Allvarlig i 45 sekunder

Ingen kan väl ha undgått att se tokkampanjen som pågår överallt just nu, att man ska skänka pengar eller köpa vissa varor för att stödja kampen mot bröstcancer. Jag tycker det är hedervärt, men det är några små grejer som ger lite smolk i bägaren. Framförallt är det de deltagande "sponsorföretagens" ovilja att minska sina vinster - den summa de "skänker" är direkt pinsam i förhållande till de stålar de drar in.  

Kellogg's är med genom sina Special K-flingor, och de skänker hela TVÅ KRONOR per sålt paket. Vad kan det kosta att framställa små majsflingor? Deras rå-netto lär väl vara någon krona per paket, och så säljs de till handeln med ett par hundra procents marginal. Liljeholmens kronljus skänker åtta kronor per 15-pack ljus, och det paketet kostar 120 spänn. Men uslast tycker jag nog Twilfit och deras Rosa Bandet-morgonrock är, de flashar stort om att de skänker 20% men läser man det finstilta så ser man att så inte är fallet. De skänker 20% av vinsten. Det är en jävla skillnad, säljer de inte tillräckligt många morgonrockar blir det alltså noll kronor till Cancerfonen, men en massa pengar till Twilfit. Dessutom gäller detta bara under två veckor.  

Jag tycker det luktar.  

Sen kan man säga vad man vill om dessa ständiga bröstcancerinsamlingar, när det faktiskt är fler som drabbas av prostatacancer...
Men det är klart, det är bra mycket roligare med tuttar än nån skum liten körtel inne i röven.

Kommentarer
Postat av: Anna.

Jag håller med! Prostatacancer är bortglömt, och jag ska ut på barrikaderna för att stävja detta. Med en ultraljudsprob för rektalt bruk i högsta hugg.



Skämt åsido så är inte prostatacancer en lika aggressiv cancerform, vilket är en huvudsaklig orsak till varför det är så här. Prostatacancer är en oftast en beskedlig och långsamt växande malignitet. Medelåldern för insjuknande i prostatacancer är 74 år och den absoluta majoriteten av män som drabbas hinner dö av en annan orsak innan cancern tar dem.

2008-10-30 @ 20:42:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0