MAT
Kolla in menyn från den ekologiska lyxkrogen Mistral i Gamla Enskede, en krog som SvD sammanfattar såhär:
"Mistral är inte den bästa restaurangen för den som bara vill ha god mat. Däremot är Mistral en av de absolut bästa för den som vill ut på en kulinarisk upptäcktsfärd. Vi äter mat i fyra timmar och har inte tråkigt en sekund."
TRÄDGÅRDENS ZUCCINI med vanilj, citron och salviastekt bröd samt skaldjurssky
TORKAD POTATIS med lavendel och brynt smör, krämigt lantägg och löjrom i yoghurt
RÖDBETOR OCH RÅA RÄKOR under smältande lardo med gräslök och harsyra
RÅA HAVSKRÄFTOR med mjölkskinn, vilda blad och blommor samt riven paranöt
LJUMMEN LÄTTSALTAD gös med torkade betor i hibiskus och kakao samt trädgårdssyra
SPÄD VITLÖK från trädgården med stevia, groddade mandlar och oliver samt 25 årig balsamico tradizionale
LANTKYCKLING med stekt gristunga, havtornsmarmelad och laxrom samt mandelmjölk att dricka
Alltså: torkad potatis, lavendel, mjölkskinn, vilda blad och blommor...
Är det bara jag som får en växande känsla att slå nån på käften?