SUMMERINGEN AV 2009

Det har ju hänt en och annan grej i år, man har åkt kors och tvärs, gått ut, stannat inne, lyssnat på musik, sett filmer och en massa annat. Så därför kommer här min lista, "årets..."


...LÅTAR:

1. House Of House - Rushing to paradise (Walkin' These Streets)
En helt underbar 13 minuter lång resa som går upp, ner och byter skepnad men hela tiden håller stilen. Kan det vara så att det t om är 00-talets bästa låt? Kanske.

2. Paul Kalkbrenner - Sky and Sand
En sån där låt som man spelar när man haft en asgrym grillfest som gått över till en vanlig fest, klockan blivit fyra på natten och alla bara sitter och myser under varsin filt. Snyggt producerad och sången får mig att tänka lite på något kyrkligt från brusig 78-varvare. Älskart!

3. Dirty South, Sebastian Ingrosso & David Guetta - How Soon Is Now
Det tar emot att sätta Guettas namn på en lista över årets låtar, det gör verkligen det - och speciellt när hans faktiska deltagande i skapandet av denna rökare förmodligen var att han satt och tittade på när de med lite koll på bitarna jobbade... Hur som helst, låten är helt jävla grym rakt igenom och att inte fler houseproduktioner har Julie McKnights stämma på sig är för mig en gåta! Gåshud i breaket vid 3.30... Varje gång.


...REMIXER:

1. Temper Traps - Sweet Disposition (Axwell & Dirty South remix)
Grabbarna tar en rikigt bra poplåt, loopar upp vocals, fläskar på med en basgång från helvetet och lägger till synthstabs som kan spränga vilken anläggning som helst.
Progressiv jävla monsterhouse!

2. Bob Sinclar - New New New (Avicii remix)
Snacka om utmaning att få en totalt värdelös, skränig skitlåt i knät och förväntas göra guld av bajs... Inte helt lätt. Men trots förutsättningarna så lyckas han, förmodligen tack vare att han tagit bort 95% av det som var med i originalet. Årets pianoriff utan tvekan!

3. Basement Jaxx - Raindrops (Funkagenda & Paul Thomas re-dux)
Ganska trevligt original, men ljudbilden är som vanligt i Basement Jaxx-produktioner på senare år ganska grötig. Det händer grejer överallt och det är för stökigt helt enkelt. Funkagenda och Paul Thomas gör det enkelt och effektivt: en pumpig basgång, väl vald vocalloop, trancig känsla och ett break som man skulle kunna betala tusenlappar för att höra en solig sommardag på festival PRECIS när det börjar duggregna lite lätt genom slöjmolnen.


...BOOTLEGS:

1. Fedde Le Grand - Amplifier vs Walking On A Dream (Goodwill bootleg)
Större än King Kong, fläskigare än bantar-Björn och elakare än Gargamel. Spelades oavbrutet i Miami och Ibiza - och till lika stort jubel varje gång, a match made in heaven helt enkelt.

2. Beastie Boys - Time To Get Ill (Avicii bootleg)
Högljudd, stöddig och jävligt elak - en sån där låt som man skulle stå och hårdrocksskrika till ute på klubb.

3. Lily Allen – The Fear (Bart B More bootleg)
Jag har alltid gillat Lily Allen, hon är fulsnygg på något sätt och har en gullig röst till sina elaka texter. Bart B More är en holländare som är känd för att gilla plipp och plopp och aldrig kunna ha en rak basgång i någon av sina produktioner. Här fusionerar man ihop allt det och får en skön rökare.


...MEST ÖVERSKATTADE LÅT:

Svårt att välja mellan Chuckies "Let The Bass Kick" eller Sidney Samsons "Riverside", så jag tar båda två. Jag vill aldrig mer höra någon av dom, det där är skitmusik av skitproducenter för en okunnig skitpublik. Buuuuu!


...FILMER:

1. The Hangover
Det här kommer att bli en sån där rulle som våra kids kollar på om 10-15 år och garvar röven av sig åt - och vi sitter bredvid och gör samma sak. "Pappa, vem var egentligen den där Mike Tyson - han ser helt galen ut!" Har precis varenda beståndsdel som en klassisk komedi ska ha - inklusive en baby med solbrillor som heter Carlos.

