inne på herrarnas toa, med handen på dörrhandtaget - och hon står och babblar om något totalt osammanhängande och ointressant i flera minuter.

När hon äntligen snackat färdigt och jag får stänga dörren, hör jag hur hon går in på toaletten bredvid min. Vem fan gör det? Är det bara jag som medvetet tar minst en toa mellan mig och närmsta människa när väggarna är tunnare än rispapper? Och vem fan ställer sig och uppehåller en människa som är inne på toaletten och precis ska dra igen dörren?

Hur som helst, för att slippa höra hennes eventuella toalettljud - då hade jag varit tvungen att köra harakiri direkt - var det bara på med handfatet för fullt, och dessutom förspola toan så att den låter lite extra under tiden.

Så tack Finnkärring, bara för att du är ett hjärndött host-äckel var jag tvungen att göra av med vatten som en afrikansk by hade haft nytta av i flera veckor! 


SPRÅKKUNSKAPER

Fick mail från en kund:

"howdy
 
här kommer beställningen jag räknar med att du bevakar den så den inte blir några packningsfel på lagret
krävs ju en viss intlegence  eller vad det heter för att packa korrekt  you know..."

Tydligen krävs det ingen intlegence för att stava.

ÄRVT FRÅN PÄRONEN

Jag tror inte mycket på det här med genetiskt arv, tar man en adlig bebis och låter crackpundare uppfostra den, så kommer den att bete sig som en crackpundare - det är jag ganska säker på.

Här är vad jag lyckats skrapa ihop från mina skapare:

Mamma:
Bra - social och otroligt trevlig.
Dåligt - rastlös som helvete.

Pappa:
Bra - lugn och behärskad (tills man fått nog!)
Dåligt - tydligen har jag ärvt hans mage, både in- och utsidan?!

Jag önskar att jag ärvt farsans mustasch istället, det hade varit coolt.

EN STILLA ÖNSKAN

Du smutsiga horunge till imbecill som nycklade vår bil:

Jag hoppas innerligt att dina föräldrar frontalkrockar med en långtradare och att du och dina syskon blir bortskickade till Albanien för att jobba som prostituerade och får sniffa lim för att orka med livet.

FREDAGSRAVE!


DÖDENS ÅRSTID





Hösten visar ingen nåd.

KISSIE

Hamnade mittemot fjortisen Kissie på tuben, ni vet hon den där bruden som på något sanslöst sätt nu är Sveriges största bloggare.

Helt allvarligt - det var fan det jävligaste jag sett i hela mitt liv. Hennes acnesprängda ansikte fick månen att se ut som en slät yta, och hon hade täckt det av ett decimetertjockt lager smink som förmodligen hade fått Charlotte Pirelli att tycka det var lite för mycket. Hennes pomperipossanäsa ska jag inte säga så mycket om eftersom min egen kran inte är den snyggaste, men den här grejen med att fylla på läpparna kommer jag nog aldrig att haja. Det såg ut som om hennes överläpp vägde tio gånger för mycket, den var helt sprängfylld och var på väg att ramla ner och lägga sig på hakan.

Och sen, för att toppa hela uppenbarelsen, megablonderat hår och en jätteintelligent uppsyn.

Jag önskar att jag tagit en bild så ni hade kunnat dela glädjen med mig.

STENÅLDERN

2001 flyttade jag hemifrån. Jag skaffade då "bredband" i telefonjacket via Tele 2 och betalade nästan 300 kronor i månaden för 0.5 mbit. Jag tyckte det var rätt segt (56 kb/s i nedladdning?!) och uppgraderade det efter en tid till snabbare uppkoppling, cirka 2 mbit och det kostade då 349 kronor i månaden.

Det här var alltså åtta år sedan.

Nu, hösten 2009, så gör alla de stora operatörerna reklam för sina svinbilliga bredband - men vad de inte talar om är att hastigheterna är så dåliga att det förmodligen går snabbare att gå och köpa tidningen om man vill läsa nyheterna, eller åka till en vän i Jokkmokk och låna en film istället för att... hrrm, streama... den.

För mig är det helt sjukt att som Telia ta 229 kr/mån för 0.25 mbit "bredband" (som är långsammare än modemuppkopplingarna vi hade för närmare 15 år sedan!) eller 179 kr/mån för 0.5 mbit som Tele2. Jag menar: vad i helvete! Att uppta så lite bandbredd borde inte kosta ett öre, speciellt inte som de dessutom tar betalt för modemen (Telia tar 1500 spänn!!!).

Men de stackarna som skaffar de här abonnemangen kanske bara ska vara glada att de slipper betala för trafiken också...

En jämförelse:

700 mb med 10 mbit tar 10 min att ladda ner.
700 mb med 0.25 mbit tar nästan 7 timmar att ladda ner.

Swooosh!

MÅNDAG 5/10

Arbetsveckan inleddes som vanligt med måndagsmöte och där fick vi se Senil-VD'n i toppform. Han började med en låååång harang om att vi skulle byta bank och spenderade sedan ett par minuter med att försöka baka en snus samtidigt som han stod och svamlade, till slut klev ekonomimannen in och bara bröt av mitt i. Resten av mötet kom den gamle mannen med mer eller mindre förvirrade utsvävningar och vi andra bara tittade på varandra och undrade vad i helvete som hände. Efter mötets slut ville VD'n ha ordet igen, han ville nämligen berätta att vi skulle byta bank och att den tidigare kontaktpersonen på banken var ett svin och...
 
