NATURORIENTERING

I december förra året berättade WWF att man under de senaste 10 åren hittat över 1000 nya arter djur. En av dom är en liten krabat som man kallar Heteropoda Maxima och tillhör jaktspindelfamiljen. Den här lilla godbiten hittades ganska nyligen i Laos men sedan dess har man hittat dom lite överallt: Japan, Sydamerika, Florida, Afrika...

De flesta riktigt dödliga och äckliga spindlarna brukar ju vara ganska små, så man kan stampa på dom och springa, eller nåt, men självklart är den här undantaget som bekräftar regeln - den är nämligen världens största - över 30 cm i diameter. Dessutom är den väldigt lättprovocerad och går mer eller mindre till attack så fort man rör sig i närheten av den. Det som är extra bra är att den hade någon sorts krampreflex som slår till när den nått den som den ansett ha provocerat, så de liksom fastnar och biter sig kvar på ditt ben, din hand - eller tvärs över ditt ansikte.

Snabb är den också, den jäveln. Och de gillar att sitta i hörnen och ta det lugnt, kanske berätta en saga eller två för sina barn. I Afrika kallar man den Regnspindel då de inte gillar att vara ute i blötan utan istället kommer in och gör en sällskap.

Så hädanefter sover jag med en cyanidkapsel i munnen så jag är beredd om jag skulle vakna upp och se det här...


Kommentarer
Postat av: Shredder

What the fucking FUCK?



Världen är fan ett jävligt creepy ställe.

2009-07-05 @ 09:04:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0