2. Inglourious Basterds
Har alltid gillat Tarantino, bortsett från Jackie Brown, men aldrig varit något större fan av krigsfilmer. Tycker dock att denna rulle höjer sig klart över mängden och har både dialog, skådisar och situationer som jag uppskattar på ett helt annat sätt. Snyggt, coolt och elakt.

3. Zombieland
Ja, jag vet att jag faktiskt gav högre betyg till Black Dynamite, men nu när det sjunkit in lite så måste jag nog ändra mig. Woody är grym, Jesse Eisenberg är störtskön med sin tafatta Michael Cera-stil och zombies är ju alltid zombies! Givetvis får den extra plus för Bill Murrays cameo, såklart. Det snackas om en uppföljare och jag längtar redan nu.


...SÄMSTA FILM:

Antichrist. Som ett dåligt jävla skämt. Lars von Trier borde pryglas med en lösvagina tills han lovar att inte göra fler filmer.


...KLUBBKVÄLL:

Beatports avslutningspoolparty i Miami. Vi gick dit på vinst och förlust efter en förmiddag då regnet vräkt ner i flera timmar - i tron att det kostade $70. Det visade sig att de minsann hade gratisplåtar till de som kom tidigt, så vi köpte några öl i aluminiumflaska (?!) för våra pengar och slog oss ner i de dyblöta strandstolarna. Sex timmar senare gick vi därifrån solvarma och småfulla med ringande öron och ont i dansfötterna efter att ha hört Martijn Ten Velden, Olivier Giacomotto, Robbie Rivera, Seb Ingrosso och Steve Angello. De två sistnämnda körde back to back och slutade inte spela förrän arrangören stängde av strömmen till ljudsystemet... Bara en sån sak!


...SÄMSTA ARRANGEMANG:


Tre timmars kö för att komma in när man har biljett, och raka spåret in för de som inte har bemödat sig att köpa det? Juicy Beach i Miami hade nog det mest efterblivna kösystem jag någonsin upplevt. Extra minus för att vi inte fick komma in igen när vi gått ut en snabbis och käkat, trots att vi hade armband som de satte på när man gick in. Robbie Rivera ska få en smäll i fejan av mig om jag ser honom igen.


...URSPÅRNING:

"Vin och sol på bryggan? Vi har varit i Tyskland och handlat!" Så löd ett SMS från Thoken i somras och visst lät det trevligt! Efter sol, vin, tapasmiddag, öl och onödigt tjafs var man tillbaka på bryggan 12 timmar senare i ett tillstånd som ingen människa borde få visa sig i offentligt. Att ingen drunknade var nog mer tur än skicklighet.


...HELDAG I STOCKHOLM:

Uppfiskning av OTGSS vid 10-rycket i stan, ut till spenaten för att köra gocart och paintball, tillbaka in till stan för picknick, vidare i stan med flipper och öl, sedan till Clarion med bad, lek och dryck på taket medan "offret" fick massage, middag med världens största köttbit, Eric Prydz i regnet på F12, efterfest hemma hos Thoken och så skiljdes vi åt efter nattmat på McDonalds i Västberga efter en närmare 20 timmars sjukt bra dag.


...KONSERT:

Pet Shop Boys på Cirkus. Dra åt helvete vad bra det var! De må bli äldre, men de använder tekniken till sin fördel och har ju en låtlista som är helt sjuk. Att ha ett scenbygge med enbart vita lådor och projektioner var sparsmakat, snyggt och helt genialt - och dessutom: finns det någon coolare 50-åring än Chris Lowe? Nej! (Och kom inte dragandes med Madonna nu...)


...GREJ:

Att gifta sig, tydligen. Var det sex eller sju par man känner som gifte sig under sommarmånaderna? Ja, kanske. Good on you!