Ja, där hade vi väl lämnat mötet, ungefär.
 
Det slutade med att han fick skjuts hem härifrån, och alla hoppades att han skulle hålla sig undan så länge som det bara går. Det är knappast så han tillför något när han är här och går och drar i korridorerna.
 
Hur som helst, nu fick jag reda på anledningen till hans bisarra beteende: han hade slängt i sig sex Citodon på morgonen. På tom mage.


 
Ett tips till alla er som tycker om att sova: försök att inte få en 70x50-tavla med tjock träram och glas i ansiktet precis när du släckt lampan och ska lägga ner huvudet på kudden och nanna. Det är inte speciellt skönt.
 
Bara så ni vet.



Och så släppte Kent en ny singel, "Töntarna", fick jag se på nätet. Soundet är mer elektroniskt än någonsin, faktiskt nästan lite åt Alan Braxe-hållet, men ändå med en Kentsk igenkänningsfaktor. Jag tror att Anna kommer att gilla den, även om hon aldrig skulle erkänna det... Stop hatin'.

CATFIGHT


JULKLAPPSTIPS (TILL MIG)


SETT I TUNNELBANAN

Åkte bakom den här snubben i rulltrappan alldeles nyss. Han borde ta ett allvarligt snack med sin frisör.


DROP THAT E!


HOUSEPROMENIX PART 2


Den här repan blev det ikväll. Totalt 8.7 km och jag har inte full koll på hur lång tid det tog eftersom jag lyssnade på den fullkomligt underbara Essential Mixen av Basement Jaxx från 1999. Så jävla bra. Det skulle vara kul att höra ett sånt set ute nu, jag tror inte folk skulle fatta grejen alls.

CHIPS - O - RAMA

Eftersom jag nästintill doktorerat i chips under min uppväxt kommer här den ultimata chipsrankingen, presenterad för er av Kungen av Chips.
Det viktigaste är givetvis smaken, men även konsistensen spelar roll såklart. Men det bästa är att hädanefter vet ni ju vad ni ska bjuda på för tilltugg när jag kommer på besök...
 
Let's go!
 
Toppklasschips, 1-10:
 

Pepper chips / Estrella
- nummer ett sedan OLW slutade med sina pepparchips på 90-talet. Allra bäst smakar de efter en minut i micron och tillsammans med en smarrig dipp.

Parmesan & Habanero / Blair's
- åt dessa för första gången i somras och blev helt blown away. Goda som fan och precis lagom starka, bra också att påsarna är små (57g) och ganska dyra så man inte smäller i sig för mycket...


Gräddfil & lök / Lantchips
- de överlägset bästa sourcream-chipsen och det är nog konsistensen som gör det. CRUNCH!


Hot Sweet Chili / Estrella
- jag är en sucker för sweet chili och här har de dessutom fått till precis rätt styrka för vanligt fritidsätande.

Grill & Peppar / OLW
- grymt skön combo, även om grillsmaken är betydligt starkare än pepparn.


Jalapeno & Cheddar / Blair's
- ännu ett fynd från i somras, riktigt ordentlig cheddarsmak - inte som några blaskiga ostbågar - och bra sting i jalapeñon.


Vårlök & Svartpeppar - naturchips / OLW
- jag var skeptisk innan jag hade smakat dom, men nu är jag precis som Monkees en believer.


Salt & Vinegar / Estrella
- egentligen går de inte att jämföra med brittiska chips, men man får vara nöjd med det lilla i det här fallet. Skall givetvis vara tjockare och med mer av både salt och vinäger.

Sourcream & Peppar / OLW
- nationalsmaken i det här landet får sällskap av peppar och ljuv musik uppstår.


Hot & Spicy / Pringles
- jag är inget fan av pringles, mest pga bristen på crunchighet och att alla chips ser likadana ut, men här har de faktiskt fått till en helt okej smak. Det är dock synd att inte hela chipsen är kryddade, jävla snål-Pringles!
 
Riktigt bra grejer, 11-20:

Cream Cheese / OLW
Cajun / Blair's
Ost & Persilja - naturchips / OLW
Chipotle / Blair's
Cheese & Onion / Pringles
Sourcream & Onion / OLW
Dill & Gräslök / Lantchips
Havssalt & Gräddfil / Estrella
Grill / OLW
Sourcream & Onion / Estrella
 
Inget speciellt, men funkar, 21-30:
 
Gräddfil / Lantchips
Grill / Estrella
Sourcream & Cheese / Estrella
Sourcream & Onion / Pringles
Chili / OLW
Sourcream & Franska örter / OLW
Habanero / Blairs
Gräslök & Färskost / Estrella
Paprika / Pringles
Dill / OLW
 
Bottenskrapet, 31-40:
 
Dill / Estrella
Original / Pringles
Dill & Gräddfil - naturchips / OLW
Lättsaltade / Lantchips
Lättsaltade - naturchips / OLW
Sourcream & Dill / Estrella
Original / Estrella
Lättsaltade räfflade / OLW
Vickningschips / Estrella
Lättsaltade tunna / OLW
 
Jävligt o-goda:
 
Barbeque / Estrella

RSS 2.0