MAT

Kolla in menyn från den ekologiska lyxkrogen Mistral i Gamla Enskede, en krog som SvD sammanfattar såhär:
"Mistral är inte den bästa restaurangen för den som bara vill ha god mat. Däremot är Mistral en av de absolut bästa för den som vill ut på en kulinarisk upptäcktsfärd. Vi äter mat i fyra timmar och har inte tråkigt en sekund."

TRÄDGÅRDENS ZUCCINI med vanilj, citron och salviastekt bröd samt skaldjurssky 
TORKAD POTATIS med lavendel och brynt smör, krämigt lantägg och löjrom i yoghurt 
RÖDBETOR OCH RÅA RÄKOR under smältande lardo med gräslök och harsyra 
RÅA HAVSKRÄFTOR med mjölkskinn, vilda blad och blommor samt riven paranöt 
LJUMMEN LÄTTSALTAD gös med torkade betor i hibiskus och kakao samt trädgårdssyra 
SPÄD VITLÖK från trädgården med stevia, groddade mandlar och oliver samt 25 årig balsamico tradizionale 
LANTKYCKLING med stekt gristunga, havtornsmarmelad och laxrom samt mandelmjölk att dricka

Alltså: torkad potatis, lavendel, mjölkskinn, vilda blad och blommor...

Är det bara jag som får en växande känsla att slå nån på käften?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0