...REPLIK:

"I am smiling" - Black Dynamite


...MEST OMBYTLIGA:

Vädret på Azorerna. När man haft strålande sol, regn, dimma och orkan - och sedan sol igen inom loppet av en halvtimme börjar man undra vad fan som händer.


...PUB:

Dutton Hotel i Manchester. I ett industriområde bakom MEN Arena hittar man ett dragigt, slitet, ruffigt ställe med en dyngrak rasist som bartender. Ögonblicklig trivsel! Pluspoäng för att man inte kan gå på toa utan att få dörren i ryggen av andra pissnödiga gäster som pratar ett språk de själva hittat på.


...MEST HATADE AV FLYGBOLAGEN:

Jag, utan tvekan. I år har jag varit utomlands tre gånger och den genomsnittliga förseningen på mina hemresor är 9 och en halv timme. Det är så jävla långt från okej att det inte är sant.


...MAN:

Mattias Jonson. Kommentarer överflödiga.


...JÄVLA IDIOT:

Anna Anka. Världens kanske mest osköna människa med lika vidriga åsikter som dialekt, att det finns folk som tycker hon är rolig - eller ännu värre - vettig skrämmer mig på riktigt. Avrätta och gör jorden till ett bättre ställe att leva på.


...BROCCOLI:

Den som serveras som tillbehör på Döden i grytan. Overkligt god.


...KONSTIGASTE KATT:

Helt klart den här. Vad är det för fel på den?!


...SYN:

Hundratals människor som sitter med billiga Ray Ban Wayfarer-kopior och tittar på film, jag önskar att jag hade fått sitta framme vid filmduken och titta på publiken en stund, det måste sett så jävla dumt ut. Men oavsett så var Avatar en rätt cool film att se i 3d.


TVÅAN FRÅN NORRTULL, 22.58


GOING HOME FOR X-MAS

Ett inställt flyg, ett försenat flyg, ett missat flyg, ett flyg som vi blivit inbokade till i fel klass och blev av med platserna till, standbyplatser, hemma sex timmar sent och utan bagage - där har ni hemresan från Manchester i en kort sammanfattning.

Och allt detta på grund av några centimeter snö...

KNARK


Exakt så här skulle min musik låta om jag gjorde den på tyska.

LIVIN' LARGE



Du tror att du är tät, att du har klass, att du är flashig, att du har stil... Men har du en skogstoa inne på toaletten? Nej, förmodligen inte! Med andra ord - du är ingenting.

Don't playa hate - congratulate!

McDONALDS 12.27

Två hantverkare i 45-årsåldern har ätit färdigt och sitter och snackar.

Hantverkare 1: "Fan, vilket jävla väder. Nu skulle man legat hemma i soffan och kollat på nån skön rulle..."

Hantverkare 2: "Ja, fast jag hade nog hellre legat i sängen och läst Harry Potter!"

HÖTORGET, 18.20

Tjej, 18 år till en tjej i samma ålder:

"Alltså, den är så liten att jag typ måste ta den i rumpan!"

GLASHUS

Satt i möte med min chef om budgeten för 2010, och efter en massa snack fram och tillbaka så avslutades det med att han sade att han tyckte att det var jätteviktigt att jag slutade med "alla privata grejer" på arbetstid för att maximera säljtiden och effektiviteten.

Sedan packade han ihop sina grejer och gick för dagen för att hans son hade luciatåg på dagis.

FEMINISM


SNART ÄR DET JUL!


RAVEREPORTAGE 1993


JAG SKA KÖPA WII...



...så jag kan spela det här varje dag.

MEDIA MARKT, 12.15


Så jobbar ett sant geni.

SVERIGEDEMOKRATERNA

I morse blev jag verkligen förvånad, TV4 hade SD's partiordförande Jimmie Åkesson som gäst och han hade varken horn, hovar, SS-uniform eller åt spädbarn?! Med tanke på snacket i media och alla bloggar hade jag iallafall förväntat mig att han skulle utföra någon sorts Josef Mengele-experiment på ett apatiskt flyktigbarn i studion.
 
Men tji fick jag. Han bara satt där och var skånsk.

ATT VARA VUXEN

En av de bästa grejerna med att vara vuxen är att man får bestämma själv vad man ska äta,
t ex till middag. För att fira detta faktum blev det ikväll därför två munkar (en choklad, en strössel) och chips!

Smaskens!

FLASHY

Veckans minst troliga att rösta på moderaterna:

Tjejen i snedtrampade, skitiga Converse all-star, nätstrumpor, morfars gamla slitna ytterrock och en gammal skepparmössa som satt och rullade cigarrett efter cigarrett i trängseln på tåget. När hon gjort ett tiotal stoppade hon ner dom i en gammal plåtburk och plockade fram en Nokia 5110 som hon knappade på.

Fördomsfull? Jag?

Nej för fan, anledningen till att jag inte tror hon röstar blått är för att hon hade en VPK-pin.

LAME-O

Som alla andra bensinmackar med "självaktning" har Preem mat också, och på radio gör de nu reklam för sina två senaste pastarätter, mediterranean tomato och... orientalisk curry.
 
Jo, men det är ju klart - "oriental" är ju jättesvårt att säga, tur att de tog det på svenska!

DAGENS TVEKSAMMA

Michael Mensah, fotbollsspelare i Syrianska, dömdes igår för våldtäkt på sin fru. Det här citatet, från Sydsvenskan, känns inte helt okej av en advokat att droppa efter en våldtäktsdom:

"Hur ser du på domen?


– Jag har inte hunnit läsa igenom domen eftersom jag fått den i dag. Men jag är förvånad, bevisningen är väl tunn. Nu har jag tre veckor på mig att lämna in ett överklagande så jag har god tid på mig att penetrera domen, säger Leif Persson."


GÅRDAGENS

"Jag hör ingenting utan glasögon!"

- Anonym arbetskamrat

JAG & TINY, HELLS KITCHEN 01.47



Tycker det är så jävla jobbigt när de kommer från de där bildsiterna och ska fota en när man är ute på klubb, det blir ju lätt så onaturligt.

DÅRHUSET

Det händer grejer på jobbet nu... Finnkärringen som var "sjukskriven" i ett par veckor för dålig rygg och kom tillbaka med värsta solbrännan efter att ha varit två veckor i Västindien på semester med familjen satte ju sig själv i en rätt fin situation. Vår chef blev, med all rätt, helt vansinnig och talade om för henne att hon inte var välkommen tillbaka eftersom det var helt oacceptabelt att bete sig så, dessutom var det tredje gången hon missbrukar sjukskrivning/semester.
 
Då kallade hon in facket och i fredags satt de i förhandlingar, där företaget gav henne två valmöjligheter: säg upp dig och få pengar (en för mig okänd summa) eller bli uppsagd och få noll pengar. Hennes svar: nej, jag tycker vi drar ett streck över det här så jag kan komma tillbaka till jobbet!
 
What?!
 
Man förklarar då för henne att detta inte är ett alternativ och att det bara finns säg upp dig/få sparken att välja på, och de ber henne fundera på det över helgen. Igår kväll ringde människan från Unionen som företräder henne upp chefen och säger att de tänkt på det, hon vill ha sitt jobb tillbaka - annars blir det upp i rätten med det.
 
Man undrar ju hur fan människan är funtad, hon har misskött sig grande och det måste hon förstå själv. Varenda människa på hela företaget är lack på henne - men ändå vill hon fortsätta arbeta här? Kanske förstår hon att arbetsmarknaden inte direkt suktar efter 60-åriga finnkärringar vars enda "talanger" är att ha rökhosta och babbla oavbrutet.

Mitt tips: köp en stor dunjacka, fyll den med stenar och ta ett långt bad nu innan isen lägger sig.

???


BYT KANAL

Man kan ju tycka vad man vill om Gordon Ramsey och hans helt kroppsspråk och sätt (en dirigent med tourettes!?) - men Alexander Nilsson, killen som är programledare för Ramsey-ripoffen "Kniven mot strupen", drev mig till vansinne och skämskudde bara på några minuter. Om Ramsey oftast framstår som en högljudd idiot till mobbare så känns denne Alexander bara som en dum jävel som står och upprepar samma sak om och om igen, samtidigt som han invaderar någons personliga space å det grövsta och pratar onödigt högt. Dessutom har han något väldigt obehagligt i blicken.
 
Nej, jag gillar honom inte - och det är bra för då har man ännu en anledning att inte titta på TV3.

Ska jag vara positiv för en sekund så gillar jag serien "Flash Forward" som Tiny nosade upp nånstans på nätet. De har sänt 10 avsnitt i USA såhär långt, och jag tror vi sett de fem första - mycket trefvligt! Den kommer väl hit om några år, men om ni inte orkar vänta rekommenderar jag er att ladda ner den från valfri torrentsida.

KLICHÉ

Står på tunnelbanestationen vid jobbet och väntar när en rökande snubbe går förbi på gatan bakom. Efter honom följer en mycket stark och söt doft, faktiskt en av de värsta jag känt i en "öppen miljö". Det är inte sådär asmånga som går och röker bracko helt öppet så när killen dyker upp på perrongen kollar jag vad det är för lirare.

Vit kille i 25-årsåldern, byggarbetarkläder, halssmycke i läder med afrika i rött-gult-grönt - och så the piece de la resistance: en stickad "rastamössa" med ett marijuanablad på.

*host* TÖNT! *host*

KLICK!

"Okej, stå still nu grabbar för jag tar bara en bild!"


GET MONEY, FUCK BITCHES


GLÄDJESPRIDARN

Gubbhelvetet till VD är ju helt slut i pallet, och har noll känsla för vad man säger - och hur man säger det - saker till sin personal. Detta underbart inspirerande samtal utspelade sig i morse:

Han: "Jaha, hur går det?"
 
Jag: Jo tack, bra... Bara bra.
 
Gubb-VD'n vänder sig till inköparen som sitter vid mig: "bra, säger han - han har sålt för 2.5 miljon och ligger 50% efter budget..."
 
- Nej, jag ligger 35% efter budget.
 
"35%... Våra konkurrenter ökar ju med flera miljoner!"
 
- Kanske det, men de har 10 utesäljare och säljer bara till återförsäljare. Jag är SJÄLV.
 
Gubbjäveln muttrar något om att då får vi väl anställa fler och går iväg bort till hans favorit, den skånska jätten, där han stannar en stund och pratar glatt. Jag vet inte riktigt om det är jag som har en skev uppfattning om hur man gör saker och ting på ett företag, men om man är så missnöjd med en anställd, borde man då inte prata med personen i fråga, höra efter vad det beror på och kanske lägga upp en strategi för att vända på siffrorna? Det som är lite småroligt är att förra året, när jag sålde för fyra miljoner, så var han lika missnöjd...

Han fyller 70 snart och hans skånska favorit har skramlat till en present, undra hur han kommer tolka det när halva företaget inte lagt en spänn. Förmodligen kommer han inte att fatta piken.

IDIOT!

Jag fick en beställning av en kund, men leveransadressen var felaktig så jag ringde upp mottagaren för att höra vilken adress de vill ha det levererat till. Eller rättare sagt, jag ber om adressen kontoret där den jag pratar med sitter.
 
"Eh... Jag vet inte riktigt, häng kvar så ska jag kolla," får jag till svar.
 
Efter tre minuter kommer hon tillbaka - men utan svar. Hon vet alltså inte på vilken adress hon sitter och jobbar?! Hon ursäktar sig igen och säger att hon skall prata med någon på lager/administration - "för de borde ju veta!"
Ytterligare några minuter går, men när hon är tillbaka i mitt öra så vet hon fortfarande inte. Vid det här laget sitter jag bara och skrattar, helt övertygad om att hon driver med mig. Men icke.
 
Till slut: "ja, men då antar jag att vi får ta adressen hit då... Södergatan 5."
 
VAD I HELVETE! Det var ju adressen dit som jag bad om - vad fan trodde hon att jag frågade om, vägbeskrivningen till någon pittoresk by i Belgien?

Jävla idiot.

RSS 2.0